Bestel uiterlijk 24 maart 2024 en u ontvangt uw bestelling vóór Pasen!! Alleen mogelijk voor de planten die direct leverbaar zijn.

Levensboom (Thuja)

Filters filter
5 resultaten
Thuja 'Brabant'
Populair
Thuja 'Brabant'
Thuja occidentalis 'Brabant'
Vanaf
2,06
arrow-right
Thuja 'Smaragd'
Populair
Thuja 'Smaragd'
Thuja occidentalis 'Smaragd'
Vanaf
2,22
arrow-right
Thuja 'Atrovirens'
Thuja plicata 'Atrovirens'
Vanaf
2,70
arrow-right
Thuja 'Martin'
Thuja plicata 'Martin'
Vanaf
8,70
arrow-right
Thuja 'Excelsa'
Thuja plicata 'Excelsa'
Vanaf
2,70
arrow-right
Filters filter
5 resultaten

Snelgroeiende, makkelijk te verzorgen coniferen

De levensboom of thuja is een klassieke haagconifeer. De thuja zijn op veel manieren de ideale haagplant: hij is zomer- en wintergroen, goed bestand tegen ziektes, hij groeit hard en laat zich makkelijk snoeien. Hierin lijkt de thuja wel op de taxus, maar anders dan deze alom geprezen coniferen verdraagt de levensboom een al te radicale snoei niet. Dat hoeft nauwelijks een nadeel te zijn; een thuja op een nette manier snoeien is niet moeilijk.

De thuja spreekt tot de verbeelding. De Nederlandse naam van deze conifeer bewijst dat al. Mensen zagen de thuja door de snelle groei en het groenblijvende gebladerte als het symbool van het leven. Thuja's zijn sterk en vitaal. Ze blijven u trouw: een thujahaag zal een vast onderdeel van uw tuin worden, een coniferenhaag waar u altijd op terug kunt vallen. Geen wonder dus dat ook onze klanten veel waarde aan de thuja hechten.

Als u een kleine tuin heeft en daar graag een schubconiferenhaag in wilt hebben, kunt u het beste voor de thuja kiezen. Deze coniferensoort reageert namelijk een stuk beter op snoei dan andere schubconiferen als de Californische cipres of de leylandii. Hierdoor is een thujahaag veel smaller te houden.

Hoe de thujahaag zo populair werd

De Thuja komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Er bestaan ook wilde thuja's in Azië, maar de thuja's die we tegenwoordig als haagplanten in onze tuin planten gaan op de Amerikaanse soorten terug. Er zijn twee families, de reuzenlevensboom (Thuja plicata) en de westerse levensboom (Thuja occidentalis). "Thuja occidentalis" betekent letterlijk "westerse thuja", maar gek genoeg groeit deze oorspronkelijk in de oostelijke helft van Noord-Amerika. Het is duidelijk een naam uit Europees perspectief!

Lang voordat de Europeanen de Thuja leerden kennen was hij voor de oorspronkelijke Amerikanen, de indianen, al heel belangrijk. Zij gebruikten deze haagconiferen vooral om er houten gereedschap van te maken, maar de boom had ook een mythologische betekenis. Ze maakten ook een medicijn van de boom en zo leerden de ontdekkingsreiziger de westerse levensboom ook kennen: het medicijn werkt goed tegen scheurbuik (vitaminetekort). Zo komt de boom aan zijn bijnaam "levensboom".

De eerste Europeaan die de levensboom leerde kennen was de Franse zeeman Jacques Cartier, die z'n bemanning zo kon redden van scheurbuik. Daarmee werd de Thuja ook de eerste Amerikaanse coniferensoort die naar Europa kwam. Al gauw werd het een geliefde boom in landschapstuinen. Dat de thuja zo winterhard is droeg bij aan zijn populariteit in Midden-Europa, waar koude winters heel gewoon zijn.

Wat is het verschil tussen Thuja occidentalis en Thuja plicata?

