Producten vergelijken
 1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Zwarte Slangenbaard

Ophiopogon planiscapus 'Niger'

De zwarte slangenbaard (Ophiopogon planiscapus 'Niger') is een kleine vaste plant die vanwege zijn grasvormige groei vaak gezien wordt als een siergras. Deze planten zijn afkomstig uit Japan en hebben een lange, smalle bladvorm. De unieke zwarte kleur van het blad zorgt voor een mooie purperachtige kleurschakering in uw border. De zwarte slangenbaard bloeit in mei en juni in slanke bloemaren met witte tot lichtroze bloemen. In de winter verschijnen er mooie, glanzend zwarte vruchten aan de Ophiopogon planiscapus 'Niger'.

Voordelen:

 • Weinig onderhoud nodig
 • Wintergroen
 • Winterhard

Nadelen

 • Laagblijvend
Toon meer Toon minder
Vanaf € 10,30
 • Bloeiende plant Bloeiende plant
 • Vruchtdragend Vruchtdragend
 • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
Maximale hoogte in cm
< 50
Standplaats
Halfschaduw, Volle zon
Giftig
Nee
Latijnse naam
Ophiopogon planiscapus 'Niger'
Eigenschappen
Wintergroen, Weinig onderhoud, Bloeiende plant, Vruchtdragend
Pot

Zwarte Slangenbaard Pot 20-25 cm

€ 10,30 Vanaf € 7,20

Zwarte Slangenbaard Pot 20-25 cm

€ 10,30 Vanaf € 7,20
Beschikbaar
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
5
Wortelsoort
In pot
Minimale besteleenheid
10
Bekijk details
Beschikbaar
 • 10+ € 10,30
 • 25+ € 8,60
 • 50+ € 7,70
 • 200+ € 7,20

Zwarte slangenbaard in de tuin

De zwarte slangenbaard is een prachtige toevoeging aan uw tuin. De donkere kleur van het siergras contrasteert mooi met de andere kleuren in uw tuin. Ophiopogon planiscapus 'Niger' past in verschillende tuinontwerpen. Zo past de zwarte slangenbaard als lage, strakke erfafscheiding goed in een moderne tuin. Maar het zwarte gras kan ook goed in plantenbakken groeien. Zelfs in een landelijke tuin komt de zwarte slangenbaard goed tot zijn recht. U kunt het siergras combineren met andere lage siergrassen om extra kleur aan te brengen in uw tuin.

zwart gras sfeerfoto

Standplaats en onderhoud zwarte slangenbaard

De zwarte slangenbaard groeit het beste op een zonnige plaats, maar hij gedijt ook prima in de schaduw. De plant vormt vlezige wortelstokken waaruit zich nieuwe planten ontwikkelen. Het siergras groeit goed op vochtige, maar wel waterdoorlatende bodemsoorten. De zwarte slangenbaard is een wintergroene bodembedekker. De Ophiopogon planiscapus 'Niger' is zeer decoratief in een plantenbak op bijvoorbeeld uw terras of balkon.

Wanneer u de zwarte slangenbaard fris in model wilt houden is het eenmaal in het jaar nodig om de oude, beschadigde bladeren weg te halen. Dit kunt u het beste na de winterperiode doen, halverwege maart. U knipt het siergras dan tot ongeveer 5 cm boven de grond af. Hierna loopt het siergras weer fris uit en kunt u genieten van de nieuwe bladeren.

Toon meer Toon minder