Leibomen soorten

Leibomen soorten

In de webshop van Haagplanten.net heeft u een ruime keuze in de categorie leibomen. Wij beiden de door onze klanten meest geliefde haagplanten aan als leiboom. Waar u ook naar op zoek bent, wij hebben het waarschijnlijk in huis! Voor het gemak geven wij u een overzicht van wat u allemaal kunt vinden in onze webshop. Dan kunt u na het lezen met slechts een paar klikken uw eigen vormboom uitkiezen. U hoeft geen grote tuin te hebben om leibomen te kunnen planten, want door hun aparte vormen zijn leibomen juist heel geschikt voor kleine oppervlaktes. Wij nemen u graag mee op ontdekkingstocht in de wereld van leibomen.

Welke soorten leibomen kunt u vinden op onze website? Ten eerste maken wij een onderscheid tussen versgeleide en voorgeleide leibomen. Versgeleide leibomen zijn voorbereid en geheel klaargemaakt om uiteindelijk een leiboom te kunnen worden, maar ze moeten nog verder groeien in uw tuin. Voorgeleide leibomen hebben wel al hun uiteindelijke vorm bereikt en deze hoeft u slechts nog te onderhouden. Dan maken we nog een onderscheid tussen schermvorm, leivorm, dakvorm en blokvorm. De versgeleide leibomen zijn in schermvorm, dakvorm en leivorm te verkrijgen. De leibomen die u in schermvorm kunt aanschaffen zijn de Carpinus betulus, de haagbeuk en de Fagus sylatica, de beukenhaag. Beiden haagplanten die sinds jaar en dag extreme populariteit genieten in Nederland. de platanus hispanica, de plataan, is te verkrijgen in dakvorm. Dit is een haagplant die tegenwoordig overal wel te zien is in parken of plantsoenen.

Ten slotte zijn de Platanus hispanica en Tilia europaea, de Hollandse linde, te verkrijgen in leivorm. De Hollandse linde is al twee eeuwen lang deel van het Hollandse straabeeld, deze leibomen werden onder andere vaak bij boerderijen geplant.

Onze voorgeleide leibomen kweken wij in alle vier de vormen. In schermvorm bieden wij aan: Acer campestre (veldesdoorn), Carpinus betulus (haagbeuk), Fagus sylvatica, Parrotia persica (Perzisch ijzerhout) en de quercus palustris (moeraseik). In blokvorm bieden wij de Carpinus betulus en de Pyrus salicifolia ‘Pendula’. Deze plant heeft wel iets weg van een treurwilg, maar is eerder een soort perenboom. In dakvorm komen voor: de Platanus hispanica en de Gleditsia triaconthos ‘Skyline’, in het Nederlands draagt deze plant de prachtige naam Valse Christusdoorn. Als laatste de voorgeleide leibomen in leivorm. Dat zijn de volgende: de Malus Evereste (een appelboom), Platanus hispanica, Pyrus calleruana ‘Chanticleer’ (een sierpeer), en Tilia europaea.

Leibomen op Haagplanten.net

Leibomen op Haagplanten.net

Zo ziet u dat u op Haagplanten.net een zeer uitgebreide keuze tot uw beschikking heeft! Elke leiboom heeft zijn eigen charmes, of het nu een heerlijk geurende bloesem is, prachtig glanzende bladeren of vruchten waar u van kunt eten. Bij ons slaagt u er zeker in een leiboom te vinden die in uw tuin past. Wij zorgen ervoor dat de bestelprocedure voor u heel simpel is en dat u weinig hoeft te doen. Wanneer u eenmaal besteld heeft regelen wij het meeste al voor u: contact met de kwekers en de leveranciers, de kwaliteitscontrole en natuurlijk zorgen wij ervoor dat de verzending zo goed mogelijk wordt voorbereid, opdat uw leiboom goed bij u aankomt. Het enige wat u ondertussen hoeft te doen is onze tips lezen over leibomen planten en snoeien en kijken waar u uw leiboom zult gaan planten! Zo eenvoudig is het bij Haagplanten.net. Bij ons altijd alleen de beste service en de laagste prijzen!