Producten vergelijken
 1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Watercipres

Metasequoia glyptostroboides
Vanaf € 193,10
 • Gratis advies van experts

 • Vers van de kwekerij

 • Milieubewust transport

 • Mogelijkheid aanplantservice

 • Diverse betaalmogelijkheden

 • TrustedShops beoordeling 4.59/5.00

Advies nodig of een andere vraag?

Productinformatie

De Metasequoia glyptostroboides (watercipres) is één van de weinige coniferen die ’s winters haar blad verliest. Het fijngeveerde, lichtgroene blad kleurt in het najaar goudkleurig. Dit zorgt voor een lust voor het oog. De watercipres vormt een makkelijke haag die zeer geschikt is voor natte gronden. De watercipres vergt als haagplant weinig onderhoud en groeit optimaal wanneer deze eenmaal per jaar wordt gesnoeid. Deze snoei kan het best plaatsvinden in mei of juni, zodat de haag optimaal kan profiteren van de zomerse groeiomstandigheden.

Voordelen:

 • Zeer winterhard 
 • Snelgroeiende haag 

Nadelen:

 • Verdraagt droge grond slecht
Toon meer Toon minder

Specificaties

 • Prachtige herfstkleur Prachtige herfstkleur
 • Snelle groeier Snelle groeier
 • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
 • Zeer winterhard Zeer winterhard
Maximale breedte in cm
> 500
Maximale hoogte in cm
> 1000
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Bladkleur
Lichtgroen
Giftig
Nee
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Metasequoia glyptostroboides
Eigenschappen
Weinig onderhoud, Snelle groeier, Zeer winterhard, Prachtige herfstkleur
Kant-en-klaarhagen
Beschikbaar
Kwaliteit
Kant-en-klaar Hagen
Aantal per strekkende meter
1
Wortelsoort
100L Pot
Minimale besteleenheid
3
Bekijk details
Beschikbaar
 • 3+ € 193,10
 • 6+ € 169,20

Productinformatie

Watercipres - onze informatie

Watercipres als haagplant

Watercipres als haagplant

Op heel veel manieren is de watercipres bijzonder. Bladverliezende naaldbomen zijn natuurlijk ongewoon. De watercipres is ook apart door haar voorkeur voor natte gronden, bijvoorbeeld aan de rand van een watertje. Maar het meest tot de verbeelding spreekt toch wel dat deze cipres in de jaren ’60 van de vorige eeuw bijna was uitgestorven. Als haagplant heeft de watercipres een tweede leven gekregen.

In het wild komt de watercipres alleen nog voor in delen van China. De soort geldt dan ook nog steeds als bedreigd. Gelukkig is de watercipres nu veel in parken en tuinen te vinden. De plant is niet de makkelijkste denkbare haagplant – watercipressen verdragen droogte slecht en het bladverlies in de herfst vinden sommige klanten een nadeel – maar de soort is erg winterhard. De watercipres heeft ook een schitterende natuurlijke uitstraling.

Watercipres snoeien

Watercipres snoeien

Een watercipres snoeien is niet noodzakelijk als je hem als losse boom in de tuin hebt staan. Wil je een watercipres als haag, dan moet hij wel met enige regelmaat aan een snoeibeurt onderworpen worden. Wanneer hij jong is, dien je hem regelmatig te snoeien. Dan moet hij namelijk begeleid worden zodat hij een rechte stam krijgt. Daarna hoef je nog maar één keer per jaar te snoeien, bij voorkeur in mei of juni. De watercipres was tot voor kort al bijna helemaal uitgestorven en is daarom over de hele wereld verspreid in de hoop deze soort nog te kunnen redden, dus het zou vreselijk zijn als we er nu nog meer zouden verliezen. Vandaar dat wij er zoveel belang aan hechten om u hierover te informeren.

Verzorging en planten van de watercipres

Verzorging en planten van de watercipres

Zoals wij al hebben aangegeven houdt de watercipres van een vochtige bodem. Daarom is een plek ergens aan het water de ideale leefomgeving voor de watercipres. Ligt uw tuin niet aan het water, houdt u er dan rekening mee dat u de grond goed nat moet houden. Controleer eens in de zoveel tijd of de bodem rondom de watercipres nog vochtig is. Verder heeft een watercipres behoefte aan zijn eigen ruimte, zoals ook veel mensen dat hebben. Plant daarom liever geen andere planten al te dicht bij een watercipres in de buurt. Veel ruimte levert ook een lage vertakking op en dit geeft een extra reden om niet te snoeien.

Om een watercipres te planten moet u ervoor zorgen dat u een geul graaft die diep genoeg is. Diep genoeg betekent dat er ruimte is voor de wortels van de watercipres plus een klein deel van de stam. Plant een watercipres ook niet té diep, want dan krijgen de wortels geen zuurstof. Zorg dat de takken wel een paar centimeter boven de grond hangen. Wanneer u de watercipres heeft geplant de grond goed aanstampen of met een schep aandrukken. Geef de watercipres direct water, maar maak de grond niet te nat, anders kunnen de wortels misschien gaan rotten. Eventueel kunt u koemest of een bodemverbeteraar toevoegen aan de grond, om de groei te bevorderen.

Bemesten is echter optioneel, want de watercipres groeit van nature al erg snel. In de eerste paar maanden kunt u de watercipres bijknippen, zodat u een mooie, rechte haag krijgt. Uiteraard mag u zijscheuten altijd weghalen, wanneer deze volgens u de vorm van de watercipres in de weg zitten. Maar over het algemeen is de watercipres zelfstandig en is het enige wat u hoeft te doen genieten van je nieuwe aanwinst! Verderop vind je meer informatie over het aanschaffen van een watercipres in de webshop van Haagplanten.net

Watercipres bestellen bij Haagplanten.net

Watercipres bestellen bij Haagplanten.net

Een watercipres kopen is nog altijd geen sinecure. Lang was de watercipres een plant voor specialisten: ze waren wel te zien in parken en bijzondere tuinen, maar nog niet als haag bij de gewone man. Haagplanten.net maakt de watercipres nu voor iedereen toegankelijk. In onze webwinkel kunt u deze prachtige, warme haagplant bestellen. Uw tuin zal zeker meer uitstraling krijgen als er watercipres groeit, het is een haagplant die veel bekijks trekt.

Er zijn veel redenen waarom klanten bij ons hun watercipres kopen. Het is een snelgroeiende plant, dus als u een wat lege tuin heeft, bijvoorbeeld in een nieuwbouwwijk, dan kunt u met deze plant toch snel resultaat bereiken. Zeker tuinen aan het water, zoals je die in Nederland veel ziet, zijn erg geschikt voor de watercipres. Dankzij Haagplanten.net kunt u straks in uw eigen tuin van deze schitterende haagplant genieten!

Toon meer Toon minder