Producten vergelijken
 1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Mediterraan Borderpakket

€ 77,00
Beschikbaar

Een warm en zomers gevoel in uw tuin: dat bieden we met het mediterrane borderpakket van Haagplanten.net. Met dit mediterrane borderpakket heeft u het hele jaar dat vakantiegevoel, maar dan in uw eigen tuin!

De planten in dit pakket zijn geschikt voor ongeveer 3 vierkante meter. Het mediterrane borderpakket bestaat uit de volgende soorten:

 • 3 x Carex oshimensis 'Evergold'
 • 4 x Festuca glauca 'Elijah Blue'
 • 3 x Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies'
 • 2 x Hakenochloa macra
 • 3 x Kalimeris incisa 'Madiva'
 • 3 x Liriope muscari 'Moneymaker'
 • 2 x Ophiopogon planiscapus 'Niger'

Het mediterrane borderpakket van Haagplanten.net bestaat uit een aantal siergrassen en bloeiende vaste planten met diverse blad- en bloemkleuren voor een fleurige, maar toch rustige uitstraling.

Toon meer Toon minder
 • Bloeiende plant Bloeiende plant
 • Insectenlokkend Insectenlokkend
 • Semi-bladhoudend Semi-bladhoudend
Opmerking bij product
20 Stuks per verpakking
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Wortelsoort
P9 Pot
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per m2
7
Aantal per strekkende meter
2.5
Bladkleur
Blauwgrijs, Geel-bont, Purper, Groen
Giftig
Nee
Eigenschappen
Bloeiende plant, Semi-bladhoudend, Insectenlokkend
Minimale besteleenheid
1

Plantomschrijving Mediterraan Borderpakket

De siergrassen die in het Mediterraan Borderpakket zijn opgenomen zijn de volgende: de Carex oshimensis ‘Evergold’ (Bontbladige Zegge), een wintergroene grassoort met mooie goudgeel gestreepte bladeren. Tevens wintergroen is de Festuca glauca ‘Elijah Blue’ (Blauw Schapengras/Zwenkgras) met zijn ragfijne blauwgrijze blad een sieraad in de tuin. De Hakenochloa macra (Japans Berggras/Japans siergras) is dan niet wintergroen maar zeer decoratief met zijn sierlijk overhangende bladeren in diverse groentinten. Op siergras lijkend zijn de Liriope muscari ‘Moneymaker’ (Leliegras) met donkergroene smalle bladeren en violetkleurige bloemaren in augustus-oktober en de Ophiopogon planiscapus ‘Niger’ (Slangenbaard /Zwart Gras) met een opvallende (bijna) zwarte bladkleur. De Ophiopogon bloeit met wit tot roze bloemetjes in augustus-september. Voor de opvallende bloei zorgen verder de Kalimeris incisa ‘Madiva’ (Zomeraster) met licht-lila bloempjes die op kleine margrietjes lijken en de Gaura lindheimeri ‘Whirling Butterflies’ (Prachtkaars/Lindheimer’s Kaars) met elegante, zuiver witte bloempjes op dunne stengels. Ze lijken op vliegende vlindertjes boven de plant op die dunne steeltjes. Beiden bloeien vanaf juli tot ver in de herfst.

Standplaats en verzorging

Het overgrote deel van de planten in het Mediterraan Borderpakket staat graag op een zonnige plaats, alleen de Ophiopogon en Liriope komen het best tot hun recht op een plekje in de halfschaduw. Bij de wintergroene planten halen we meestal alleen de minder mooie delen en bladeren uit de plant weg of ze moeten echt te fors worden. Dan is helemaal terugsnoeien een optie. De bladverliezende planten kunt u snoeien als ze zijn afgestorven voor een frisse start in het voorjaar.
Toon meer Toon minder