Wat kost een taxushaag?

5 september 2019
Wat kost een taxushaag?

Veel tuiniers vragen zich af wat een taxushaag kost. De taxus is immers een zeer populaire haagplant die geknipt is om een wintergroene heg mee te creëren. Niet alleen heeft deze haagplant een schitterende uitstraling: hij is ook nog eens oersterk en weinig vatbaar voor ziekten en plagen. Daarnaast gedijt hij op veel verschillende grondsoorten en standplaatsen prima, waardoor hij eenvoudig te verzorgen en te onderhouden is. Maar wat is de prijs voor zo’n mooie taxushaag nu eigenlijk? We vertellen u graag hoeveel u ongeveer betaalt voor een haag van taxus.

Waarom is een taxushaag zo geliefd?
De taxus kan niet alleen in een haag worden aangeplant, maar ook solitair of in groepjes worden neergezet.

Waarom is een taxushaag zo geliefd?

Allereerst vertellen we u graag waarom een taxushaag zo geliefd is onder veel tuiniers. We schreven al eerder dat de taxus echt een allrounder voor uw tuin is. Deze veelzijdige haagconifeer kan op verschillende wijzen worden ingezet om uw tuinontwerp te verrijken. De taxus kan niet alleen in een haag worden aangeplant, maar ook solitair of in groepjes worden neergezet. Daarnaast kan de taxus ook in allerlei creatieve snoeivormen worden geknipt. Doordat de taxus langzaam groeit en snoei bijzonder goed verdraagt is hij voor dit doeleinde zeer geschikt. De taxus is overigens een uitzondering op dit gebied – andere haagconiferen laten zich niet zo gewillig snoeien.

De taxus laat zich als enige conifeer terugsnoeien tot in het kale hout, waarna hij toch weer nieuwe scheuten vormt. Snoeifoutjes zijn bij een taxushaag dus niet direct een groot probleem, hoewel u er wel rekening mee moet houden dat de haagplant vrij traag groeit. Het kan dus even duren voordat eventuele foutjes gecorrigeerd worden. Daarnaast is de taxus een onderhoudsvriendelijke haagplant. U krijgt veel terug voor relatief weinig inspanning. Het feit dat een taxushaag bij nagenoeg elk tuinontwerp mooi staat maakt hem ook erg populair. Een taxushaag kan in een strakke en formele vorm worden gesnoeid, maar ook ietwat wild gelaten worden.

Is een taxushaag duur?
Een wintergroene haag is in principe vaak goedkoper dan een schutting of hek.

Is een taxushaag duur?

Een wintergroene haag is in principe vaak goedkoper dan een schutting of hek. Daarnaast biedt een taxushaag de nodige privacy in uw tuin door de dichte vertakkingsvorm. Het onderhoud aan een haag is weliswaar tijdrovender dan het onderhoud aan een schutting, maar daar krijgt u dan ook veel voor terug. Daarnaast gaat een taxushaag vaak langer mee dan een schutting. Vooral houten exemplaren kunnen in de verschillende weersomstandigheden immers al snel lelijk worden. Een haag blijft met de juiste verzorging jarenlang zo niet decennialang mooi. Zeker een haagconifeer als de taxus kan fiks oud worden. Een taxushaag is dus een slimme investering.

Wat een taxushaag kost hangt vooral af van de planten die u koopt. In onze webwinkel zijn er haagplanten in verschillende grootten te koop. Hoe jonger de haagplant, hoe minder u betaalt. Jonge haagplanten hebben in de kwekerij immers nog geen hele lange tijd verzorging genoten. Dat is voor grotere haagplanten die al enkele jaren oud zijn natuurlijk anders: deze zijn dan ook een stukje prijziger. Het voordeel is wel dat u dan sneller een haag op de door u gewenste hoogte in de tuin heeft staan. Dit kan u juist aanzienlijk in de kosten en moeite schelen.

Taxushaag bemesting
Een taxushaag heeft immers jaarlijks en soms wel twee keer per jaar een bemesting nodig.

Een taxushaag heeft immers jaarlijks en soms wel twee keer per jaar een bemesting nodig. Deze meststoffen kosten geld. Daarnaast dient de taxushaag gesnoeid te worden, wat ook de nodige moeite kost. Snoei is overigens hard nodig. Hoe meer een taxushaag gesnoeid wordt, hoe dichter de vertakkingsvorm zal worden. Zo creëert u dus een volle, groene en blikdichte tuinafscheiding. Wie helemaal graag voor gemak kiest, doet er goed aan om een kant-en-klare taxushaag te bestellen. Deze is een stuk prijziger dan losse haagplanten, maar heeft wel direct de hoogte bereikt die u voor ogen had.

Het is dus lastig om uit te leggen wat een taxushaag nu eigenlijk precies kost. Heeft u een klein budget en veel geduld? Dan kunt u het beste kiezen voor jonge, goedkope haagplanten. Voor een klein bedrag heeft u dan een goedkope haag in uw tuin staan. Wanneer u deze goed snoeit en verzorgt zal u uiteindelijk een schitterende heg in uw tuin hebben staan. Kortom: een goedkope taxushaag vergt iets meer geduld en verzorging. Gaat u liever voor gemak? Dan kunt u beter wat meer budget investeren en gaan voor een taxushaag die al een mooie hoogte heeft bereikt.

Goedkope taxushaag online kopen
Onze taxus is altijd van goede kwaliteit. Dat wil zeggen dat de haagplanten zeer goed vertakt zijn en het loof mooi diepgroen.

Goedkope taxushaag online kopen

Wilt u een goedkope taxushaag online kopen? Dan bent u bij Haagplanten.net aan het juiste adres. Onze taxus is altijd van goede kwaliteit. Dat wil zeggen dat de haagplanten zeer goed vertakt zijn en het loof mooi diepgroen. De taxus verkeert in goede conditie en is nauwelijks vatbaar voor ziekten en plagen. Niet voor niets wordt de taxus ook nog weleens ingezet als buxusvervanger. De planten hebben in de kwekerij alle nodige verzorging gehad. Zo kunt u nog lange tijd genieten van een fraaie taxushaag die bij elk tuinontwerp goed staat. Vele tevreden klanten gingen u voor.

Samen met u maken we het straatbeeld graag een stukje mooier met mooie, groene haagplanten. Wie een taxushaag in zijn of haar tuin aanplant creëert een groene leefomgeving. Het is wetenschappelijk bewezen dat we ons gelukkiger en productiever voelen als we het uitzicht hebben op een groene omgeving. Een taxushaag is een goede keuze, vooral omdat deze het jaar rond groen is. Heeft u liever een bladverliezende heg? Ook deze kunt u in onze webshop kopen. Neem snel een kijkje in onze webwinkel en laat u verrassen door de vele mogelijkheden die er voor uw tuinlandschap zijn!