Welke heg blijft groen in de winter?

1 november 2018
Welke heg blijft groen in de winter?

Een wintergroene haag is prachtig en creëert het hele jaar door een natuurlijke, frisgroene sfeer in uw tuin. Bladhoudende haagplanten zijn daarom erg populair. Veel mensen vinden het prettig om het hele jaar door een groene leefomgeving te hebben. Maar welke heg blijft groen in de winter?

Zijn er nog meer wintergroene haagplanten?
Zijn er nog meer wintergroene haagplanten?.

Zijn er nog meer wintergroene haagplanten?

Zoals u ziet heeft u een aardige keuze uit wintergroene haagplanten. Uiteraard zijn bovengenoemde heesters niet de enige bladhoudende haagplanten. Ook de hulst, schijnhulst, Japanse broodboom, rhododendron, vuurdoorn, glansmispel en berberis zijn voorbeelden van struiken die hun blad niet verliezen gedurende de winter. Daarnaast bestaan er ook semi-wintergroene haagplanten zoals de wintergroene liguster, in het Latijn ligustrum 'Atrovirens' genoemd. Deze ligustersoort kan beter tegen strenge winters dan de gewone liguster. Alleen tijdens de strengste winters verliest deze liguster een deel van zijn blad.

Zijn er nog meer wintergroene haagplanten?
Het is niet automatisch zo dat winterharde haagplanten ook wintergroen zijn en vice versa.

Zijn wintergroene haagplanten ook winterhard?

Het is niet automatisch zo dat winterharde haagplanten ook wintergroen zijn en vice versa. Daarom vertellen we u graag welke bladhoudende haagplanten niet alleen wintergroen, maar ook winterhard zijn. Sommige wintergroene haagplanten, bijvoorbeeld de klimop en de olijfwilg, hebben een lichte gevoeligheid voor vorst. Deze planten kunnen eventueel wat extra bescherming nodig hebben tijdens de allerstrengste winters. Een haagplant die niet winterhard is, is de oorspronkelijk uit Nieuw-Zeeland afkomstige Griselinia littoralis. De meeste wintergroene haagplanten zijn echter goed winterhard. De taxus en andere coniferen staan erom bekend goed tegen vorst te kunnen. Ook de Japanse hulst, laurierkers en kardinaalsmuts kunnen uitstekend tegen lage temperaturen.

Voordelen wintergroene heg
Het aanplanten van een wintergroene heg kent veel voordelen. Zo heeft u het hele jaar door privacy.

Voordelen wintergroene heg

Het aanplanten van een wintergroene heg kent veel voordelen. Zo heeft u het hele jaar door privacy, aangezien de haag zichtdicht blijft omdat hij zijn bladeren niet verliest. Ook geeft een wintergroene haag een prachtige uitstraling aan uw tuin. Waar andere, veelal bloeiende planten of struiken hun blad verliezen, is uw tuinafscheiding nog mooi groen. Zo oogt uw tuin minder kaal en geniet u het hele jaar door van uw mooie haagplanten!

Kant-en-klare haag die groen blijft in de winter
Wilt u direct een volledig zichtdichte wintergroene tuinafscheiding kunnen aanplanten? Kies dan voor een kant-en-klare haag die groen blijft in de winter.

Kant-en-klare haag die groen blijft in de winter

Wilt u direct een volledig zichtdichte wintergroene tuinafscheiding kunnen aanplanten? Kies dan voor een kant-en-klare haag die groen blijft in de winter. Bij Haagplanten.net vindt u diverse wintergroene haagplanten die als kant-en-klare haagelementen verkrijgbaar zijn. Op deze manier staat er gelijk een mooie, volgroeide heg in uw tuin. Deze haag heeft een uitstekende vertakking en heeft de gewenste hoogte al bereikt. Haagplanten die wij als kant-en-klare heg aanbieden zijn onder meer de taxus, laurierkers, klimop, Ilex crenata, olijfwilg, wintergroene liguster en diverse coniferenhagen zoals de thuja en Japanse lariks.

