Ultieme tips om uw tuin tot een waar ontspanningsoord te maken!

11 maart 2019
Ultieme tips om uw tuin tot een waar ontspanningsoord te maken!

Nu de lente en zomer in aantocht zijn, brengen veel Nederlanders weer meer tijd in hun tuinen door. Toch zijn veel mensen niet helemaal tevreden met hun tuin. En dat is jammer, want de tuin is een belangrijk onderdeel van uw woning. Tijd om de handen eens flink uit de mouwen te steken en de tuin weer leefbaar te maken. Uw tuin is er immers om van te genieten en volledig in tot rust te komen. Met onze tips is het vrij eenvoudig om uw tuin tot een waar ontspanningsoord te maken. Begin er vandaag nog mee!

Plant meer wintergroene struiken
Het is wetenschappelijk bewezen dat groene beplanting positief bijdraagt aan onze gezondheid.

Plant meer wintergroene struiken

Een groene leefomgeving helpt ons beter te ontspannen en anders om te gaan met stress. Het is wetenschappelijk bewezen dat groene beplanting positief bijdraagt aan onze gezondheid. Wintergroene struiken geven uw tuin het hele jaar door een fijne, groene uitstraling. U kunt ervoor kiezen een altijdgroene haag aan te planten. Enkele voorbeelden van zeer geschikte haagplanten zijn de taxus, de levensboom (Thuja) en de laurierkers. Zeker wanneer u een hek of schutting heeft staan, kan het planten van een haag een wereld van verschil maken. Liever geen haag? Dan kunt u ook enkele losse wintergroene struiken aanplanten.

Hiervoor zijn coniferen uitstekend geschikt. Deze kunnen bovendien in mooie snoeivormen geknipt worden. Denk aan een bolvorm, kegelvorm of spiraalvorm. Ook de laurierkers, rhododendron en Japanse hulst kunnen heel goed solitair of in groepjes geplant worden, bijvoorbeeld in borders. In onze webwinkel kunt u de diverse haagplanten vaak al per 3 stuks bestellen. U bent dus niet verplicht om direct een hele haag te kopen, maar kunt er ook voor kiezen om enkele wintergroene heesters naar keuze te bestellen!

Houd uw tuin in optimale conditie
Dit kunt u doen door de bodem in uw tuin zo nu en dan te verwennen met een fijn laagje compost.

Houd uw tuin in optimale conditie

Een mooie tuin is een gezonde tuin waarin heesters, struiken en tuinplanten er fier en vitaal bij staan. Om optimaal te kunnen genieten van uw tuin is het van belang dat de beplanting in goede conditie is. Planten zorgen voor een schone lucht en een mooi uitzicht, mits ze goed worden verzorgd. Kijk goed welke planten er in uw tuin staan en welke verzorging ze nodig hebben. De meeste wintergroene heesters dienen 1 à 2 keer per jaar te worden bemest. Daarnaast is het van belang om het bodemleven in uw tuin optimaal te houden.

Dit kunt u doen door de bodem in uw tuin zo nu en dan te verwennen met een fijn laagje compost. Hark dit vervolgens lichtjes de grond in. U kunt dit twee keer per jaar doen, bijvoorbeeld in de winter en dan ’s zomers nogmaals. Ook is het raadzaam om uw heesters en struiken op tijd te snoeien. Na elke snoeibeurt worden er nieuwe vertakkingen gestimuleerd, waardoor de struiken mooi vol blijven. Door de planten met regelmaat te bemesten en de bodem in uw tuin gezond te houden blijft alles tevens mooi groeien en bloeien en ligt uw tuin er straks prachtig bij!

Verander de indeling van uw tuin eens
Optimaal van uw tuin genieten? Dan kan het goed zijn om de indeling van het erf eens te veranderen.

Verander de indeling van uw tuin eens

Optimaal van uw tuin genieten? Dan kan het goed zijn om de indeling van het erf eens te veranderen. De meeste mensen hebben vanuit hun woonkamer uitzicht op de tuin. Het is dus fijn als uw tuin er niet alleen goed uitziet wanneer u er tijd doorbrengt, maar ook wanneer u er op uitkijkt. Het is daarom een goed idee om het groen meer bij uw woonkamer te betrekken. Vaak kijken we uit op het terras, terwijl het veel rustgevender zou zijn om uitzicht te hebben op mooie heesters of bomen, een vijver of schitterende bloemen.

Een simpele manier om uw tuin meer bij de woonkamer te betrekken is door het terras relatief klein te houden. Op deze manier is er meer ruimte voor kleine boompjes, heesters of andere tuinplanten. Deze kunnen dan op een plek worden aangeplant waar u er goed op uit kunt kijken. Natuurlijk moet er wel voldoende ruimte overblijven om op warme zomeravonden heerlijk te kunnen loungen of te barbecueën met vrienden, familie of buren. Geeft u de voorkeur aan een groot terras? Dan kunt u gebruik maken van stijlvolle plantenbakken waarin u wintergroene heesters of mooie bloemen neerzet. Deze plantenbakken geven een elegante touch aan elk terras!

Prachtige planten en tuinaccessoires kopen
Wilt u een haag aanplanten om die saaie schutting te vervangen? Deze bestelt u snel en eenvoudig in onze webwinkel.

Prachtige planten en tuinaccessoires kopen

In onze webwinkel kunt u prachtige haagplanten en tuinaccessoires kopen om uw tuin om te toveren tot een waar ontspanningsoord. Wilt u een haag aanplanten om die saaie schutting te vervangen? Deze bestelt u snel en eenvoudig in onze webwinkel. U heeft een ruime keuze uit zowel altijdgroene als bladverliezende hagen. Vindt u een groene haag wat saai? Kies dan bijvoorbeeld voor de beukenhaag of de haagbeuk: deze haagplanten trakteren u elke herfst weer op een uitbundig kleurenspektakel. Ook voor bodembedekkers en leibomen bent u bij ons aan het juiste adres.

Ook treft u in onze webwinkel diverse exclusieve plantenbakken aan. U kunt kiezen voor plantenbakken van staal, polyester, hoogglans polyester, hardhout, verzinkt staal of aluminium. De plantenbakken worden in verschillende grootten gemaakt en zijn geschikt om haagplanten of bloemen in te planten. Zo gaan de bakken bijzonder goed samen met planten die een wat luxueuzere uitstraling hebben, bijvoorbeeld de hulst en de laurierkers. Maar uiteraard kunt u ook zelf een heester kiezen die u mooi vindt staan bij de plantenbak. Een ding is zeker: met onze plantenbakken geeft u uw tuin een bijzonder charmante uitstraling. Ook brengt u op eenvoudige wijze meer groen aan in uw tuin.

Heeft u nog vragen over onze haagplanten of tuinaccessoires? Neem dan gerust contact met ons op. Ons enthousiaste team helpt u graag verder!