Zowel de Thuja occidentalis als de Thuja plicata zijn wintergroene coniferen die zich uitstekend lenen voor het creëren van een privacyhaag met een klassieke uitstraling. Het grootste verschil tussen deze twee soorten thuja is dat de Thuja plicata, ook wel Reuzenlevensboom genoemd, bijzonder hoog kan worden. Ambieert u dus een zeer hoge haag, dan leent de Thuja plicata zich hiervoor uitstekend. Hagen tot 5 meter hoogte behoren zeker tot de mogelijkheden met de Reuzenlevensboom. Voor de Thuja occidentalis geldt dat hij in haagvorm mooi blijft tot een hoogte van maximaal 2 meter.

Alle soorten thuja zijn wat ons betreft prachtig. De Thuja occidentalis 'Smaragd' staat bekend om zijn smaragdgroene schubben en ranke, elegante groeivorm. De thuja 'Brabant' is het robuustere broertje van de thuja 'Smaragd'. Deze haagconifeer groeit iets sneller dan de thuja 'Smaragd' en heeft ook een bredere groeivorm. Tuinliefhebbers die een hoge coniferenhaag in hun tuin willen aanplanten doen er goed aan om voor de Reuzenlevensboom te kiezen. Een voordeel van de Thuja plicata is dat deze goed groeit op nagenoeg elke bodem. De Reuzenlevensboom is daarnaast zeer winterhard en kan tegen verschillende weersomstandigheden. Ook aan zijn standplaats stelt hij weinig eisen: de Thuja plicata verdraagt zowel zon, halfschaduw als schaduw prima.

Zowel de Thuja occidentalis als de Reuzenlevensboom kunnen veel voor uw tuinontwerp betekenen. Heeft u een vrij kleine tuin? Dan kunt u het beste kiezen voor de Thuja occidentalis. Heeft u meer ruimte of wilt u een coniferenhaag die hoger kan worden dan 2 meter? Dan is de Thuja plicata de beste keuze voor u. Alle soorten thuja verhogen de sfeer in uw tuin aanzienlijk.

Thuja geschiedenis

Thuja vergeleken met andere coniferen

Thuja is een van onze populairste coniferen en misschien is dat wel omdat hij het meeste voldoet aan wat mensen zich voorstellen bij een conifeer. Maar wat onderscheidt de thuja van andere haagconiferen? Anders dan bijvoorbeeld de Japanse lariks, spar of watercipres heeft de thuja een dichte groeivorm en kan hij gemakkelijk in een formele vorm gesnoeid worden. De thuja groeit gemakkelijk een paar meter hoog. Met een groei van 20-40 cm per jaar heeft hij een vrij gemiddelde groeisnelheid – een stuk langzamer dan bijvoorbeeld de extreem snelgroeiende leylandii conifeer. De thuja heeft aan één of twee snoeibeurten per jaar meestal genoeg. 

Er zijn grofweg twee soorten coniferen: schubconiferen en naaldconiferen. De thuja is een schubconifeer, wat betekent dat de bladeren van deze plant zijn opgerold tot kleine, schubvormige pakketjes. Anders dan naaldbomen zijn schubconiferen vrij zacht om aan te raken. Als schubconifeer heeft de thuja een heel ander gebladerte dan de loofbomen in ons assortiment, maar ook weer een net iets ander uiterlijk dan een naaldconifeer als de taxus. Als u een kleine tuin heeft en daar graag een schubconiferenhaag in wilt hebben, kunt u het beste voor de thuja kiezen. Deze coniferensoort reageert namelijk een stuk beter op snoei dan andere schubconiferen als de Californische cipres of de leylandii.

