Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Zegge 'Ice Dance'

Carex morrowii ‘Ice Dance’

De Carex morrowii ‘Ice Dance’ is een siergras met groene bladeren in een bonte schakering van kleuren. De geel gekleurde randen zorgen voor een kleurenpracht bij deze soort. De bloemen in de vorm van mooie gele aren zijn zeer opmerkelijk. De Carex morrowii ‘Ice Dance’ wordt ook wel witbonte zegge genoemd. Witbonte zegge bloeit van april tot en met mei. Het groenblijvende blad van het siergras is winterhard en bereikt een hoogte van ongeveer 40 cm. De Carex morrowii ‘Ice Dance’ komt zeer mooi tot zijn recht in uw border. De Carex morrowii ‘Ice Dance’ komt helemaal mooi tot uiting wanneer u deze soort in een groepje van minimaal 5 planten bij elkaar plant.

Toon meer Toon minder
  • Dichtbegroeid Dichtbegroeid
  • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
Maximale hoogte in cm
< 50
Standplaats
Halfschaduw, Volle zon
Vochtigheid
Droog
Groei per jaar in cm
30 - 60
Latijnse naam
Carex morrowii ‘Ice Dance’
Pot

Zegge ‘Ice Dance’ pot 20-25 cm

€ 7,00 Vanaf € 4,90

Zegge ‘Ice Dance’ pot 20-25 cm

€ 7,00 Vanaf € 4,90
Beschikbaar
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
5
Minimale besteleenheid
10
Bekijk details
Beschikbaar
  • 10+ € 7,00
  • 25+ € 6,00
  • 50+ € 5,20
  • 200+ € 4,90
Toevoegen om te vergelijken

Standplaats en onderhoud van de witbonte zegge

De witbonte zegge kan ook zeer goed als bodembedekker gebruikt worden. De Carex morrowii ‘Ice Dance’ groeit goed op verschillende standplaatsen, zowel halfschaduw, schaduw als op een zonnige plaats. Het is belangrijk dat het siergras in een licht vochtige grond staat, maar toch ook op een waterdoorlatende grond doet deze plant het goed. De wortels mogen namelijk niet in het water blijven staan. De witbonte zegge moet in kalkhoudende en humusrijke grond geplant worden.

De Carex morrowii ‘Ice Dance’ is makkelijk te onderhouden. Na de winter, wanneer er lelijke bladeren aanzitten, kunt u deze er makkelijk tussenuit plukken. In het voorjaar en de zomer kunt u de planten uitdunnen. Een mooie bijkomstigheid is dat zegge zich makkelijk vermeerderd.

Toon meer Toon minder