Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Meidoornhaag Pot 100-120 cm

Crataegus monogyna
€ 17,00
Beschikbaar
Doorns, mooie bladeren en prachtige bloemen: de meidoorn heeft het allemaal. Bovendien zijn meidoorns makkelijke haagplanten die in ons klimaat uitstekend gedijen. We leveren deze meidoorns in pot met een hoogte van 1 tot 1,20 meter.
Toon meer Toon minder
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Inbraakwerend Inbraakwerend
  • Populair bij vogels Populair bij vogels
Maximale breedte in cm
300 - 400
Maximale hoogte in cm
250 - 300
Formaat (bij levering)
100-120 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
In pot
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
6
Bladkleur
Lichtgroen
Giftig
Nee
Groei per jaar in cm
20 - 40
Groeiwijze
Breed opgaand
Latijnse naam
Crataegus monogyna
Eigenschappen
Bladverliezend, Populair bij vogels, Inbraakwerend, Bloeiende plant
Minimale besteleenheid
10
  • 10+ € 17,00
  • 15+ € 14,50
  • 50+ € 12,60
  • 200+ € 11,20

Sommige haagplanten moeten het van een specifiek uiterlijk kenmerk hebben. De meidoorn (Crataegus monogyna) heeft echter een veelheid aan pluspunten. Zijn doorns maken een meidoornhaag tot een uitstekende inbraakwerende haag, maar ook qua uiterlijk heeft de meidoorn veel te bieden. Zijn bladeren zijn sierlijk en vooral zijn rijke witte bloei zorgt in het voorjaar voor meer kleur en geur in de tuin. Na de bloei krijgt de meidoorn rode bessen die een tuin met een meidoornhaag tot een vogelvriendelijke tuin maken. Vogels bouwen ook graag hun nesten tussen de doornige takken van de meidoorn. Een bijzonder veelzijdige haagplant dus!

Een klassieker onder de haagplanten

Meidoorns zijn inheemse haagplanten. Ze groeien in ons klimaat zonder bemoeienis van mensen uitstekend en dat heeft er ook voor gezorgd dat meidoornhagen al honderden jaren op het platteland te zien zijn. Vanwege hun doorns zijn het uitstekende hagen om ongenode mensen of dieren op afstand te houden. In landelijke gebieden kiezen boeren en tuiniers er vaak voor om hun meidoornhaag in een vrij natuurlijke vorm te laten groeien, maar met wat snoeiwerk is het zeker ook mogelijk om een meidoornhaag een wat strakkere vorm te geven. Draag hier wel handschoenen bij, want de doorns van de meidoorn zijn zeer scherp.

Er zijn maar weinig haagplanten die tegelijk zo functioneel en zo sierlijk zijn als de meidoorn. Veel haagplantenwinkels richten zich vooral op de inbraakwerende mogelijkheden van de meidoorn, maar zijn bloemen springen hoe dan ook in het oog. In mei en juni krijgt de meidoorn namelijk grote hoeveelheden witte tot lichtroze bloemen die in mooie trossen bij elkaar groeien. Deze bloemen verspreiden een heerlijke geur die bijen en vlinders aantrekt. De bloei van de meidoorn brengt dus buitengewoon veel leven in de tuin. Dat geldt ook voor de glanzende rode bessen die vanaf de herfst veel vogels naar uw tuin zullen lokken.

Meidoorns zijn makkelijke haagplanten

Als u op zoek bent naar makkelijke haagplanten, is de meidoorn een optie die het overwegen meer dan waard is. Jaarlijks groeit een meidoorn zo’n 40 centimeter, waardoor hij snel hoog genoeg wordt om indringers te weren en zelfs tegen inkijk te beschermen. Bovendien kan een meidoornhaag bijna overal staan. Meidoorns kunnen beter tegen natte grond dan de meeste haagplanten en ook de wind zal een meidoornhaag niet snel beschadigen. Het snoeien bijhouden kan door de doorns een vervelende klus zijn, maar het is wel noodzakelijk, omdat de meidoorn anders over uw andere tuinplanten heen kan groeien.

Toon meer Toon minder