Direct privacy en beschutting? Kies voor een kant-en-klaarhaag!

31 mei 2019
Direct privacy en beschutting? Kies voor een kant-en-klaarhaag!

Bent u net verhuisd en is uw tuin nog helemaal kaal en leeg? Of wilt u een oude haag of schutting vervangen door een volgroeide, wintergroene privacyhaag? Een kant-en-klaarhaag biedt direct privacy en beschutting. Een kant-en-klare heg bestaat uit sterke, gezonde en volwassen haagplanten die al een respectabele hoogte hebben bereikt. Zo creëert u direct een volgroeide haag die meteen bescherming tegen inkijk van buitenaf biedt. Welke kant-en-klaarhagen zijn er allemaal? En welke past het beste bij uw tuin?

Waarom een kant-en-klaarhaag?
Ook in nieuwbouwtuinen worden kant-en-klare hagen met regelmaat aangeplant.

Waarom een kant-en-klaarhaag?

Zoals we al even lieten vallen biedt een kant-en-klaarhaag in vele gevallen een slimme oplossing. Bijvoorbeeld wanneer u uw tuin een complete metamorfose wilt geven, of wanneer u een oude heg of schutting vervangt. Ook in nieuwbouwtuinen worden kant-en-klare hagen met regelmaat aangeplant. Als u jonge haagplanten aanplant moet u geruime tijd wachten voordat deze uitgroeien tot een volle, blikdichte haag op de door u gewenste hoogte. Een kant-en-klaarhaag is al helemaal af: deze haagelementen zijn vanaf onderaan mooi dicht vertakt waardoor er een privacyhaag ontstaat waar niet doorheen te kijken is. Kant-en-klaarhagen zijn op diverse hoogten verkrijgbaar.

Daarnaast geeft u uw tuin met een kant-en-klare haag direct een andere uitstraling. Veel tuiniers kiezen ervoor om hun oude haag te vervangen door een fris, nieuw exemplaar. Niet zelden is dit een haag van een heel andere soort. Op deze manier kunt u op korte termijn een volle tuinafscheiding realiseren die meteen een heel andere aanblik biedt. Een ander voordeel van de kant-en-klare haagvariant is dat deze het hele jaar door (behalve bij vorst) aan te planten is. U hoeft dus niet te wachten tot het ideale plantseizoen, maar kunt direct van uw nieuwe heg genieten!

Welke haagplanten zijn kant-en-klaar verkrijgbaar?
Denk bijvoorbeeld aan de haagbeuk (Carpinus betulus), beukenhaag (Fagus sylvatica), laurierkers, taxus, liguster of diverse coniferen zoals de levensboom (thuja).

Welke haagplanten zijn kant-en-klaar verkrijgbaar?

In onze webshop vindt u diverse haagplanten die in kant-en-klare variant verkrijgbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan de haagbeuk (Carpinus betulus), beukenhaag (Fagus sylvatica), laurierkers, taxus, liguster of diverse coniferen zoals de levensboom (thuja). Maar ook de wat minder gangbare haagplanten kunt u bij ons kant-en-klaar kopen. Goede voorbeelden hiervan zijn de Perzische parrotia, de meidoorn, de amberboom en de gele kornoelje. Liever een klimplant? Zowel de klimop (Hedera) als de klimhortensia zijn bij ons te bestellen als kant-en-klaarhaag. U kunt dus werkelijk alle kanten op met onze kant-en-klare haagplanten.

We vertellen u graag iets over de kwaliteit van onze kant-en-klare hagen. In de kwekerij krijgen onze haagplanten de allerbeste verzorging van onze zeer ervaren kwekers. Er zitten flink wat jaartjes verzorging in onze kant-en-klare haagplanten. Zo hebben ze alle ruimte en tijd gekregen om zich te ontwikkelen tot sterke, gezonde haagplanten die wel tegen een stootje kunnen. Ook staan de haagplanten in de juiste grondsoort en worden ze naar behoefte van voeding en vocht voorzien. Door de haagplanten met regelmaat te snoeien zijn de kant-en-klaarhagen die u bij ons koopt altijd goed vertakt vanaf de onderkant.

Bij de aanschaf van een kant-en-klaarhaag is de verzorging die de planten hebben gehad erg belangrijk. De haag moet tijdens de aanplant immers in topconditie zijn, om zo langdurig uw tuin te verrijken als fraaie en gezonde tuinafscheiding. Jonge haagplanten hebben erg veel verzorging nodig. Op de kwekerij hebben wij u dit werk reeds uit handen genomen. Een kant-en-klare heg aanplanten is dus onderhoudsvriendelijk: u hoeft de heg na de aanplant enkel nog een aantal keren per jaar te snoeien en te bemesten.

Een passende kant-en-klaarhaag voor elke tuin
U kunt dan denken aan een taxushaag, buxushaag of aan bepaalde soorten laurierkers.

Een passende kant-en-klaarhaag voor elke tuin

Voor elke tuin is wel een passende kant-en-klaarhaag te vinden. Een haag is eigenlijk niets meer of minder dan de omlijsting van uw tuinontwerp. Bij een schilderij moet de lijst ook goed passen bij het onderwerp, de kleuren en de structuur van het kunstwerk. De lijst maakt het schilderij helemaal af en is een schitterende aanvulling op het werk. Dat is met uw tuin niet anders. Elk tuinontwerp vraagt weer om een ander soort haag. Gelukkig heeft u in onze webwinkel meer dan voldoende keuze. Bij een formeel tuinontwerp wordt meestal gekozen voor een wintergroene haag die goed in een strakke, egale vorm te snoeien is.

U kunt dan denken aan een taxushaag, buxushaag of aan bepaalde soorten laurierkers. Ook haagconiferen worden in formele tuinstijlen regelmatig gebruikt. Heeft u juist een wat informeler tuinontwerp? Dan kan een bladverliezende haag ook heel mooi staan in uw tuin. Ga bijvoorbeeld voor een landelijke meidoornhaag, een beukenhaag of een haagbeukenhaag. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus neem eens een kijkje in ons webshop gedeelte en laat u inspireren door onze vele fraaie kant-en-klaarhagen!

Uw kant-en-klaarhaag online bestellen? Dat kan!
Kies in onze webshop de kant-en-klaarhaag uit die het beste bij u past. Deze haagelementen worden daarna speciaal voor u gerooid op onze kwekerij.

Uw kant-en-klaarhaag online bestellen? Dat kan!

Een kant-en-klare heg kan behoorlijk zwaar zijn. Zeker grote haagelementen kunnen best wat wegen. Gelukkig hoeft u deze niet zelf te vervoeren: wij doen dat graag voor u. Kies in onze webshop de kant-en-klaarhaag uit die het beste bij u past. Deze haagelementen worden daarna speciaal voor u gerooid op onze kwekerij. Met de grootste zorgvuldigheid en een flinke dosis ervaring en vakkennis worden de haagelementen vervolgens verpakt en naar uw adres vervoerd. Wilt u een kant-en-klare haag kopen? U kunt uw haagplanten zorgeloos bestellen bij Haagplanten.net.

Heeft u nog vragen over onze kant-en-klare heggen, of wenst u een persoonlijk advies op maat? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder. U kunt ons zowel telefonisch als per e-mail bereiken. Veel informatie is ook te vinden op onze website. We wensen u veel succes met het vinden van een kant-en-klaarhaag die naadloos op uw wensen en tuinstijl aansluit!