Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Thuja kant-en-klaar

De thuja, ook wel levensboom genoemd, is een van de meest geliefde coniferen voor het creëren van een haag. Maar wist u ook dat u thuja kant-en-klaar kunt kopen? Er zijn diverse soorten thuja in kant-en-klare haagvariant verkrijgbaar in onze webwinkel. Thuja biedt kant-en-klaar veel voordelen. Zo kunt u direct genieten van een wintergroene coniferenhaag op respectabele hoogte. U hoeft niet te wachten tot jonge coniferen zijn uitgegroeid tot een ferme haag, maar kunt meteen van uw privacy en het fraaie uitzicht genieten. Thuja kant-en-klaar biedt de oplossing voor elke tuinier die snel een mooie tuinafscheiding ambieert.

Thuja kant-en-klaar: de voordelen

Het kiezen voor een kant-en-klare thujahaag biedt diverse voordelen. Zoals we al lieten vallen is een thuja kant-en-klaar kopen een bijzonder goede oplossing wanneer u direct een haag nodig heeft. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn wanneer u een oude schutting of heg vervangt en niet wilt wachten tot jonge haagplanten een fraaie hoogte hebben bereikt. Ook wanneer u net bent verhuisd en uw tuin nog helemaal kaal is, is levensboom kant-en-klaar een goede oplossing. De eerste maanden na de aanplant heeft thuja aardig wat verzorging nodig. Omdat u echter een volwassen thujahaag koopt, heeft thuja kant-en-klaar deze verzorging al in de kwekerij genoten.

Onze kant-en-klare levensboomhagen zijn van uitstekende kwaliteit. Ze zijn goed vertakt en hun loof is schitterend groen. Onze vakkundige kwekers doen er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat de thuja alles krijgt wat hij nodig heeft. Voldoende vocht, de juiste standplaats, een uitgebalanceerde grondsoort en voldoende voeding en mineralen om sterk en vitaal te blijven. Doordat wij het meeste werk al voor u hebben gedaan, hoeft u de thuja kant-en-klaar alleen nog maar aan te planten. Daarna verzorgt u de haag zoals u met elke volwassen coniferenhaag zou doen: 1 à 2 maal per jaar snoeien en bemesten met organische coniferenmest.

Welke soorten thuja kant-en-klaar?

Welke soorten thuja kant-en-klaar?

Er zijn diverse thujasoorten in kant-en-klare haagvariant te koop in onze webshop. Welke soort thuja u het beste kunt kiezen hangt voor een groot deel af van uw tuinstijl en persoonlijke wensen. De thuja is een wintergroene haagconifeer die het hele jaar rond mooi groen blijft. U heeft dus ook in de koude maanden, waarin veel bomen hun blad verliezen, volop privacy in uw tuin. Alle soorten levensboom die u bij ons koopt zijn dus bladhoudend. Daarnaast is de thuja zeer winterhard en worden de meeste grondsoorten door deze haagconifeer prima verdragen. We vertellen u graag uit welke soorten thuja kant-en-klaar u kunt kiezen.

Allereerst is er de thuja 'Brabant'. Deze thujasoort is robuust en groeit vrij snel: reken ongeveer op 30 centimeter op jaarbasis. Toch kan het zijn dat u dit niet snel genoeg gaat. In dat geval kunt u de thuja 'Brabant' kant-en-klaar kopen. U kunt kiezen voor een kant-en-klare thujahaag op een hoogte van 160 à 170 centimeter. Ook verkopen wij de thuja kant-en-klaar op een hoogte van 2 meter. Alle haagelementen zijn 1 meter breed. Voor een haag van 10 meter heeft u dus 10 haagelementen nodig op de hoogte die u wenst. De Westerse levensboom ‘Brabant’ is eenvoudig te verzorgen.

Ook gedijt hij op de meeste grondsoorten prima. Let op: de thuja 'Brabant' verdraagt net als de overige thujasoorten geen natte voeten. U kunt natuurlijk ook kiezen voor de schitterende thuja 'Smaragd'. Deze is verkrijgbaar op een hoogte van 180 tot 200 centimeter. De Westerse levensboom 'Smaragd' oogt iets delicater dan de thuja 'Brabant': zijn groeivorm is iets slanker en eleganter, waardoor hij ook geschikt is als coniferenhaag in kleine tuinen. De smaragdgroene kleur en het stijlvolle voorkomen maken de thuja 'Smaragd' bijzonder geliefd bij veel tuiniers. Ook de haagelementen van de thuja ‘Smaragd’ zijn elk 1 meter breed.

Ook de verschillende soorten Reuzenlevensboom, ook wel Thuja plicata genoemd, zijn kant-en-klaar verkrijgbaar in onze webwinkel. Deze thujasoorten staan erom bekend flink hoog te kunnen worden. Ook zijn ze oersterk en worden ze gekenmerkt door glanzend loof, wat de Reuzenlevensboom een stijlvol voorkomen geeft. Kies voor de thuja 'Martin' of thuja 'Excelsa' als kant-en-klare haag. Beide soorten zijn verkrijgbaar op een hoogte van 200 centimeter. Heeft u de thuja kant-en-klaar gevonden die perfect bij uw tuinontwerp past? U kunt deze snel en eenvoudig online bestellen in onze webshop.

Thuja kant-en-klaar kopen? Wij zijn uw betrouwbare partner

Thuja kant-en-klaar kopen? Wij zijn uw betrouwbare partner

Wanneer u ook zo’n fraaie, hoge thujahaag in uw tuin wilt hebben staan, is het een goede keuze om thuja kant-en-klaar te kopen. Omdat kant-en-klare haagelementen vrij zwaar zijn, kiezen veel tuiniers ervoor om levensboom kant-en-klaar online te bestellen. U heeft dan niet alleen een ruime keuze: ook worden de haagelementen bij u thuis bezorgd. Het kan echter ook wat spannend zijn om zo’n grote aankoop online te doen: wat als de kant-en-klare thuja niet naar wens is? Waar kunt u dan terecht? Gelukkig hoeft u zich hierover geen zorgen te maken wanneer u thuja kant-en-klaar bij Haagplanten.net bestelt.

Wij zijn uw betrouwbare partner op het gebied van haagplanten. Of u nu jonge haagplanten wilt kopen of een mooie kant-en-klaarhaag: onze planten hebben in de kwekerij de allerbeste verzorging genoten. Onze professionals hebben zich ingezet om haagplanten op te kweken die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Zo is onze thuja kant-en-klaar niet alleen goed vertakt, maar ook mooi diepgroen en ijzersterk. Dit geldt overigens niet alleen voor onze thujahagen, maar ook voor alle andere haagplanten die u bij ons kunt kopen. Een mooie tuinafscheiding waarvan u volop kunt genieten begint altijd bij Haagplanten.net.