Producten vergelijken
 1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Hortensia 'Nikko Blue'

Hydrangea macrophylla 'Nikko Blue'

De hortensia 'Nikko Blue' (Hydrangea macrophylla 'Nikko Blue') is een blauw bloeiende bolhortensia. Dat houdt in dat hij tussen juni en september grote bolvormige trossen met blauwe bloemen aan zijn takken heeft. Vanwege deze kleurrijke bloemen en zijn lange bloeiperiode is de hortensia een van de meest geliefde bloeiende haagplanten ter wereld. Hortensia’s gedijen in bijna iedere waterdoorlatende grondsoort en leveren bij de juiste verzorging ieder jaar weer prachtige bloemen op.

Voordelen:

 • Langdurige, uitbundige bloei
 • Gemakkelijk in onderhoud
 • Gedijt op bijna alle grondsoorten
 • Winterhard tot ongeveer -20 °C

Nadelen:

 • Bladverliezend in de winter
Toon meer Toon minder
Vanaf € 3,80
 • Bloeiende plant Bloeiende plant
Maximale breedte in cm
100
Maximale hoogte in cm
100 - 150
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw
Winterhardheid
Goed winterhard
Bladkleur
Groen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
50 - 70
Groeiwijze
Bossig, Compact, Opgaand
Latijnse naam
Hydrangea macrophylla 'Nikko Blue'
Eigenschappen
Bloeiende plant
P9 Tray

Hortensia 'Nikko Blue' Pot P9 tray

€ 3,80 Vanaf € 2,80

Hortensia 'Nikko Blue' Pot P9 tray

€ 3,80 Vanaf € 2,80
Beschikbaar
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
6
Wortelsoort
P9 Tray
Stuks per verpakking
18
Minimale besteleenheid
18
Bekijk details
Beschikbaar
 • 18+ € 3,80
 • 90+ € 3,20
 • 270+ € 2,90
 • 450+ € 2,80
Toevoegen om te vergelijken

Makkelijke haagplanten die rijkelijk bloeien

Tuiniers die op zoek zijn naar haagplanten die rijkelijk bloeien komen al snel bij de hortensia en de vlinderstruik terecht. De hortensia 'Nikko Blue' begint in juni of juli met bloeien. Zijn opvallende blauwe bloementrossen blijven dan tot het begin van de herfst te zien, waarmee het een van de langst bloeiende haagplanten in ons assortiment is. Voor deze bloemenpracht hoeft u overigens weinig te doen. Als u ieder jaar na de bloei de verwelkte bloemen wegknipt en de takken van de hortensia 'Nikko Blue' in het voorjaar ongeveer een vijfde korter snoeit, zal deze kleurrijke hortensia u elke zomer weer belonen met een kleurrijke tuin.

Bloeiende haagplanten staan het liefst in de volle zon en dat is voor de hortensia 'Nikko Blue' niet anders. Hortensia’s kunnen prima tegen schaduw, maar een schaduwrijke standplaats heeft wel tot gevolg dat hij minder bloemen krijgt. Geef de hortensia 'Nikko Blue' dus een beschutte plek in de zon of halfschaduw en hij zal zijn kleuren laten zien. Die beschutting is belangrijk omdat zijn bloementrossen vrij zwaar kunnen zijn. Vangt een hortensia te veel wind, dan kan hij beschadigen.

De bloeikleur van de hortensia 'Nikko Blue'

Hoewel de hortensia 'Nikko Blue' in principe blauw bloeit, is het mogelijk om de kleur van de bloei te beïnvloeden. Hortensia’s zijn zuurminnende planten en op een zure grond komt de blauwe kleur van de 'Nikko Blue' ook het beste tot zijn recht. Net als de hortensia 'Bodensee' bloeit de hortensia 'Nikko Blue' echter roze als hij op een wat drogere, alkalischer bodem staat. Ziet u uw hortensia liever roze bloeien, maar heeft u geen kalkrijke grond in de tuin? Dan kunt u eventueel wat kalk strooien of de grond met aluminiumsulfaat mengen.

Verder stelt de hortensia 'Nikko Blue' bijna geen eisen aan de bodem waarop hij komt te staan. Alleen een goede afwatering is belangrijk, omdat hortensia’s net als de meeste haagplanten slecht tegen natte voeten kunnen. Wortelrot is dan een reëel risico. Als u wat zwaardere grond in de tuin heeft, zoals klei, is het dus zaak om de bodem goed te draineren door bijvoorbeeld gaten in de bodem te prikken voor u uw hortensia’s in hun plantgeul zet.

Hortensia 'Nikko Blue' online kopen

De hortensia 'Nikko Blue' is een van de vele prachtig bloeiende hortensia’s in ons assortiment. Wilt u niet te veel tijd en geld kwijt zijn aan het kopen van een mooie hortensiahaag? Dan kunt u bij Haagplanten.net uw hortensia online kopen. Verder kunt u bij ons terecht voor een gevarieerd assortiment aan andere bloeiende haagplanten, wintergroene haagplanten en coniferen.

Toon meer Toon minder