De thuja laat zich makkelijk verzorgen

In de tuin staat de thuja niet bekend als medicinale plant, maar als sterke, winterharde haag die zich goed laat snoeien. Een thujahaag blijft op zijn mooist wanneer hij goed onderhouden wordt. In principe eist deze conifeer geen bijzonder onderhoud, maar een goede snoeibeurt op zijn tijd kan de thuja wel waarderen. Afhankelijk van welke soort u precies in de tuin plant moet dat ongeveer twee à drie keer per jaar gebeuren om ervoor te zorgen dat hij tot op hoge leeftijd blijft uitlopen. Doe dit tussen maart en september en begin daar pas mee als er geen nachtvorst meer is, dan kunnen de planten 's winters hun energie gebruiken om het seizoen mooi groen door te komen. De eerste snoeibeurt kan het best plaatsvinden rond het einde van mei of het begin van juni. Voor een zeer strak resultaat kunt u de thujahaag in augustus nogmaals snoeien

Er bestaan inmiddels zo'n 120 cultivars, wat al duidelijk maakt hoezeer kwekers onder de indruk zijn van de vele kwaliteiten van deze haag. In de tuin geeft de thuja veel beschutting. De structuur is toch zacht en vriendelijk, zodat de thuja ook voor tuinen waar kinderen spelen geschikt is. Daar draagt ook zeker zijn frisse geur aan bij. Verder is de thuja vrij smal te snoeien en verdraagt hij vervuilde lucht uitstekend. Voor een stadstuin is de thuja dus zeker ook geschikt. Lees meer over hoe u een thujahaag onderhoudt op onze informatiepagina over thuja's snoeien.

De thuja laat zich makkelijk verzorgen, ook dat is natuurlijk een reden voor de populariteit van deze haag. De thuja biedt veel beschutting en dat wordt zeker gewaardeerd door vogels, die uw thuja dan ook graag zullen bezoeken. Ook vlinders houden van de thuja. Zo brengen deze groenblijvende haagplanten toch ook kleur, leven en de loop van seizoenen in uw tuin. Maar de thuja houdt ook het nodige buiten: het is een goede haag om lawaai tegen te gaan en als u langs een druk pad woont is de thuja ideaal als privacyhaag.

Daarnaast dient de thuja ook bemest te worden. Dit kunt u eens per jaar in het voorjaar doen. Rond het einde van maart is de beste periode om uw thujahaag te bemesten. Eind augustus kunt u de thuja eventueel nogmaals bemesten indien nodig. Als de thujahaag echter goed groeit en mooi van kleur blijft is dit in principe niet nodig. Gebruik voor het bemesten van uw thujahaag bij voorkeur coniferenmest. Deze bevat alle mineralen en voedingsstoffen die de levensboom nodig heeft.

Zorg er verder voor dat het bodemleven in uw tuin optimaal is: breng jaarlijks, bij voorkeur ’s winters, een fijne laag compost op het gazon aan. Hier profiteert niet alleen uw thujahaag van: de rest van de beplanting in uw tuin vaart er ook wel bij. Is de grondsoort in uw tuin erg rijk aan voeding? Dan is dit niet altijd nodig om de thuja gezond en sterk te houden. Toch is het aanbrengen van compost een goede manier om uw tuin, heesters en bomen in topconditie te houden. We raden het dus wel altijd aan, ongeacht welke haag u in de tuin heeft staan.