Alle wintergroene kant-en-klaarhagen die bij ons verkrijgbaar zijn verkeren in topconditie en zijn vanaf de onderkant zeer goed vertakt. Wel raden we aan om kant-en-klare haagelementen zo snel mogelijk na levering aan te planten. Zo blijven de planten in de allerbeste conditie en kunt u nog een lange tijd van uw prachtige tuinafscheiding genieten. Sommige kant-en-klaarhagen dienen direct na de aanplant bewaterd te worden. Alle informatie per haagplant kunt u snel en eenvoudig op Haagplanten.net vinden.

Wanneer plant ik een wintergroene heg?
Over het algemeen geldt dat planten in pot gedurende het hele jaar kunnen worden aangeplant.

Wanneer plant ik een wintergroene heg?

Wanneer u het beste een wintergroene heg kunt planten hangt van een aantal factoren af. Over het algemeen geldt dat planten in pot gedurende het hele jaar kunnen worden aangeplant. Bij vorst of extreem warm weer wordt echter afgeraden de haag aan te planten. Wintergroene haagplanten met blote wortel kunnen het beste in de herfst of winter aangeplant worden. Ook voor deze planten geldt weer dat het geen goed idee is om ze bij vorst te planten. Vorst kan schade aan de wortelkluit veroorzaken. Ook is het natuurlijk een stuk moeilijker om plantgaten te graven wanneer de bodem bevroren is.

Welke bladhoudende haag in mijn tuin?
Laurierkers past bijvoorbeeld bij heel veel verschillende tuinontwerpen.

Welke bladhoudende haag in mijn tuin?

We krijgen dikwijls de vraag van tuinliefhebbers welke bladhoudende haag goed in hun tuin zou staan. Daar zijn natuurlijk geen vastomlijnde regels voor. U bepaalt zelf wat u mooi vindt staan in uw tuin. Toch zijn er wel wintergroene hagen die heel mooi bij een bepaalde tuinstijl passen, terwijl een andere heg het weer minder goed doet binnen datzelfde tuinontwerp. Laurierkers past bijvoorbeeld bij heel veel verschillende tuinontwerpen. Er zijn dan ook verschillende soorten laurierkers die onderling wat uiterlijke verschillen hebben. Hierdoor kunt u met deze haagplant alle kanten op. De Portugese laurier, laurier 'Novita' en laurier 'Caucasica' zijn stuk voor stuk schitterende struiken die in nagenoeg elke tuin mooi staan.

Bij een klassieke tuinstijl passen de diverse soorten Japanse hulst erg goed. De Ilex crenata 'Dark Green', 'Convexa' en 'Green Hedge' worden dikwijls ingezet als buxusvervanger. Nu de buxus op grote schaal kaalgevreten wordt door de buxusrups planten tuiniers steeds vaker een goed alternatief aan. Ook de taxus, kardinaalsmuts en Chinese kamperfoelie, ook wel Lonicera nitida genaamd, worden vaak als vervanger voor de buxus gebruikt. Op onze website treft u duidelijke foto’s en omschrijvingen van al onze wintergroene haagplanten aan. Op deze manier kunt u goed beslissen welke wintergroene heg het beste in uw tuin zal staan.

Online groenblijvende haagplanten kopen
Bij Haagplanten.net koopt u op snelle en gemakkelijke wijze online groenblijvende haagplanten.

Online groenblijvende haagplanten kopen

Bij Haagplanten.net koopt u op snelle en gemakkelijke wijze online groenblijvende haagplanten. Wij hebben een ruim aanbod van diverse wintergroene haagplanten. Of u nu op zoek bent naar jonge planten of naar een volgroeide kant-en-klaarhaag: bij ons bent u aan het juiste adres. Onze haagplanten komen van de allerbeste kwekerijen van Europa. Voordat de planten de kwekerij verlaten onderwerpen we ze nog persoonlijk aan een grondige kwaliteitscheck. Zo weet u zeker dat u alleen de beste wintergroene haagplanten koopt!