Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Een nieuwe haag kopen? Zo maakt u de juiste keuze!

Nieuwe haag kopen

Een nieuwe haag kopen? Zo maakt u de juiste keuze!

Is uw tuin toe aan een nieuwe haag? Wanneer u een nieuwe haag gaat kopen, is het essentieel dat u de juiste keuze maakt. Een haag is immers een aankoop waar u nog vele jaren van kunt genieten. De haag moet passen bij uw tuinontwerp, maar u moet de tuinafscheiding natuurlijk ook gewoon mooi vinden om naar te kijken. Een mooie tuin zorgt voor meer rust en een prettige sfeer. Welke haag u aanplant hangt nauw samen met hoe u naar uw tuin kijkt. We geven u graag enkele handige tips bij het kopen van een nieuwe heg!

Bedenk welke tuinstijl u het meest aanspreekt
Wintergroene haagplanten kunnen bijvoorbeeld prima worden gecombineerd met bladverliezende bomen en planten.

Bedenk welke tuinstijl u het meest aanspreekt

Voor u de ideale haag voor uw tuin kunt uitkiezen, is het goed om eens stil te staan bij welke tuinstijl u aanspreekt. Het is essentieel dat uw haag bij dit tuinontwerp past. Een algemeen thema voor uw tuin uitkiezen voorkomt dat het eindresultaat er bij elkaar geraapt uit komt te zien. Gelukkig kan er op tuingebied erg veel. Wintergroene haagplanten kunnen bijvoorbeeld prima worden gecombineerd met bladverliezende bomen en planten. Een informele, bladverliezende haag kan daarnaast ook een tuin omlijsten die wordt gesierd door wintergroene struiken. Er zijn verschillende tuinstijlen, die we grofweg indelen in formele en informele ontwerpen.

De formele tuinstijl zien we vaak terug in paleistuinen. Strak gesnoeide buxushaagjes, vormsnoei, coniferen en strakke borders kenmerken deze tuinen. Spreekt deze tuinstijl u aan? Dan kunt u het beste kiezen voor een wintergroene heg. Wanneer u liever niet voor een buxushaag gaat in verband met buxusziekten en de buxusmot, kunt u prima voor een buxusvervanger kiezen. De diverse soorten Japanse hulst zijn de meest geschikte alternatieven voor de buxus. Daarnaast kunt u ook kiezen voor Chinese kamperfoelie, taxus of Japanse kardinaalsmuts. Deze haagplanten delen de mooie eigenschappen van de buxus, maar zijn niet zo vatbaar voor ziekten en plagen.

Welke haagplanten kunt u bij ons kopen?

Ook een strak gesnoeide coniferenhaag, bijvoorbeeld van thuja of leylandii coniferen, past heel goed binnen de moderne of formele tuinstijl. Gaat u liever voor een informeel tuinontwerp? Hieronder vallen bijvoorbeeld de landelijke tuin en de cottage tuin. In de informele tuin groeit en bloeit overal wel wat. Als u deze tuinstijl op de juiste manier toepast hoeft dit zeker niet rommelig te ogen. Bij de informele tuinstijl passen bladverliezende hagen bijzonder goed. Ook gemengde hagen kunnen heel mooi staan bij een dergelijk tuinlandschap. Goede voorbeelden van bladverliezende haagplanten zijn de vlinderstruik, de hortensia, de Japanse bottelroos en de kornoelje.

Dan zijn er ook nog de haagplanten die weliswaar bladverliezend zijn, maar eigenlijk in bijna elk tuinontwerp goed tot hun recht komen. Deze haagplanten zijn dan ook bijzonder geliefd bij een groot publiek. Denk hierbij aan de ligusterhaag, de haagbeuk en de beukenhaag. Alle drie deze struiken zijn heel goed strak te snoeien, maar creëren toch een natuurlijke sfeer in uw tuin. Ook een formeel tuinontwerp kan soms prima worden omheind door een dergelijke heg. Tuiniers doen dit soms vooral omdat het tuinlandschap anders ietwat eentonig kan worden.

Stel uw budget vast
Planten in pot en met kluit zijn doorgaans duurder dan planten met blote wortel, die u ’s winters aan kunt planten.

Stel uw budget vast

Iedere tuinier heeft een ander budget. Waar de een makkelijk een hoog bedrag aan een nieuwe haag kan uitgeven, heeft de ander iets minder financiële ruimte. Gelukkig is er voor elk budget wel een mooie haag te koop in ons webshop gedeelte. Een laurierhaag komt bijvoorbeeld in verschillende prijsklassen: dit is afhankelijk van de soort laurierkers die u kiest. Verder staan de beukenhaag en de haagbeuk er ook om bekend vrij voordelig te zijn in aanschaf. Planten in pot en met kluit zijn doorgaans duurder dan planten met blote wortel, die u ’s winters aan kunt planten.

Ook het formaat van de haagplanten bepaalt voor een deel de prijs die u uiteindelijk betaalt. Jonge haagplanten zijn goedkoper dan wat oudere haagplanten die al een mooie hoogte bereikt hebben. De oudere haagplanten hebben al de nodige liefde en zorg ontvangen, waardoor ze op een gezonde manier groter zijn gegroeid. Dit scheelt u behoorlijk wat tijd. Om deze reden betaalt u vaak iets meer voor dergelijke haagplanten. Kant-en-klare haagvarianten zijn daarom ook prijziger dan bijvoorbeeld jonge haagplanten in pot. Een kant-en-klaarhaag is al volledig uitgegroeid en heeft de door u gewenste hoogte reeds bereikt.

Bij Haagplanten.net doen we altijd ons uiterste best om de prijs zo vriendelijk mogelijk te houden voor u. Daarnaast hechten we veel waarde aan de kwaliteit die we leveren. Voor minder dan perfectie doen wij het niet: daarom zijn onze haagplanten ook altijd zeer goed vertakt en verkeren ze in optimale conditie. Zo plant u een haag aan waarvan u nog lange tijd probleemloos kunt genieten. Een ander voordeel van gezonde en sterke haagplanten is dat deze minder vatbaar zijn voor ziekten en plagen.

Welke haagplanten kunt u bij ons kopen?
U vindt bij ons haagplanten die bijzonder populair zijn, zoals de laurierhaag, liguster, beuk, haagbeuk, taxus.

Welke haagplanten kunt u bij ons kopen?

U kunt bij ons terecht voor een royale selectie van bladverliezende en wintergroene haagplanten. Of u nu gaat voor de elegantie van een thujahaag, de veelzijdigheid van een taxushaag of de romantiek van de beukenhaag: het kan allemaal. U vindt bij ons haagplanten die bijzonder populair zijn, zoals de laurierhaag, liguster, beuk, haagbeuk, taxus en verscheidene soorten coniferen, maar ook voor minder bekende haagplanten kunt u bij ons terecht. Misschien gaat u liever voor een mooie gemengde haag: ook dat is geen enkel probleem.

Kijkt u eens rustig rond in onze webwinkel en lees alle informatie goed door. Daarna bent u zeker klaar voor het kopen van een schitterende nieuwe haag. Komt u er toch niet uit? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We kijken graag samen met u naar de vele mogelijkheden.