Veelgestelde vragen over de thuja

  • Welke grondsoort vereist de thuja? De thuja groeit op verschillende grondsoorten uit tot een krachtige en gezonde conifeer. Erg veeleisend is deze haagplant wat dat betreft niet. Er zijn weinig bodems waarop de thuja echt niet wil groeien. Toch heeft de levensboom een lichte voorkeur voor een bodem die niet al te veel klei bevat. Verder wordt een goed doorlatende grond die voldoende voedingsstoffen bevat zeker gewaardeerd door de thuja. Met een goede basisbemesting komt u echter al een heel eind!
  • Hoe snel groeit de thuja? Gemiddeld groeien thuja coniferen 20 tot 30 centimeter per jaar. Wel zijn er verschillende soorten thuja. Onderling kan de groei wat verschillen. Zo groeit de Westerse levensboom 'Smaragd' bijvoorbeeld 20 centimeter per jaar, terwijl de Reuzenlevensboom 'Martin' op jaarbasis de 30 centimeter haalt. Over het algemeen kunt u stellen dat de thuja niet de snelst groeiende conifeer is. Wel heeft hij een mooie, dichte vertakking. Hierdoor creëert u met gemak een blikdichte privacyhaag.
  • Hoe hoog kan de thuja worden? De thuja is bijzonder geschikt voor het aanleggen van een hoge haag. Maar ook wat lagere hagen zijn geen probleem, mits u de thujahaag bijhoudt middels snoei. Ongesnoeid kunnen de verschillende soorten thuja gemiddeld 6 tot 10 meter hoog worden. Bij deze hoogte kunnen we echter niet meer spreken van een haag. Maar een strakke haag van 2,5 tot 3 meter hoog ligt met de levensboom zeker wel binnen handbereik.
  • Hoe breedt wordt de thuja?  Onze thuja’s hebben stuk voor stuk een maximale breedte van 1,50 tot 2 meter, maar met voldoende snoeiwerk is het zeker mogelijk om deze coniferen een stuk smaller te houden. Zo behoort een thujahaag van 60 à 70 centimeter breed tot de mogelijkheden en dat maakt de thuja al een stuk aantrekkelijker voor een tuin waarin de ruimte beperkt is. 
  • Wanneer  plant ik de thuja? De levensboom kan het hele jaar door geplant worden. Wanneer het vriest is het echter geen goed idee om thuja aan te planten. De wortels kunnen zich in bevroren grond niet optimaal ontwikkelen. Daarnaast bestaat er kans dat het wortelstelsel door de kou beschadigd raakt. Ook is het lastig om in een bevroren grond te graven. Aan de andere kant is het ook niet wenselijk om de thuja te planten bij extreem hoge temperaturen. Dit kan de wortels van de conifeer beschadigen.

Thuja in de tuin

Welke soorten thuja zijn er?

Er zijn diverse soorten thuja. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de Thuja plicata (Reuzenlevensboom) en de Thuja occidentalis. 

De thuja ‘Smaragd’
Een populaire thujasoort is de Westerse levensboom 'Smaragd', wetenschappelijke naam Thuja occidentalis ‘Smaragd’. Zoals zijn naam al doet vermoeden wordt deze thujasoort gekenmerkt door zijn mooie, smaragdgroene kleur. Deze soort groeit met zo’n 20 centimeter per jaar niet al te snel. Dat maakt deze haagplant de ideale kandidaat voor een wat kleinere tuin waarbij het noodzakelijk is om de haag goed bij te houden middels snoei. Op zowel een zonnige of wat meer schaduwrijke plek komt de thuja 'Smaragd' prima tot zijn recht. Hij gedijt op elke grondsoort goed, maar is wel gevoelig voor droogte. Bent u op zoek naar een compacte maar toch sierlijke coniferenhaag die helemaal zichtdicht is? Dan is de thuja 'Smaragd' een prima keuze.

De Westerse levensboom ‘Brabant’

De Thuja occidentalis 'Brabant', beter bekend als de Westerse levensboom 'Brabant', lijkt in vele opzichten op de thuja 'Smaragd'. Ook deze thuja houdt niet van een te droge grond. Het verschil met de thuja 'Smaragd' is dat de Westerse levensboom 'Brabant' iets sneller groeit: gemiddeld 20 tot 30 centimeter per jaar. Ook is deze thujasoort zeer winterhard. Qua uiterlijk doet hij niets onder voor de andere thujasoorten. Sterker nog, de mooie groene kleur is hetzelfde en de nieuwe uitloop heeft zelfs een gelige gloed die door veel mensen erg gewaardeerd wordt. Met als veel andere coniferen is de thuja 'Brabant' eenvoudig te onderhouden. Ook dat maakt deze boom zo ongekend populair bij tuinliefhebbers.

