Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Taxus baccata Kluit 80-100 cm Extra kwaliteit

Taxus baccata
€ 13,80
Beschikbaar
De Taxus baccata is inheems in Nederland en kan dus ook in uw tuin tot een prachtige taxushaag uitgroeien. Deze taxusplanten leveren we met een hoogte van tussen de 80 centimeter en 1 meter.
Toon meer Toon minder
  • 10+ € 13,80
  • 15+ € 13,10
  • 50+ € 12,00
  • 150+ € 11,10
  • Formele haag Formele haag
  • Geschikt voor vormsnoei Geschikt voor vormsnoei
  • Vruchtdragend Vruchtdragend
  • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
Maximale hoogte in cm
150 - 200
Formaat (bij levering)
80-100 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Vochtigheid
Droog, Normaal
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
Kluit
Kwaliteit
Extra kwaliteit
Aantal per strekkende meter
3
Groei per jaar in cm
10 - 25
Latijnse naam
Taxus baccata
Minimale besteleenheid
10

Inheemse haagplanten, zoals de Taxus baccata of gewone taxus, zijn altijd een goede keuze voor een tuin in Nederland. Het enige waar u op hoeft te letten is dat u ze niet in een grond plant waarin de wortels het risico hebben dat ze langere tijd onder water staan, want daardoor lopen ze schade op. Verder is de Taxus baccata een makkelijk te verzorgen, veelzijdige haagplant. U kunt deze taxusplanten van 80 tot 100 centimeter verder laten groeien tot hoge haag of ze tot een rechte, lage haag met een stijlvolle uitstraling snoeien.

Taxussen zijn stijlvolle haagplanten

Taxussen zijn al sinds de laatste ijstijd in Europa te vinden. Destijds was het een van de weinige wintergroene haagplanten die op ons continent voorkwamen en alleen daarom vielen de mensen al voor de schoonheid van deze stijlvolle coniferen. Hun aantrekkelijke donkergroene naalden waren de hele winter te zien, terwijl de meeste planten alleen kale takken toonden. Vandaag de dag is de Taxus baccata nog steeds een van de populairste haagplanten van West-Europa. Ze zijn niet alleen wintergroen, maar ook eenvoudig te verzorgen en op veel verschillende manieren te gebruiken. Taxushagen zijn namelijk op verschillende hoogten in te zetten.

Dat is vrij bijzonder, want de meeste langzaam groeiende haagplanten lenen zich eigenlijk alleen voor een lage haag. Wilt u een lage haag, dan is de Taxus baccata perfect. Jaarlijks wordt hij niet meer dan 20 centimeter hoger, dus het is heel eenvoudig om uw taxushaag laag en in een rechte vorm te houden. Taxussen hebben echter ook een dichte vertakking. Laat u uw taxushaag enkele jaren de hoogte in groeien, dan heeft u na verloop van tijd een zichtdichte, wintergroene privacyhaag in de tuin staan. Ook liefhebbers van vormsnoei die op zoek zijn naar goede buxusvervangers hebben de voordelen van deze coniferen ontdekt.

De Taxus baccata gedijt bijna overal

Een inheemse haagplantensoort die niet uitgestorven is heeft door de jaren heen om leren gaan met het klimaat van een bepaalde streek. Dat is bij de taxus ook zo. De grillen van het West-Europese weer zijn geen probleem voor de Taxus baccata en hij gedijt op bijna alle grondsoorten en standplaatsen. Alleen bij natte grond die moeilijk te draineren is, is een taxushaag af te raden, maar daarin verschilt hij nauwelijks van andere haagplanten. Bovendien is de taxus goed winterhard. In de koudste maanden van het jaar blijft hij daardoor de rand van uw tuin sierlijk afbakenen.

Toon meer Toon minder