Thuja occidentalis Brabant

Naar thuja’s, soms ook wel levensbomen genoemd, is bij Haagplanten.net altijd veel vraag. Een van onze hardlopers is de Thuja occidentalis ‘Brabant’. Daar vertellen we graag wat meer over, want deze haagplant heeft zo veel goede kwaliteiten dat we er trots op zijn dat deze vast in ons assortiment zit. De Thuja Occidentalis ‘Brabant’ is één van de bekendste verschijningen in tuinen in onze streken.

Thuja occidentalis ‘Brabant’, daar is aardig wat Latijn bij. De vertaling van thuja occidentalis is “westerse levensboom”. De toevoeging Brabant bewijst wel dat deze boom uit West-Europa komt. Door veredeling is deze levensboom vanuit het oude hertogdom Brabant in heel Europa klassiek geworden. Haagplanten.net hecht eraan om een plant met zo’n lange geschiedenis in onze streken te kunnen verkopen.

Thuja Occidentalis kopen

Coniferen kopen

De thuja occidentalis is een conifeer. Als mensen aan grote, wintergroene haagplanten denken, dan zijn coniferen vaak het eerste wat in ze opkomt. Coniferen worden dan ook veelvuldig aangeplant in tuinen, zowel op het platteland als in nieuwbouwwijken in steden. Wilt u coniferen kopen? Er zijn verschillende soorten met elk hun eigen kwaliteiten.

Vergeleken met andere coniferen heeft de thuja occidentalis ‘Brabant’ een altijd duidelijke voordelen. De haag groeit bijvoorbeeld veel sneller dicht dan bij leylandii. Thuja is over het algemeen veel betaalbaarder dan taxus. Als u coniferen gaat kopen kan het dus nooit kwaad om u te verdiepen in de vele kwaliteiten van de thuja occidentalis.

Thuja Occidentalis HaagThuja Occidentalis BrabantConiferen kopen

Thuja occidentalis ‘Brabant’, de voordelen

De thuja is bijzonder populair omdat deze haagplant zo weinig onderhoud vergt. Het is een sterke plant, die ook een strenge winter probleemloos overleeft. Schijnbare vorstschade aan de punten groeit er gewoon weer uit. De thuja kan het hele jaar door gesnoeid worden. Daarbij is het wel belangrijk om niet te ver terug te snoeien, hoewel het een veerkrachtige plant is raden we af tot voorbije het groene deel van de takken te snoeien.

Thuja Occidentalis prijs

Thuja Occidentalis prijs

De Thuja occidentalis ‘Brabant’ is een haagplant met veel goede eigenschappen. Toch is deze plant zeker betaalbaar. Voor minder dan twintig euro per meter kunt u bij ons al thuja’s bestellen. Neem dus snel een kijkje in de webwinkel en vergelijk de prijzen. Haagplanten.net houdt deze prachtige plant graag betaalbaar voor een groot publiek!