Levensboom planten

20 september 2018
Levensboom planten

De levensboom is een conifeer met een betoverend verhaal dat ver terug de geschiedenis in gaat. Er hangt een vleugje mysterie rond deze conifeer vanwege zijn bijzondere verhaal: de Indianen gebruikten delen van deze boom bij de genezing van scheurbuik en andere kwalen. De levensboom, ook wel thuja genoemd, zou een helende werking hebben. Wellicht dankt de ijzersterke boom daar ook zijn naam aan. De levensboom kan oeroud worden en is bijna onverwoestbaar. Dat maakt dat hij tegenwoordig zo geliefd is als haagplant in onze tuinen. Wilt u levensboom planten in uw tuin? Zo kunt u dat het beste aanpakken.

Welke eisen stelt de levensboom aan de grond?

Wel is het zo dat de thuja niet houdt van een te droge grond: daar is hij gevoelig voor.

Welke eisen stelt de levensboom aan de grond?

De levensboom is een krachtige haagplant die op nagenoeg elke grondsoort prima kan gedijen. Wel is het zo dat de thuja niet houdt van een te droge grond: daar is hij gevoelig voor. De levensboom heeft een goed aanpassingsvermogen en is zeer winterhard. Zowel in stedelijke als landelijke gebieden blijft de levensboom mooi en zal hij goed groeien. Ook voor kustgebied met veel wind is de levensboom uiterst geschikt. Zoals we al vertelden is deze haagplant bijna onverwoestbaar. Daarnaast past de veelzijdige conifeer goed bij vrijwel alle tuinontwerpen.

Levensboom in uw tuin planten: zo doet u het

Om een mooie haag van levensboom te creëren graaft u een geul over de gehele lengte waar de thujahaag komt te staan.

Levensboom in uw tuin planten: zo doet u het

Om een mooie haag van levensboom te creëren graaft u een geul over de gehele lengte waar de thujahaag komt te staan. Zorg ervoor dat de geul mooi recht is: anders zit u straks met een scheve heg in de tuin. Dat is heel moeilijk te corrigeren. Het is van belang dat het hele wortelstel van de levensboom in de geul past, graaf deze dus diep genoeg. Maak de wortels vochtig voor u de levensboom in de grond plaatst. Optioneel kunt u aanplantgrond in de geul strooien voor u de levensboom erin zet. Zo wordt uw haag van extra voedingsstoffen en mineralen voorzien. Dat kan hij natuurlijk prima gebruiken.

Plaats de haagplanten niet te dicht bij elkaar. Ze moeten wel de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Bij de productomschrijvingen van de verschillende soorten levensboom staat aangegeven hoeveel haagplanten u per strekkende meter nodig heeft. Staan alle planten netjes naast elkaar in de geul? Graaf deze daarna dicht en druk de grond goed aan: de levensboom moet immers stevig in de grond staan. Voorzie de thujahaag daarna van ruim water.

De levensboom verzorgen

Wat de levensboom ook erg populair maakt is dat deze geen ingewikkelde verzorging vereist.

De levensboom verzorgen

Wat de levensboom ook erg populair maakt is dat deze geen ingewikkelde verzorging vereist. Het onderhoud aan een thujahaag is minimaal. Uiteraard dient de haag wel gesnoeid te worden, maar dit geldt voor bijna alle hagen. Wilt u weten hoe u de levensboom kunt snoeien en verzorgen? Op onze website vindt u daar meer informatie over. Bij Haagplanten.net koopt u verschillende soorten levensboom in allerlei soorten en maten. Kijk zelf welke levensboom het mooist bij uw tuin past en bestel deze op een snelle en eenvoudige manier op onze website.

Bekijk ook onze andere coniferen zoals de taxus, Californische cipres, leylandii conifeer, watercipres en Japanse lariks.