Leibomen planten

Leibomen planten

De leiboom: deze fantastische plant mag eigenlijk in geen enkel tuinontwerp ontbreken. Of u nu uw schutting wilt verhogen maar daarvoor liever een natuurlijke oplossing verzint dan een hele nieuwe schutting te plaatsen, of dat u de vorm van de leiboom gewoon heel mooi vindt, de leiboom staat overal even goed. Een leiboom planten kan echter nog vrij lastig zijn. Laat ons u daarom op weg helpen. Met onze jarenlange expertise weten wij precies wat er nodig is om uw leiboom goed de grond in te krijgen en hoe u hem verder moet verzorgen zodat uw leiboom mooi blijft en u er nog jaren plezier van heeft. Het hoeft niet moeilijk te zijn, maar een paar tips kunnen natuurlijk nooit kwaad, neem dat maar van ons aan!

Leibomen planten: hoe?

Hoe moeten leibomen geplant worden?

De manier van planten ligt deels aan wat voor soort leiboom u heeft aangeschaft. In onze webshop bieden wij twee soorten leibomen aan: voorgeleide leibomen en versgeleide leibomen. Voorgeleide leibomen zijn door onze kwekers helemaal opgekweekt tot een volgroeide boom. Bij een versgeleide leiboom is er een begin gemaakt, maar zal de leiboom in uw tuin verder moeten groeien. Volg in ieder geval de volgende stappen:

  1. Ten eerste moet u een gat graven om de leiboom in de grond te zetten. Maak dit gat ongeveer twee keer zo breed als de wortelbreedte en zeker dertig tot veertig centimeter diep. Dan weet u zeker dat de wortels voldoende ruimte hebben.
  2. Zeker bij versgeleide bomen is het belangrijk dat de grond onkruidvrij gehouden wordt, zodat alle voedingsstoffen in de bodem naar de wortels van uw leibomen gaan en niet naar die van andere planten in de omgeving. Houd hiervoor een straal van ongeveer een halve meter aan.
  3. Meng de helft van de aarde die u uitgegraven heeft met bodemverbeteraar en vul het plantgat daarmee op. De omstandigheden zijn dan ideaal voor uw leibomen: de bodem is extra vruchtbaar en de wortels kunnen in de los geschepte aarde makkelijk doorgroeien.
  4. Als de planten geleverd zijn kunt u de leibomen in de plantgaten of de geul gaan plaatsen. Ze moeten hierbij wel rechtop staan en dat gaat het makkelijkst wanneer u hulp krijgt. Een iemand kan de vrij hoge leibomen rechtop houden, terwijl iemand anders de wortels met de rest van de aarde bedekt.
  5. Wanneer u meerdere leibomen naast elkaar wilt planten – dat is ook het mooiste – moet u ze in een rechte lijn naast elkaar zitten, met ongeveer 2,50 meter afstand tussen elk paar bomen. Houdt u daarbij iedere keer dezelfde afstand aan, anders wordt uw leibomenhaag ongelijk.
  6. Om de takken van de leibomen horizontaal aan elkaar te verbinden zult u ze vast moeten maken aan een raamwerk. Er zijn kant-en-klare houten raamwerken op de markt die speciaal zijn gemaakt voor leibomen. U kunt ze ook zelf maken door bamboestokken aan elkaar vast te maken. Alle leibomen van Haagplanten.net worden met een raamwerk geleverd!

Bij een voorgeleide leiboom hoeft u er hierna niets meer zelf aan te doen, behalve de gewone dingen zoals de leiboom snoeien en water geven. Een versgeleide boom heeft wat meer aandacht nodig, eigenlijk net zoals wanneer u jonge haagplanten in de tuin plant. Voor zowel echte tuiniers als mensen die gewoon een mooie tuin willen, maar er niet al te veel moeite aan willen besteden zijn er dus leibomen beschikbaar.

Leibomen op Haagplanten.net

Wanneer moet ik mijn leibomen planten?

U kunt u leiboom het beste planten vanaf september, in de herfstmaanden. Met vorst is het natuurlijk niet verstandig om te gaan planten. Graven is praktisch onmogelijk met harde grond en ook voor de wortels is dit niet wenselijk, omdat ze daar niet doorheen kunnen komen. Ook in de zomer is het af te raden om uw leibomen te planten, tenzij u de planten regelmatig veel water blijft geven. Verder moet u in de gaten houden hoe en wanneer u moet snoeien. Daarover leest u meer op de pagina leibomen snoeien op onze site.

Online leibomen bestellen op Haagplanten.net

Wij verkopen alleen leibomen van de hoogste kwaliteit, want dat wordt van ons verwacht door onze klanten, maar ook door onszelf. Wij werken samen met de beste kwekers, die onze planten optimaal verzorgen voordat ze naar u verzonden worden. Daardoor kunnen wij u garanderen dat u alleen de meest gezonde planten met de hoogst mogelijke overlevingskansen zult krijgen. Uw tevredenheid is voor ons het meest belangrijk, maar ook onze liefde voor alle soorten haagplanten. Alles wordt door ons van tevoren geregeld; u hoeft slechts te bestellen in onze webshop en ruimte vrij te maken in uw tuin! Dát is de service van Haagplanten.net!