Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Coniferen kopen? Zo kiest u de juiste

Coniferen kopen

Coniferen kopen? Zo kiest u de juiste

Overweegt u om coniferen te kopen? Dan is het essentieel dat u kiest voor haagconiferen die goed binnen uw tuinontwerp passen. Een coniferenhaag geeft uw tuin een stijlvolle en elegante uitstraling. Het is dan wel van belang dat u voor coniferen kiest die mooi bij uw tuin staan. We vertellen u graag hoe u ervoor zorgt dat u de juiste coniferen kiest.

Coniferen voor de kleine tuin
Allereerst is het belangrijk dat de coniferen die u kiest passen bij de grootte van uw tuin.

Coniferen voor de kleine tuin

Allereerst is het belangrijk dat de coniferen die u kiest passen bij de grootte van uw tuin. Heeft u een kleine (stads)tuin? Ook dan is een fraaie coniferenhaag voor u weggelegd. Het is dan wel essentieel dat u kiest voor haagconiferen die niet al te breeduit groeien. De thuja 'Smaragd' is een goede optie als u graag een klassieke coniferenhaag wilt aanplanten in een kleine tuin. Deze thujasoort wordt gekenmerkt door een slanke en elegante groei. Waar andere soorten thuja wat robuuster zijn, is de thuja 'Smaragd' juist verfijnd. Ook de taxus is een zeer geschikte haagconifeer voor de kleine tuin.

De taxus wordt gekenmerkt door een langzame groei. Toch kan een taxushaag een mooie hoogte bereiken en is hij goed zichtdicht. Ook in de kleine tuin voorziet de taxus dus van voldoende privacy. Ook de thuja 'Smaragd' groeit iets minder snel dan andere soorten levensboom. Wel groeit deze conifeer aanzienlijk sneller dan de taxus. Zorg er dus voor dat u haagconiferen op tijd snoeit in een kleine tuin. Anders bestaat de kans dat ze al snel te hoog en te breed worden voor uw tuinlandschap.

Een andere conifeer die prima toepasbaar is in een kleine stadstuin is de Californische cipres. Net als de thuja 'Smaragd' heeft deze haagconifeer iets elegants over zich. Voor de Californische cipres geldt echter dat deze 2 keer per jaar zal moeten worden gesnoeid om hem in toom te houden in een kleiner tuinontwerp. Heeft u dit ervoor over? Dan kunt u volop genieten van een schitterende en unieke haag met gele of blauwe schubben.

Haagconiferen voor de grote tuin
Ook in de grote tuin moeten haagconiferen echter gesnoeid worden om ze mooi in vorm te houden.

Haagconiferen voor de grote tuin

In een grote tuin heeft u meer behoefte aan een robuuste coniferenhaag dan in de kleine tuin. Er zijn diverse haagconiferen die geschikt zijn om de grote tuin te omlijsten. Denk aan de snelgroeiende Leylandii conifeer: deze haagplant kan per jaar wel een meter in hoogte toenemen. Ook de uiteindelijke hoogte van een haag van Leylandii coniferen is indrukwekkend – hagen van 4 meter hoog zijn niet ondenkbaar. Een andere geschikte conifeer voor de grote tuin is de Reuzenlevensboom (wetenschappelijke naam: Thuja plicata). De diverse soorten Reuzenlevensboom kunnen erg hoog worden en zijn daarnaast bijzonder robuust.

Ook in de grote tuin moeten haagconiferen echter gesnoeid worden om ze mooi in vorm te houden. Ook stimuleert u op deze manier nieuwe vertakkingen, waardoor uw haag mooi blikdicht blijft. De compacte, jonge uitstraling van de coniferenhaag blijft gewaarborgd als u de heg 1 à 2 maal per jaar snoeit. Een haag van Leylandii coniferen moet soms zelfs 3 keer per jaar worden gesnoeid om te voorkomen dat hij uit vorm raakt. Niet voor niets staat de Leylandcipres bekend als de snelst groeiende haagconifeer. De Thuja plicata en de Leylandii conifeer zijn echter niet de enige coniferen die geschikt zijn voor de grote tuin.

U kunt ook kiezen voor een hoge taxushaag of een haag van thuja 'Brabant'. Hoewel deze haagconiferen niet zo hoog worden als de Reuzenlevensboom, staan ze prachtig in de middelgrote tot grote tuin. De thuja 'Brabant' kent namelijk ook een robuuste groeivorm, waardoor hij prima past binnen een wat groter tuinlandschap.

Coniferen voor een formele of informele tuinstijl
Wanneer u coniferen gaat kopen is het ook van belang dat u rekening houdt met uw tuinstijl.

Coniferen voor een formele of informele tuinstijl

Wanneer u coniferen gaat kopen is het ook van belang dat u rekening houdt met uw tuinstijl. Doorgaans zijn tuinontwerpen op te delen in twee stijlen: de formele en de informele tuinstijl. De klassieke formele tuin vraagt om coniferen als de taxus, de thuja en de Leylandcipres die in een strakke haagvorm worden gesnoeid. De taxus wordt hiervoor het vaakst uitgekozen. Dit komt vooral omdat deze in een bijzonder formele vorm te snoeien is. Dit is te danken aan het feit dat de taxus heel goed te snoeien is: als enige haagconifeer is hij terug te snoeien tot op het oude hout.

In een landelijke of andere informele tuinstijl kan eigenlijk nagenoeg elke haagconifeer worden aangeplant. Een informele tuin geeft ook de ruimte om een bladverliezende conifeer aan te planten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Japanse lariks of de watercipres. Dit zijn bijzondere coniferen die we niet vaak terugzien in Nederlandse tuinen. En dat is jammer, want deze coniferen creëren een mystieke en serene sfeer in uw tuin die nog het meeste doet denken aan een schitterend naaldbos. Ook wintergroene coniferen kunnen prima worden aangeplant in informele tuinen. Of u dan voor thuja, taxus, Californische cipres of Leylandii coniferen kiest hangt af van uw persoonlijke smaak.

Coniferen online kopen
Wilt u een mooie coniferenhaag kopen? Het online kopen van coniferen is tegenwoordig snel en gemakkelijk.

Coniferen online kopen

Wilt u een mooie coniferenhaag kopen? Het online kopen van coniferen is tegenwoordig snel en gemakkelijk. In onze webshop vindt u een handig overzicht van de diverse haagconiferen die wij verkopen. Deze zijn op diverse hoogten verkrijgbaar. U kunt kiezen voor coniferen in pot of met kluit. Wilt u direct een mooie, volwassen coniferenhaag in uw tuin aanplanten? Kies er dan voor om coniferen kant-en-klaar te kopen. Haagconiferen als de taxus en de thuja zijn op diverse hoogten verkrijgbaar als kant-en-klaarhaag.

Heeft u nog vragen over de diverse coniferen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag bij het vinden van de coniferenhaag die het beste bij uw tuin past.