Wintergroene struiken

Wintergroene struiken

Wintergroene struiken kopen

Wij bieden een grote diversiteit aan haagplanten aan op onze website, maar wij merken iedere keer weer dat mensen de voorkeur geven aan Wintergroene struiken in hun tuin. Dat is niet zo verwonderlijk wanneer u bedenkt dat deze haagplanten - in tegenstelling tot bladverliezende struiken - eigenlijk het hele jaar meegaan. Andere planten trekken zich terug in de winter, maar onze wintergroene struiken (ook wel groenblijvende struiken genoemd) blijven ook in de koudste maanden hun functie vervullen: uw tuin beschermen tegen inkijk en de structuur ervan in stand houden. Op onze website vindt u een aantal mooie exemplaren wintergroene struiken, die wanneer u ze in struikvorm snoeit op subtiele wijze toch van elkaar verschillen en echt iets toevoegen aan uw tuin.

Wanneer u ons assortiment wintergroene struiken eens bekijkt, ziet u dat er heel wat te kiezen valt. Er zijn de zeer populaire maar ook ietwat ‘veilige’ opties zoals de buxus sempervirens en de hulst, die u wanneer u eens door de straat wandelt in meerdere voortuinen zult zien staan. Er zijn ook een aantal interessante soorten waar men niet gauw aan denkt bij de keuze voor een haagplant, maar die zeker de moeite waard zijn en niet onderdoen voor de bekendere soorten. De hedera (klimop) is bijvoorbeeld een snelle groeier die zich goed aan ons klimaat heeft aangepast en tevens winterhard is, wat betekent dat zij zich makkelijk kan herstellen na een strenge vorst. De hedera is een goede klimmer, maar is ook zeer geschikt om als haag te gebruiken. Binnen de kortste keren heeft u een dichte haag tegen inkijk.

Toch zijn de klassiekers niet voor niets precies dat: klassiekers. Een wintergroene struik als de buxus leent zich prima voor vormsnoei, maar kan even goed in struikvorm gesnoeid worden. Dan krijgt de buxus een wilder, natuurlijker uiterlijk en kunt u zich wanen in mediterrane sferen. Zo heeft u het hele jaar door het idee dat u op vakantie bent en komt u de koude maanden een stuk comfortabeler door. Soms wordt ook de Japanse hulst geplant als vervanger van de buxus, omdat deze soort minder vatbaar is voor bepaalde virussen waar de buxus wel onder kan lijden. Verder lijken deze soorten zoveel op elkaar dat u het verschil bijna niet kunt zien. Dus wilt u het zekere voor het onzekere nemen, kies dan voor een Japanse hulst.

Wintergroene struiken op Haagplanten.net

Wintergroene struiken op Haagplanten.net

Wij kunnen u natuurlijk maar gedeeltelijk overtuigen van de waarde van wintergroene struiken voor uw tuin. Om pas echt een goed idee te krijgen kunt u het beste onze site eens raadplegen. Met behulp van prachtige, heldere foto’s en duidelijke informatie kunt u bepalen welke haagplant u het meest geschikt acht voor uw tuin. De rest kunt u aan ons overlaten!

Als u op zoek bent naar een wintergroene haag, vergeet dan ook zeker onze coniferen niet. De taxus, levensboom en californische cipres vormen stuk voor stuk ook prachtige groene hagen.

Bovendien is het wel zo handig om alvast een idee te hebben of uw voorkeur uitgaat naar struiken voor hagen of struiken voor in de schaduw. En voordat uw keuze definitief is, komen de items struiken kopen of struiken planten wellicht ook goed van pas!