Hoeveel coniferen per meter?

30 juli 2018
Hoeveel coniferen per meter?

Het is heel belangrijk om het goede aantal coniferen per meter te planten. Staan de planten te ver uit elkaar, dan duurt het heel lang voordat de haag dicht genoeg is. De planten staan te ver bij elkaar vandaan en daarom hebben ze heel lang nodig voordat ze naar elkaar gegroeid zijn. Soms wordt een coniferenhaag zelfs nooit helemaal dicht als de planten te ver uit elkaar staan.

Staan de planten te dicht op elkaar, dan kan dat weer andere problemen veroorzaken. Ze gaan dan onregelmatig groeien met lange uitlopers, kunnen onderin kaal worden doordat er te weinig licht beschikbaar is en in het ergste geval zelfs uitdrogen omdat er te veel concurrentie op de watervoorraad in de grond is. Het is dus zaak om goed te weten hoeveel planten u per meter nodig heeft.

Hoe bereken ik het aantal coniferen per meter?

Het aantal coniferen per meter berekenen is eigenlijk heel eenvoudig. Op het winkelgedeelte van onze website staat een handige rekentool. Hier vult u het aantal meters haag in dat u wilt planten. Het aantal haagplanten dat u nodig heeft wordt direct zichtbaar. Dan kunt u ook meteen zien wat dit samen gaat kosten. Bij een kleinere maat conifeer gaan we altijd uit van meer planten per strekkende meter. Dit is omdat er dan na een groeiseizoen toch al een dichte haag moet staan.

Het aantal planten hangt natuurlijk ook af van welke soort conifeer u in de haag wilt hebben. De ene soort groeit nu eenmaal sneller en breder dan de andere. Ook hiermee wordt in onze rekentool rekening gehouden. U zit met de uitkomst eigenlijk altijd goed!

Bij de kant-en-klaarhagen is het helemaal makkelijk. Deze worden in de grotere maten gewoon verkocht per strekkende meter en onze kwekers hebben er voldoende per meter geplant om een mooie en dichte haag te garanderen. De kleinere maten zijn ook vakkundig berekend. Zo bent u altijd verzekerd van het beste resultaat.

Hoe weten wij het aantal planten per meter?

Wij zijn inderdaad degenen die het aantal waarmee onze rekentool rekent hebben ingegeven in het systeem. Omdat wij al tientallen jaren hagen verkopen en soms ook planten, weten we uit ervaring precies hoeveel planten u nodig heeft voor het beste resultaat. Mocht u hier trouwens vragen over hebben, dan staan onze specialisten voor u klaar om deze te beantwoorden. Vragen staat dus vrij!