Leibomen planten

Leibomen planten

De leiboom: deze fantastische plant mag eigenlijk in geen enkel tuinontwerp ontbreken. Of u nu uw schutting wilt verhogen maar daarvoor liever een natuurlijke oplossing verzint dan een hele nieuwe schutting te plaatsen, of dat u de vorm van de leiboom gewoon heel mooi vindt, de leiboom staat overal even mooi. Het kan echter nog vrij lastig te zijn om een leiboom planten. Laat ons u daarom op weg helpen. Met onze jarenlange expertise weten wij precies wat er nodig is om uw leiboom goed de grond in te krijgen en hoe u hem verder moet verzorgen zodat uw leiboom mooi blijft en u er nog jaren plezier van heeft. Het hoeft niet moeilijk te zijn, maar een paar tips kunnen natuurlijk nooit kwaad, neem dat maar van ons aan!

Ten eerste ligt de manier van planten aan wat voor soort leiboom u heeft aangeschaft. In onze webshop bieden wij twee soorten leibomen aan: de voorgeleide leiboom en de versgeleide leiboom. De voorgeleide leiboom is door onze kwekers helemaal opgekweekt tot een volgroeide boom. U hoeft er dus zelf niets meer aan te doen, behalve de gewone dingen zoals water geven en snoeien. Bij de versgeleide leiboom is er een begin gemaakt, maar zal de leiboom in uw tuin verder moeten groeien. Dus voor zowel echte tuiniers als mensen die gewoon een mooie tuin willen, maar er niet al te veel moeite aan willen besteden, zijn er leibomen beschikbaar. Daarnaast kunt u ook nog eens kiezen uit verschillende maten, vormen, soorten, etc. Zo ziet u dat u een ruime keuze heeft bij ons!

Leibomen planten: hoe?

Leibomen planten: hoe?

Ten eerste moet u natuurlijk een gat graven om de leiboom in de grond te zetten. Maak dit gat ongeveer twee keer zo breed als de wortelbreedte en zeker dertig tot veertig centimeter diep. Vul het gat op met de uitgegraven grond en daardoorheen gemengd een bodemverbeteraar. Wanneer u meerdere leibomen wilt planten moet u ze in een rechte lijn neerzetten, met ongeveer 2.5 meter afstand tussen elk paar bomen. Om de takken van de leibomen horizontaal aan elkaar te verbinden, zult u ze vast moeten maken aan een raamwerk. U kunt kant-en-klare, houten raamwerken kopen, die speciaal zijn gemaakt voor leibomen, of u kunt ze zelf maken. Dit doet u door bamboestokken aan elkaar vast te maken.

U kunt uw leiboom het beste planten vanaf september, in de herfstmaanden. Met vorst is het natuurlijk niet verstandig om te gaan planten. In de zomer ook niet, overigens, tenzij u hem veel water blijft geven. Verder moet u in de gaten houden wanneer u moet snoeien. Zie daarvoor het artikel over leibomen snoeien op onze site.

Leibomen op Haagplanten.net

Leibomen op Haagplanten.net

Wij verkopen alleen leibomen van de hoogste kwaliteit, want dat wordt van ons verwacht door onze klanten, maar ook van onszelf. Wij werken samen met de beste kwekers, die onze planten optimaal verzorgen voordat ze naar u verzonden worden. Daardoor kunnen wij u gerust garanderen dat u alleen de meest gezonde planten met de hoogst mogelijke overlevingskansen zult krijgen. Uw tevredenheid is voor ons het meest belangrijk, maar ook onze liefde voor alle soorten haagplanten. Alles wordt door ons van tevoren geregeld, u hoeft slechts te bestellen in onze webshop en ruimte vrij te maken in uw tuin! Dát is de service van Haagplanten.net!