Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Zegge 'Ice Dance'

Carex morrowii ‘Ice Dance’

De zegge 'Ice Dance' (Carex morrowii 'Ice Dance') is een siergras met groene bladeren in een bonte schakering van kleuren. De geel gekleurde randen zorgen voor een prachtig kleurenspel. De bloemen in de vorm van mooie gele aren zijn zeer opmerkelijk. De zegge 'Ice Dance' wordt ook wel witbonte zegge genoemd. Witbonte zegge bloeit in april en mei. Het groenblijvende blad van het siergras is winterhard en bereikt uiteindelijk een hoogte van ongeveer 40 centimeter. De zegge 'Ice Dance' komt zeer mooi tot zijn recht in uw border. De Carex morrowii 'Ice Dance' komt helemaal mooi tot uiting wanneer u deze soort in een groepje van minimaal 5 planten bij elkaar plant.

Toon meer Toon minder
Vanaf € 7,10
  • Dichtbegroeid Dichtbegroeid
  • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
Maximale hoogte in cm
< 50
Standplaats
Halfschaduw, Volle zon
Giftig
Nee
Groei per jaar in cm
30 - 60
Latijnse naam
Carex morrowii ‘Ice Dance’
Eigenschappen
Wintergroen, Dichtbegroeid, Weinig onderhoud
Pot

Zegge ‘Ice Dance’ pot 20-25 cm

€ 7,10 Vanaf € 5,00

Zegge ‘Ice Dance’ pot 20-25 cm

€ 7,10 Vanaf € 5,00
Beschikbaar
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
5
Wortelsoort
In pot
Minimale besteleenheid
10
Bekijk details
Beschikbaar
  • 10+ € 7,10
  • 25+ € 6,00
  • 50+ € 5,30
  • 200+ € 5,00
Toevoegen om te vergelijken

Standplaats en onderhoud van de witbonte zegge

De witbonte zegge is zeer geschikt om als bodembedekker te gebruiken. De zegge 'Ice Dance' gedijt op verschillende standplaatsen, zowel in de halfschaduw als in schaduw of op een zonnige plaats. Het is belangrijk dat het siergras in een licht vochtige grond staat, maar op bijna iedere waterdoorlatende grond doet deze plant het goed. De wortels mogen niet onder water blijven staan. De witbonte zegge moet in kalkhoudende en humusrijke grond geplant worden.

De Carex morrowii 'Ice Dance' is makkelijk te onderhouden. Als er 's winters lelijke bladeren aan de planten zitten, kunt u deze er makkelijk tussenuit plukken. In het voorjaar en de zomer kunt u de planten uitdunnen. Een mooie bijkomstigheid is dat zegge zich makkelijk vermeerdert.

Toon meer Toon minder