Producten vergelijken
 1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Kruiden Borderpakket

€ 38,50
Beschikbaar

Verse keukenkruiden uit eigen tuin, zo van de plant in een gerecht. Verser en eerlijker kan het niet. Daarom hebben we bij Haagplanten.net een bruikbaar pakket met tuin- of keukenkruiden voor u samengesteld. Stuk voor stuk overblijvende planten, zodat u lang van deze verse smaken kunt genieten.


De planten in dit pakket zijn aan te planten voor een border van ongeveer 3 vierkante meter. Het kruiden borderpakket bestaat uit de volgende soorten:

 • 3 x Allium schoenoprasum
 • 3 x Lavandula angustifolia
 • 2 x Levisticum officinale
 • 3 x Origanum vulgare
 • 2 x Melissa officinalis
 • 3 x Salvia officinalis 'Berggarten'
 • 4 x Thymus vulgaris


Met het kruiden borderpakket heeft u in een korte tijd een mooie en productieve kruidenplukborder waar u heerlijk van kunt genieten. De kruiden zijn voor diverse gerechten bruikbaar, van soepen tot sauzen.

Toon meer Toon minder
 • Bloeiende plant Bloeiende plant
 • Geurend Geurend
 • Insectenlokkend Insectenlokkend
 • Semi-bladhoudend Semi-bladhoudend
Opmerking bij product
20 Stuks per verpakking
Standplaats
Volle zon
Wortelsoort
P9 Pot
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per m2
7
Aantal per strekkende meter
2.5
Bladkleur
Blauwgrijs, Groen
Giftig
Nee
Eigenschappen
Bloeiende plant, Semi-bladhoudend, Geurend, Insectenlokkend
Minimale besteleenheid
1

Plantomschrijving Kruiden Borderpakket

Het Kruiden Borderpakket van Haagplanten.net bestaat uit bekende keukenkruiden zoals de Allium schoenoprasum (Bieslook), een smakelijk lid van de uienfamilie die vaak gebruikt wordt in salades, dressings, vlees- en visgerechten en als garnering. Ook een oude bekende is de Levisticum officinale (Lavas/Maggiplant/Bastaardselderij) die in soepen en sauzen word gebruikt maar ook versnipperd in salades of op rund- en lamsvlees en zelfs eventueel als zoutvervanger. Lavandula officinalis (Echte Lavendel) wordt niet alleen gebruikt in geurbuiltjes maar ook in de keuken. De jonge blaadjes kunnen worden gebruikt op diverse vis- en vleesgerechten en in stoofschotels. De Origanum vulgare (Wilde Marjolein / Oregano) wordt veel gebruikt in de Griekse en Italiaanse keuken, op vis en kipgerechten maar natuurlijk ook op pizza. Lekker om vers uit eigen tuin te verwerken. Melissa officinalis (Citroenmelisse) is bekend van de thee die van de gedroogde bladeren kan worden getrokken maar kan ook heel goed worden gebruikt bij visgerechten en in soepen en sauzen. De Salvia officinalis ‘Berggarten’ (Breedbladige Salie) wordt gebruikt bij diverse braad en stoofschotels en over pasta schotels. Tot slot de Thymus vulgaris (Echte Tijm/Keukentijm), een wintergroen heestertje wat smaak geeft aan diverse gerechten zoals gevogelte, wild, vis, soepen en zelfs ook aardappelen.

Standplaats en verzorging

De planten uit het Kruiden Borderpakket staan bij voorkeur op een zonnige standplaats. Halfschaduw kan eventueel ook maar dat komt vaak de sterkte van de smaak niet ten goede. Het zijn allemaal erg makkelijke en sterke planten die geen problemen hebben om regelmatig afgeknipt te worden.
Toon meer Toon minder