Reuzenlevensboom 'Martin'

De Reuzenlevensboom 'Martin', in het Latijn Thuja plicata 'Martin' genoemd, is zoals zijn naam al doet vermoeden een conifeer die een grote hoogte kan bereiken. Een haag van 5 meter hoogte kan in principe gerealiseerd worden met de Reuzenlevensboom 'Martin'. Deze thuja levert een compacte en zichtdichte haag op. Daarnaast geeft zijn sierlijke, glanzende blad deze haag nog eens een extra mooie uitstraling. Wie een ijzersterke conifeer zoekt die in de meeste omstandigheden goed gedijt, heeft een hele goede aan de Thuja plicata 'Martin'.

Reuzenlevensboom 'Atrovirens'

De Reuzenlevensboom 'Atrovirens', ook wel Thuja plicata 'Atrovirens' genaamd, is een winterharde conifeer met een prachtig, glanzend blad. Wanneer u dichtbij deze boom staat zal als eerste de frisse, subtiele coniferengeur opvallen. De geur wordt versterkt wanneer het blad van de Reuzenlevensboom 'Atrovirens' verpulverd wordt. Deze haagplant heeft een jonge, vitale uitstraling. Snoeit u de boom één á twee keer per jaar? Dan stimuleert u de dichte vertakkingsvorm en zal de thuja zijn jeugdige uiterlijk behouden. Ook deze haagplant is geschikt voor het creëren voor de hogere hagen.

Reuzenlevensboom 'Excelsa'

Ook de Thuja plicata 'Excelsa', beter bekend als de Reuzenlevensboom 'Excelsa', is een oersterke conifeer die naast winterhard ook wintergroen is. Net als de andere thuja plicata’s heeft deze haagplant een elegant, glanzend blad. Deze levensboom laat zich goed snoeien, maar verdraagt geen radicale terugsnoei tot op het kale hout. Daar is hij overigens niet de enige in: ook de andere thuja’s dienen met enige voorzichtigheid te worden gesnoeid. Wel kunt u deze haagplant een á twee keer per jaar snoeien: dat is zelfs aan te raden om een volle, compacte haag te creëren. De thuja plicata 'Excelsa' groeit prima op nagenoeg elke grondsoort, maar net als bij de andere thujasoorten is langdurige droogte niet goed voor de boom.

De voordelen van de thuja in de haag

Een thujahaag bestaat uit coniferen die in het Nederlands ook wel bekend staan als levensbomen. Thuja’s zijn wintergroene haagplanten met een vriendelijke, redelijk formele uitstraling. Daarnaast heeft het gebladerte van de thuja een frisse geur. Samen met de privacy waar een thujahaag voor kan zorgen maakt dat uw tuin tot een aangename plek. Al deze goede eigenschappen maken de uit Noord-Amerika afkomstige thuja tot een van de meest geliefde haagplanten van Europese tuiniers.

Hoe winterhard is de thuja?

Wintergroene haagplanten en winterharde haagplanten zijn niet per se hetzelfde. Dat haagplanten hun groene gebladerte het hele jaar behouden betekent nog niet automatisch dat ze alle wintertemperaturen aankunnen. Het is lastig om te zeggen hoe winterhard “de” thuja is, want we verkopen verschillende soorten thuja’s en er zitten enkele verschillen tussen hoe deze soorten op de kou reageren. Dit is deels een gevolg van het feit dat de thuja’s in ons assortiment kweekvormen zijn van twee verschillende plantensoorten, die beide uit Noord-Amerika komen. De westerse levensboom (Thuja occidentalis) komt opvallend genoeg uit het oosten van het continent, terwijl de reuzenlevensboom (Thuja plicata) van oorsprong aan de westkust van de Verenigde Staten en Canada groeit. Er zijn verschillen tussen deze soorten als het op winterhardheid aankomt, maar zelfs bij de kweekvormen loopt het uiteen.

Zo is de populairste thuja uit ons assortiment, de thuja 'Brabant' (Thuja occidentalis 'Brabant') een van de minst winterharde haagconiferen die bij ons verkrijgbaar zijn. Dat is niet zo erg als het in eerste instantie lijkt. De thuja 'Brabant' kan tot 23 graden vorst aan en zal in de meeste Europese tuinen dus geen enkele moeite hebben om de winter te overleven. De thuja 'Smaragd' is winterhard tot wel zo’n 40 graden onder nul en daarmee een van de meest winterharde haagplanten in ons assortiment. 

