Producten vergelijken
 1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Japanse Kardinaalsmuts

Euonymus fort. 'Vegetus'

Euonymus fortunei ‘Vegetus’ (Japanse kardinaalsmuts) is een laagblijvende haagplant die uitermate geschikt is voor gebruik in lage, informele hagen. Japanse kardinaalsmuts is gemakkelijk te verzorgen en goed winterhard. De Japanse kardinaalsmuts verdraagt snoeien probleemloos op ieder moment in het jaar. De oranje-rode bessen zorgen ervoor dat de Japanse kardinaalsmuts ook in het najaar een mooie uitstraling heeft. Bij strenge vorst kunnende bladeren van de Japanse kardinaalsmuts wat slap gaan hangen. Dit verschijnsel trekt na de vorstperiode weer weg.

Voordelen:

 • Erg geschikt voor informele hagen 
 • Gemakkelijk te verzorgen en jaarrond te snoeien 
 • Door zijn uiterlijk zeer geschikt als buxusvervanger

Nadelen:

 • Door lage maximale hoogte alleen geschikt voor lage hagen
Toon meer Toon minder
Vanaf € 4,20
 • Geschikt als lage haag Geschikt als lage haag
 • Informele haag Informele haag
 • Makkelijk te snoeien Makkelijk te snoeien
Maximale breedte in cm
100 - 150
Maximale hoogte in cm
100 - 150
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Bladkleur
Groen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Breed opgaand
Latijnse naam
Euonymus fort. 'Vegetus'
Eigenschappen
Wintergroen, Geschikt als lage haag, Makkelijk te snoeien, Informele haag
Pot

Japanse Kardinaalsmuts Pot 25-30 cm

€ 4,20 Vanaf € 3,00

Japanse Kardinaalsmuts Pot 25-30 cm

€ 4,20 Vanaf € 3,00
Beschikbaar
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
5
Wortelsoort
In pot
Minimale besteleenheid
10
Bekijk details
Beschikbaar
 • 10+ € 4,20
 • 15+ € 3,60
 • 50+ € 3,20
 • 200+ € 3,00

Japanse kardinaalsmuts als haagplant

Japanse kardinaalsmuts als haagplant

Over de herkomst van de Japanse kardinaalsmuts hoeven we natuurlijk niet geheimzinnig te doen. Zoals wel meer haagplanten in onze webwinkel, bijvoorbeeld de Aucuba-haag, heeft deze plant haar oorsprong in Japan. Het Japanse zeeklimaat, met koele winters, levert sterke planten op die ondanks hun exotische uiterlijk goed gedijen in de Nederlandse tuinen. De Japanse kardinaalmuts is daardoor een aantrekkelijke haagplant voor de klanten van Haagplanten.net.

De Japanse kardinaalsmuts is een lage heester met elegant gevormde bladeren, die het hele haar door groen blijven. De plant heeft een robuuste uitstraling, de bladeren staan fier omhoog en geven de haag een dichte structuur. Daarmee is het een goed buxusalternatief, maar ook gewoon een mooie plant voor lage, dichte hagen. De plant is goed bestand tegen het Nederlandse weer en ook voor de vaak relatief kleine Nederlandse tuinen is deze Euonymus-variëteit meer dan geschikt, omdat de plant bescheiden blijft en zich gemakkelijk laat groeien, net als de andere kardinaalsmutsen in onze shop.

Japanse kardinaalsmuts in de tuin

Japanse kardinaalsmuts in de tuin

In de tuin voegt de Japanse kardinaalsmuts zeker iets toe. De haag heeft een stoere en tegelijk elegante uitstraling, door de structuur en de vorm van de bladeren. Het is interessant om deze kardinaalmuts in een grotere haag met andere kardinaalsmutsen te combineren, het effect daarvan is prettig afwisselend: kleurtinten van de beide Emerald-variëteiten, en daarbij de frisse verschijning van de Japanse kardinaalsmuts. Samen levert het een aantrekkelijke informele haag op.

Het brede assortiment van Haagplanten.net stelt u in staat om uw tuin te verfraaien met een keur aan bijzondere en opvallende haagplanten. Kent u onze website nog niet? Kijk dan gerust eens rond voor u uw keuze maakt. Bent u benieuwd naar de andere soorten haagplanten? Bijvoorbeeld de buxustaxusconiferenlaurierbeukenhaag of haagbeuk. Al onze haagplanten zijn bewust geselecteerd voor de tuinen in onze regio, en ze worden ingekocht bij de beste kwekers in het vakgebied. Of u nu een kardinaalsmuts bestelt of iets anders, u kunt altijd vertrouwen op de hoge kwaliteit!

Toon meer Toon minder