De voordelen van een kant en klare haag

20 januari 2020
De voordelen van een kant en klare haag

Naast losse haagplanten die in uw haag verder kunnen groeien hebben we bij Haagplanten.net ook een breed aanbod aan kant en klare hagen. Deze hagen worden op de gewenste hoogte geleverd. Ze zijn dan al in een rechte haagvorm gesnoeid en er zit een biologisch afbreekbare kartonnen container om de kluit heen die met de planten mee de grond in mag. Een kant en klare haag kost weliswaar wat meer dan een paar losse haagplanten, maar daar krijgt u flink wat gemak voor terug. Wilt u meer weten over de voordelen van een kant en klare haag? Lees dan snel verder!

Direct een haag op de gewenste hoogte

Kies niet meteen voor een schutting: een kant en klare haag is veel mooier en geeft net zo snel resultaat.

Direct een haag op de gewenste hoogte

Het is bij veel tuiniers een bekend probleem: u heeft de perfecte haagplanten voor in uw tuin gevonden, maar ze hebben de tijd nodig om de hoogte te bereiken waarmee ze geschikt voor in de haag zijn. Bij langzaam groeiende haagplanten als de taxus en de Japanse hulst duurt dat vanzelfsprekend wel even, maar ook als mensen voor haagplanten met een wat hogere groeisnelheid kiezen kan de wachttijd een probleem zijn. Wie een privacyhaag in de tuin wil planten, wil het liefst dat die haag zo snel mogelijk tegen inkijk beschermt. Kies dan niet meteen voor een schutting: een kant en klare haag is veel mooier en geeft net zo snel resultaat.

Koopt u bij ons jonge haagplanten van een bepaalde hoogte, dan kan het zijn dat de haag na het eerste snoeiwerk iets lager uitvalt. Een kant en klare haag wordt echter meteen op de hoogte geleverd die u voor ogen heeft. Wilt u dus zo snel mogelijk privacy in uw tuin? Kies dan voor een kant en klare haag van 1,80 meter of hoger. Deze hoeft u op de leverdag alleen nog maar in de grond te zetten en dan is uw tuin direct afgeschermd.

Maar ook voor lagere hagen kan een kant en klaar exemplaar een prima oplossing zijn. Denk bijvoorbeeld aan een lage, kaarsrechte buxushaag of een van de vele daarop lijkende buxusvervangers. Die zijn het mooist als ze heel strak gesnoeid zijn. En als u voor een kant en klare haag kiest, hebben ze meteen hun perfecte vorm. Ook een lage taxushaag voor in de voortuin is kant en klaar bij ons te koop.

Minder moeite voor een gezonde haag

Een kant en klare haag heeft die moeilijke eerste periode al op de kwekerij doorstaan.

Minder moeite voor een gezonde haag

Over het algemeen hebben jonge planten meer aandacht nodig dan volwassen haagplanten. Bij veel haagplantensoorten hebben jonge exemplaren veel meer water nodig om uit te groeien tot een grote haag die wel tegen een stootje kan. Daar kunt u in de eerste jaren zelf voor zorgen, maar niet iedereen heeft die mogelijkheid. Als u wel eens een paar weken weg bent voor uw werk kan het bijvoorbeeld voorkomen dat uw planten net niet genoeg water krijgen of, bij snelgroeiende haagplanten, net die ene belangrijke snoeibeurt missen. Een kant en klare haag heeft die moeilijke eerste periode al op de kwekerij doorstaan.

En niet alleen dat: in die periode is uw haag verzorgd door echte haagplantenexperts. Onze kwekers weten precies wat ze moeten doen om uw haagplanten tot de mooie haag voor uw tuin te laten uitgroeien. Het kweken van een kant-en-klaarhaag gaat gepaard met regelmatige controles. Niet alleen tijdens de eerste jaren van uw haagplanten, maar ook vlak voordat ze de kwekerij verlaten en naar uw huis vervoerd worden. Haagplanten die niet goed genoeg zijn worden simpelweg niet verstuurd.

Wanneer u uw kant en klare haag bij ons bestelt, weet u daarom zeker dat u kwaliteit geleverd gaat krijgen en zich alleen maar op het planten en het onderhoud van de haag hoeft te richten.

Bijna het hele jaar te planten

Voor jonge haagplanten is er een ideaal plantseizoen. Dat is bij de meeste haagplanten in het najaar.

Bijna het hele jaar te planten

Voor jonge haagplanten is er een ideaal plantseizoen. Dat is bij de meeste haagplanten in het najaar. Plant u dan uw haag, dan zijn de wortels van uw haagplanten in het voorjaar gewend aan de grond en zullen ze mooi in blad staan. Een kant en klare haag kunt u bijna het hele jaar planten. De enige uitzondering hierop is als het vriest. Van vorst wordt de aarde hard en compact en dan komen de wortels niet meer door de aarde heen. Om diezelfde reden is het af te raden om uw kant en klare haag te planten in een periode met lichte nachtvorst.

Als gevolg hiervan zijn kant en klare hagen bijna het hele jaar verkrijgbaar via onze webshop. Normaal gesproken hoeft u namelijk niet te wachten tot de omstandigheden perfect zijn om uw haag te planten. Dat is een goede zaak, want als planten te lang uit de grond zijn, leidt dat vrijwel altijd tot wortelschade.

Zijn er ook nadelen aan een kant en klare haag?

Op de hogere aanschafprijs na heeft een kant en klare haag eigenlijk geen nadelen. Wel is het gewicht van grotere haagelementen iets om rekening mee te houden.

Zijn er ook nadelen aan een kant en klare haag?

Op de hogere aanschafprijs na heeft een kant en klare haag eigenlijk geen nadelen. Wel is het gewicht van grotere haagelementen iets om rekening mee te houden. Een volgroeide haag is immers zwaarder dan een aantal losse planten. Bij lagere kant en klare hagen, zoals een lage buxushaag of taxushaag, is dat niet zo’n probleem, maar grote haagelementen kunnen al snel 100 kilo of zwaarder worden. Als het regent worden ze zelfs nog zwaarder. We raden dus aan om hulp in te schakelen bij het planten van een grote kant-en-klaarhaag.

We hebben een gevarieerd aanbod aan kant en klare hagen. Wilt u dus zo snel mogelijk een aantrekkelijke laurierhaag, beukenhaag, coniferenhaag of een andere soort haag in de tuin hebben? Bekijk dan snel ons assortiment en ervaar het gemak van onze webshop.