Soorten laurierkers – welke en waarom?

22 september 2018
Soorten laurierkers – welke en waarom?

De laurierkers is een haagplant waar veel vraag naar is. Het mooie uiterlijk van de verschillende lauriersoorten maken deze struik erg aantrekkelijk om aan te planten. Tel daarbij op dat wintergroene laurierkers een zichtdichte tuinafscheiding oplevert en u hebt een ideale haagplant te pakken. Niet alle soorten laurier zijn echter geschikt voor elke tuin. Benieuwd welk type laurierkers het beste bij u past? We vertellen u graag over de verschillende soorten laurierkers – welke en waarom?

Welke soorten laurierkers in een kleine tuin?

We vallen maar meteen met de deur in huis: niet alle soorten laurierkers zijn geschikt voor de kleine tuin. En niet iedereen heeft nu eenmaal een enorme lap grond tot zijn of haar beschikking.

Welke soorten laurierkers in een kleine tuin?

We vallen maar meteen met de deur in huis: niet alle soorten laurierkers zijn geschikt voor de kleine tuin. En niet iedereen heeft nu eenmaal een enorme lap grond tot zijn of haar beschikking. Gelukkig zijn er ook soorten laurierkers die in een kleinere tuin aangeplant kunnen worden. Want ook met een minder groot tuintje wilt u natuurlijk kunnen genieten van dat geweldige uitzicht op een mooie laurierhaag. Er zijn soorten laurier die vrij laag blijven en ook niet zo heel snel groeien. Op deze typen kunt u zich het beste richten met een kleinere tuin.

De laurierkers ‘Otto Luyken’ is hiervoor bijvoorbeeld heel geschikt. Hoger dan 1,25 meter wordt deze haag niet. Wel heeft deze haagplant een dichte, compacte vertakking. Verder wordt de laurierkers ‘Otto Luyken’ gekenmerkt door glanzende, donkergroene bladeren die de plant een ietwat chique uitstraling geven. Ook kunt u er met een kleine tuin voor kiezen om de laurierkers ‘Zabeliana’ aan te planten. Deze soort laurier is zeer winterhard. Daarnaast is dit type laurierkers heel geschikt voor het creëren van zowel formele als natuurlijke haagjes. De laurierkers ‘Herbergii’ is ook geschikt voor het aanleggen van lage tot middelhoge hagen. Dit type groeit compact en geeft uw tuin een sierlijke touch doordat hij bloeit met prachtige witte bloemen.

De meest populaire soorten laurierkers

Bent u gezegend met een middelgrote of zelfs grote tuin? Dan zijn alle soorten laurierkers uitstekend geschikt om aan te planten.

De meest populaire soorten laurierkers

Bent u gezegend met een middelgrote of zelfs grote tuin? Dan zijn alle soorten laurierkers uitstekend geschikt om aan te planten. Maar wat zijn nu de meest populaire soorten laurierkers? Op die vraag is niet direct een antwoord te geven: elk type laurier vindt immers gretig aftrek bij tuinliefhebbers. Wat we wel weten is dat de Portugese laurier en lauriersoorten als ‘Novita’ en ‘Rotundifolia’ door de meeste mensen zeer worden gewaardeerd op basis van hun schitterende uitstraling.

Ook de laurier ‘Etna’ ziet er prachtig uit met zijn diepgroene en glanzende blad. Bent u op zoek naar een haagplant die voor een hele hoge haag kan zorgen? Dan is de laurier ‘Genolia’ ongetwijfeld iets voor u. Deze laurierstruik is geschikt voor het creëren van hagen tot 3,5 meter hoogte. Voor alle soorten laurier geldt dat de vertakkingsvorm dicht is en de groei vrij compact. Laurierhagen staan er dus om bekend uw privacy te waarborgen.

Online laurierkers kopen

Veel soorten laurierkers houden niet van natte voeten. Verder stellen ze doorgaans weinig eisen aan de grond waarin ze worden geplant.

Online laurierkers kopen

Veel soorten laurierkers houden niet van natte voeten. Verder stellen ze doorgaans weinig eisen aan de grond waarin ze worden geplant. De meeste soorten laurier nemen verder genoegen met een jaarlijkse bemesting in het voorjaar en eens á tweemaal jaarlijks een goede snoeibeurt. Lees verder in onze blog meer over laurierhaag verzorgen, laurierhaag snoeien en laurierhaag planten. Bent ook u helemaal in de ban van de vele soorten laurierkers? Op onze website kunt u op een snelle en veilige manier online laurierkers kopen. De laurierkers van onze kwekerijen heeft een goede vertakking en is met veel liefde en geduld opgekweekt. Zo kunnen we u een laurierhaag bezorgen om heerlijk bij weg te dromen!