Producten vergelijken
 1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Japanse lariks

Larix kaempferi
Vanaf € 181,70
 • Gratis advies van experts

 • Vers van de kwekerij

 • Milieubewust transport

 • Mogelijkheid aanplantservice

 • Diverse betaalmogelijkheden

 • TrustedShops beoordeling 4.59/5.00

Advies nodig of een andere vraag?

Productinformatie

De Japanse lariks (Larix kaempferi) is een bladverliezende conifeer met een spits toelopende kegelvormige, zeer open kroon. De vertakking is horizontaal afstaand; de zwaardere takken onderlangs hangen veelal iets door. Deze coniferen groeien in het begin zeer snel, maar de groei neemt af met de leeftijd. De dikke, geschubde schors is rood tot grijsbruin, de twijgen roodbruin en licht behaard. De zachte naalden staan in bundels met 40 tot 50 bijeen en zijn aan beide zijden eerst blauwachtig groen tot donkergroen en kleuren laat in de herfst naar goudgeel. Deze coniferenhaag kan solitair 25 tot 35 m hoog resp. 10 - 15 m breed worden, maar verdraagt snoei en kan zodoende ook worden toegepast als haagplant.

Toon meer Toon minder

Specificaties

 • Geschikt als hoge haag Geschikt als hoge haag
 • Groeit breed uit Groeit breed uit
 • Prachtige herfstkleur Prachtige herfstkleur
Maximale breedte in cm
> 500
Maximale hoogte in cm
> 1000
Standplaats
Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Bladkleur
Groen
Giftig
Nee
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Larix kaempferi
Eigenschappen
Groeit breed uit, Geschikt als hoge haag, Prachtige herfstkleur
Kant-en-klaarhagen
Beschikbaar
Kwaliteit
Extra kwaliteit
Aantal per strekkende meter
1
Wortelsoort
100L Pot
Minimale besteleenheid
3
Bekijk details
Beschikbaar
 • 3+ € 181,70
 • 6+ € 158,90

Productinformatie

Japanse lariks

Japanse lariks

Een tijdlang zijn ze verdwenen uit de Europese tuinen. Of dat te maken had met verzadiging of de behoeften van die tijd, dat antwoord moeten wij u verschuldigd blijven. Hoe dan ook zijn de coniferen inmiddels geliefder dan ooit. Dat kunt u merken aan het feit dat wij maar liefst zeven verschillende soorten verkopen in onze webshop. In tegenstelling tot wat veel mensen denken bestaat ‘de Conifeer’ niet, maar alleen een familie van coniferen, waarin onderling ook weer veel variatie is. Coniferen zijn wat betreft onderhoud makkelijke planten. Ze komen goed tot hun recht in de meeste bodemtypes, alleen een zure grond verdragen ze minder goed.

Een van de soorten die wij verkopen is de Japanse lariks (Larix kaempferi). Deze conifeer onderscheidt zich door een spits toelopende kegelvormige, open kroon en vaak doorhangende takken. Maar het meest bijzondere aan de Japanse lariks zijn de blauwgroene naalden. Deze kleuren in verloop van het jaar naar donkergroen en vervolgens naar een prachtige goudgele herfstkleur. Dit zal er natuurlijk prachtig uitzien in uw tuin. U hoeft geen boswandeling meer te maken wanneer u de schoonheid van de natuur in de herfst wilt aanschouwen, maar u kunt genieten van uw eigen stukje herfst in de achtertuin. De lariks is niet wintergroen, in tegenstelling tot de meeste andere soorten coniferen. Bladverlies wordt meestal als een nadeel gezien: u zit open en bloot. Maar wij denken dat de Japanse lariks dit gebrek ruimschoots compenseert tijdens de rest van het jaar.

Japanse lariks verzorging

Japanse lariks verzorging

Zoals gezegd voelt de Japanse lariks zich thuis in bijna iedere bodem, behalve een zure grond. Snoeien wordt vaak gedaan in de periode eind mei, begin juni: zolang de snoei tenminste vóór de langste dag van het jaar plaatsvindt zit u goed. Dit principe kunt u onthouden als geheugensteuntje. Eén keer snoeien voor het begin van de winter is voor de Japanse lariks voldoende, hij is immers bladverliezend. Meestal worden naaldconiferen zoals de lariks gesnoeid voor vormcorrectie of om de groei te remmen. Belangrijk om te onthouden is dat de lariks niet op het kale hout teruggesnoeid mag worden. Wanneer u deze basisstappen volgt, zit u al goed. Maar het kan nooit kwaad om nog wat extra informatie op te zoeken, om zeker te weten dat u een gezonde en gelukkige lariks in uw tuin heeft staan.

Japanse lariks op Haagplanten.net

Japanse lariks op Haagplanten.net

De Japanse lariks verkopen wij in onze webshop als kant-en-klaar-haag. Dat betekent dat u een lariks van 200 centimeter hoog kunt bestellen in een duurzame kartonnen verpakking. Deze kant-en-klaar-haag kunt u daarom met verpakking en al in de grond planten. Het karton wordt vanzelf afgebroken. Zo heeft u direct een volgroeide lariks in uw tuin staan! U hoeft niet een jaar te wachten totdat uw lariks een redelijke hoogte heeft bereikt, maar u heeft meteen na het planten het resultaat waar u naar verlangt.

Toon meer Toon minder