Pot

 1. Berberis ‘Telstar’ (25-30 cm)
  Vanaf € 4,20
  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  5.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  In Pot

  Minimum bestelaantal: 10

  Aantal:
  10+
  € 5,70
  15+
  € 4,80
  50+
  € 4,30
  200+
  € 4,20

  Directe levering

Berberis ‘Telstar’ – Onze informatie

Berberis 'Telstar'

Berberis 'Telstar' als haagplant

De Berberis 'Telstar', voluit berbereris frikartii 'Telstar', wordt vaak vergeleken met de populaire Berberis 'Amstelveen'. De Telstar vertoont dan ook veel gelijkenissen met deze plant en kan er op het eerste gezicht mee verward worden. De Telstar heeft een iets robuustere, wildere uitstraling. Bovendien wordt deze haag groter, waar de Amstelveen niet hoger dan een meter wordt, daar reikt de Berberis 'Telstar” met gemak tot de 1,20.

Als haagplant is de berberis 'Telstar' net als het bekende broertje bijzonder geschikt. De plant is goed winterhard, alleen bij al te sterke vorst, met temperaturen à -15m moet u met vorstschade rekening houden. De plant maakt in het late voorjaar mooie gele bloesem aan, waar u van kunt genieten als de dagen langer worden.

Berberis 'Telstar' in de tuin

Berberis 'Telstar' in de tuin

In de tuin is de berberis 'Telstar' een welkome toevoeging. Het kleuraccent in het late voorjaar is natuurlijk mooi, maar ook de stoere, grove bladeren maken deze heester erg aantrekkelijk. Zoals de meeste berberissoorten is de Telstar gemakkelijk in het onderhoud. Snoeien is niet nodig, alleen bij dode twijgen of schade is snoeien aan te bevelen. Doe dit wel voorzichtig, want de plant kan venijnig scherp zijn.

De berberis 'Telstar' is gemakkelijk online te bestellen in de webwinkel van Haagplanten.net. Wij hebben direct contact met de kwekers, u betaalt dus niet voor de tussenstappen in de verkoop waar u bij een gewoon tuincentrum vaak wel voor betaalt; dat betekent dat we een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding kunnen bieden waar we trots op zijn. Koop daarom uw haagplanten bij Haagplanten.net! Bent u benieuwd naar de andere soorten haagplanten? Bijvoorbeeld de buxustaxusconiferenlaurierbeukenhaag of haagbeuk.