Rode beuk als haag

De Rode Beuk is dankzij haar kleur geschikt als imposante en luxe afscheidingshaag, maar kan ook als blokhaag dienen. De bladeren zijn 3 tot 8 cm groot en roodbruin van kleur. De bladeren, die gedurende de herfst verdorren, blijven grotendeels aan de haagplanten zitten todat in het voorjaar de nieuwe bladeren aan de planten komen.  

Rode Beuk kopen

Rode BeukenhaagFagus sylvatica ‘Atropurpurea’, ook bekend als Rode Beuk, is grotendeels hetzelfde als de groene versie (de ‘gewone’ Fagus sylvatica of Groene beuk). Het verschil zit in de bladkleur: de Rode beuk heeft een schitterende, donkerpaarse bladkleur. Net als bij de Fagus sylvatica blijven de dorre bladeren in de winter aan de plant zitten. De Rode Beuk is een schitterende haagplant met een buitengewoon luxe uitstraling!

Wilt u rode beuk kopen, de online specialist in alle soorten beukenhaag. Niet alleen de rode beuk, maar natuurlijk ook de groene!

U kunt ervoor kiezen om een dubbele of een enkele rij te planten. Een dubbele rij heeft als voordeel dat u sneller een mooie, dichte haag heeft. Beukensoorten doen het goed op zanderige gronden die niet te nat zijn. Wilt u een soortgelijke haag planten op een kleiachtige, natte grond, kies dan voor Carpinus betulus (Haagbeuk).

Beukenhaag of Haagbeuk? 

De beuk en haagbeuk (Carpinus betulus) worden nogal eens met elkaar verward. De haagbeuk groeit grilliger, verliest in tegenstelling tot de de beuk zijn bladeren in het najaar en floreert juist wel in kleigrond. Groene en Rode Beuken kunnen op zand- of humusrijke grond worden geplant, zowel in de zon als in half schaduw. Het is echter af te raden op de groene of rode beuken op kleigrond te planten. Lees meer over beukenhaag planten.

De beukenhaag is bovendien een erg voordelige haagplant. Wij leggen u graag uit hoe het zit op de pagina beukenhaag prijs.