Zowel de thuja 'Martin' (Thuja plicata 'Martin') als de thuja 'Atrovirens' (Thuja plicata 'Atrovirens') en de thuja 'Excelsa' (Thuja plicata 'Excelsa') is winterhard tot ongeveer 28 graden onder nul. Net iets beter winterhard dan de thuja 'Brabant' dus en vorstbestendig genoeg om in het grootste deel van Europa aan te planten.

De thuja toepassen in een kleine tuin: zo doet u dat

Heeft u een kleine tuin? Dan is de keuze aan haagplanten vrij beperkt. Toch zijn er gelukkig voldoende opties over om uw tuin toch van fraaie beplanting te voorzien. De thuja is hiervan een goed voorbeeld. Het is belangrijk om voor de juiste soort thuja te kiezen als u een kleine tuin heeft. Voor een kleine tuin is de Thuja occidentalis 'Smaragd' het meest passend. Deze conifeer groeit niet heel snel: hij neemt jaarlijks maximaal 20 centimeter in hoogte toe. Ook heeft hij een slanke groeivorm en neemt hij niet veel ruimte in beslag. De thuja 'Smaragd' is op diverse manieren toepasbaar in de kleine tuin.

De thuja 'Smaragd' kan ook heel goed in een pot of bloembak gehouden worden. Doordat de coniferen niet al te veel ruimte in beslag nemen zijn ze uitstekend geschikt om uw tuin op deze manier te verrijken. Het is belangrijk dat u kiest voor een bloembak of pot die niet te klein is. Een pot wordt vaak gebruikt voor een solitaire conifeer, terwijl in bloembakken ook een haag gehouden kan worden. Als u thuja coniferen in pot of bloembakken houdt, zijn deze gemakkelijk te verplaatsen. U kunt ervoor kiezen om ze op uw terras neer te zetten voor extra privacy. Maar ook op andere plekken in de kleine tuin kunnen ze op deze manier voor meer privacy en een natuurlijke flair zorgen.

Hoe oud kan de thuja worden?

Coniferen zijn doorgaans robuuste bomen die een hoge leeftijd kunnen bereiken. Na de aanplant kunt u makkelijk jaren en zelfs decennia lang genieten van een mooie coniferenhaag. Wanneer coniferen in haagvorm worden gehouden worden ze echter wel blootgesteld aan de nodige snoeibeurten en andere omstandigheden. Dit zorgt ervoor dat een coniferenhaag minder lang mooi blijft dan een solitair geplante conifeer. Dit geldt vanzelfsprekend ook voor de thuja. Hoe oud een thujahaag kan worden is dan ook lastig te zeggen. Dit hangt onder meer af van de grondsoort waarin hij wordt geplant, de verzorging die hij krijgt en de weersomstandigheden waaraan hij door de jaren heen wordt blootgesteld. Ook bepaalde ziektes en plagen kunnen ervoor zorgen dat uw thujahaag minder oud wordt dan hij oorspronkelijk zou zijn geworden. Met de juiste verzorging is de thuja een haagconifeer waarvan u lange tijd kunt genieten. 

Levensboom kopen bij Haagplanten.net

Is de thuja geschikt voor tuinen in de kustregio?

Niet alle coniferen zijn geschikt om in de kustregio aan te planten. Het zout in de grond en de ferme zeewind wordt niet door alle coniferen gewaardeerd. Voor de thuja is dit echter geen probleem. Alle soorten thuja kunnen worden aangeplant in tuinen in de kuststreek. De thuja kan prima tegen (harde) wind en is daarnaast ook goed winterhard. Vaak kent de kuststreek koudere winters dan landinwaarts. Bent u op zoek naar een zeer winterharde thujasoort? Dan is de Thuja plicata 'Atrovirens' geknipt voor u. Deze haagplant kan winterse temperaturen tot -25 graden Celsius doorstaan.

Wilt u uw thujahaag mooi houden in de kustregio? Snoei deze dan op tijd en bemest de haag bij voorkeur 2 maal per jaar. Zo ondersteunt u hem om optimaal te groeien en gezond en sterk te blijven. De diverse soorten thuja zijn eenvoudig te onderhouden. Met een beetje meer aandacht kunnen ze ook in de kustregio op prachtige wijze tot volle wasdom komen.

Thuja kant-en-klaar: de voordelen

Het kiezen voor een kant-en-klare thujahaag biedt diverse voordelen. Een thuja kant-en-klaar kopen is een bijzonder goede oplossing wanneer u direct een haag nodig heeft. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn wanneer u een oude schutting of heg vervangt en niet wilt wachten tot jonge haagplanten een fraaie hoogte hebben bereikt. Ook wanneer u net bent verhuisd en uw tuin nog helemaal kaal is, is levensboom kant-en-klaar een goede oplossing. De eerste maanden na de aanplant heeft thuja aardig wat verzorging nodig. Omdat u echter een volwassen thujahaag koopt, heeft thuja kant-en-klaar deze verzorging al in de kwekerij genoten.

Onze kant-en-klare levensboomhagen zijn van uitstekende kwaliteit. Ze zijn goed vertakt en hun loof is schitterend groen. Onze vakkundige kwekers doen er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat de thuja alles krijgt wat hij nodig heeft. Voldoende vocht, de juiste standplaats, een uitgebalanceerde grondsoort en voldoende voeding en mineralen om sterk en vitaal te blijven. Doordat wij het meeste werk al voor u hebben gedaan, hoeft u de thuja kant-en-klaar alleen nog maar aan te planten. Daarna verzorgt u de haag zoals u met elke volwassen coniferenhaag zou doen: 1 à 2 maal per jaar snoeien en bemesten met organische coniferenmest.

De thuja past bij verschillende tuinontwerpen

Een thujahaag doet het goed in verschillende tuinontwerpen. Zo zien we de levensboom terug in formele tuinstijlen, maar ook in landelijke en andere informele tuinen komt deze conifeer prima tot z’n recht. Wilt u de thuja liever niet als haag aanplanten? Dan kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om hem solitair of in een groepje neer te zetten. Bovendien leent de thuja zich goed voor vormsnoei. Een spiraal, bolvorm of kegelvorm liggen met de levensboom zeker binnen handbereik. U kunt de thuja ook prima in zijn natuurlijke vorm houden en door middel van snoei op de door u gewenste hoogte houden.

Online thuja kopen

U kunt de thuja kopen in onze webwinkel. De soorten in onze winkel zijn bedoeld als haagplanten, ze hebben dan ook precies de kwaliteiten die een haagplant volgens ons moet hebben. Natuurlijk blijft de thuja een snelle groeier die gesnoeid moet worden, maar de levensbomen die wij verkopen hebben wel de mooiste proporties voor een blikdichte thujahaag van een paar meter hoog.

Als klanten bij ons een levensboom kopen, dan rekenen ze op onze kwaliteit en service. Wij willen laten zien dat wij dat vertrouwen waard zijn. Een haagplant als de thuja is wat dat betreft een inspiratiebron: snel, betrouwbaar, u kunt er altijd op terugvallen.

Wil je een thuja kopen van 150cm of 120cm? Dat is mogelijk, ontdek ons uitgebreide assortiment. Ben je op zoek naar meer privacy? Dan kun je het beste een thuja kant-en-klaarhaag van 200 cm kopen.

De thuja is in verschillende hoogtes verkrijgbaar, waaronder:

  • 60 – 80 cm
  • 80 – 100 cm
  • 100 – 125 cm
  • 125 – 150 cm
  • 150 – 175 cm
  • 160 – 180 cm
  • 180 – 200 cm
  • 2m
  • 200 – 225 cm
loader
Laden...