Haagpakketten: voordelig een schitterende haag creëren

14 augustus 2019
Haagpakketten: voordelig een schitterende haag creëren

Naast diverse soorten haagplanten zijn er in onze webshop ook verschillende haagpakketten verkrijgbaar. Met een haagpakket creëert u voordelig een schitterende haag. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hoge, bloeiende haag, een geurende haag of een haag voor vogels. We presenteren u graag de verschillende haagpakketten die u bij ons kunt bestellen. Zo kunt ook u snel en eenvoudig een mooie tuinafscheiding realiseren.

De charme van een gemengde haag
Dit haagpakket bestaat uit 4 soorten haagplanten waarmee u een tuinafscheiding aanlegt die gegarandeerd een lust is voor het oog.

De charme van een gemengde haag

Gemengde hagen winnen steeds meer aan populariteit. Hoewel een strakke, wintergroene haag bij veel tuiniers favoriet blijft, zien veel tuinliefhebbers ook de charme en voordelen van een gemengde haag in. Zo past een gemengde haag doorgaans beter bij een natuurlijk tuinontwerp waarin plant en dier centraal staan. Bloeiende haagplanten die nuttig zijn voor vogels, vlinders, bijen of andere insecten dragen bij aan biodiversiteit. Onze vakkundige kwekers stelden voor u diverse haagpakketten samen waarmee u eenvoudig een gemengde haag creëert. De haagplanten in een dergelijk pakket zijn goed op elkaar afgestemd en vullen elkaar op elk front uitstekend aan.

Er zijn veel verschillende haagpakketten verkrijgbaar in onze webshop. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een hoge bloeiende haag. Dit haagpakket bestaat uit 4 soorten haagplanten waarmee u een tuinafscheiding aanlegt die gegarandeerd een lust is voor het oog. Denk daarbij onder meer aan gele kornoelje, boerenjasmijn, sering, vlinderstruik, weigela, spierstruik of Chinees klokje. Met een pakket legt u makkelijk 4 tot 5 meter haag aan. Liever een lage bloeiende haag? Ook dat kan! Dit haagpakket bevat haagplanten als sneeuwbes, heesterganzerik, bruidsbloem en Japanse spierstruik. Naast haagpakketten voor bloeiende hagen is er overigens nog veel meer keuze.

Haag voor vogels, vlinders en insecten
De haag voor vlinders en insecten heeft een grote aantrekkingskracht op allerlei nuttige insecten.

Haag voor vogels, vlinders en insecten

Zo vindt u in ons assortiment ook een haagpakket voor vogels. Heeft u liever een haag voor vlinders en insecten zoals honingbijen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Ons haagpakket voor vogels bestaat uit haagplanten die onze gevederde vrienden van voedsel voorzien. Denk daarbij aan de meidoorn, gele kornoelje, sneeuwbes en het krentenboompje. De haag voor vlinders en insecten heeft een grote aantrekkingskracht op allerlei nuttige insecten. Dit haagpakket bestaat meestal uit spierstruik, vlinderstruik, gewone sering en Ribes ‘King Edward VII’. We zeggen meestal, omdat we ons het recht voorbehouden om haagplanten die niet op voorraad zijn te vervangen voor een gelijkwaardig alternatief.

Een ander haagpakket dat zeer geliefd is om een vlindervriendelijke haag mee aan te leggen is de gemixte Buddlejahaag. Dit haagpakket bestaat uit 4 soorten vlinderstruik in prachtige kleuren: de vlinderstruik ‘White Profustion’, ‘Empire Blue’, ‘Pink Delight’ en ‘Royal Red’. Ook de geurende haag staat erom bekend een grote aantrekkingskracht uit te oefenen op vlinders en bijen. Het haagpakket voor de geurende haag bestaat uit haagplanten als de gewone sering, bruidsbloem, vlinderstruik en boerenjasmijn. Deze haag is niet alleen aantrekkelijk voor vlinders: ook mensen genieten doorgaans erg van de heerlijke geuren die deze haag door de tuin verspreidt.

Een ander fraai haagpakket dat u bij ons kunt bestellen is de gemengde potentillahaag. Deze bestaat uit 3 soorten heesterganzerik die prachtig in elkaar opgaan. Dit zorgt voor een fleurige tuinafscheiding waarvan u elk voorjaar volop kunt genieten. U treft in dit haagpakket de heesterganzerik ‘Abbotswood’ aan, alsmede de heesterganzerik ‘Goldfinger’ en ‘Red Ace’. De serene maar toch ook vrolijke sfeer die een gemixte potentillahaag in uw tuin creëert is bijna onevenaarbaar. Dat maakt dit haagpakket dan ook erg geliefd onder tuinliefhebbers.

Inbraakwerende haag
Het inbraakwerende haagpakket zorgt ervoor dat uw erf optimaal beschermd blijft tegen iedereen die er niets te zoeken heeft.

Inbraakwerende haag

Misschien heeft u liever een haag die ongenode gasten buiten de deur houdt. Dit kunnen inbrekers zijn, maar ook honden of katten van buren vallen hieronder. Het inbraakwerende haagpakket zorgt ervoor dat uw erf optimaal beschermd blijft tegen iedereen die er niets te zoeken heeft. Dit haagpakket bestaat uit meidoorn, sleedoorn, Japanse bottelroos en zuurbes (Berberis). Dit haagpakket is voornamelijk geschikt wanneer u over een wat ruimere tuin beschikt. Tuinen op het platteland lenen zich uitstekend voor een inbraakwerende haag. U kunt natuurlijk ook voor een landschapshaag kiezen. De haagplanten in het haagpakket voor de landschapshaag vormen uiteindelijk een brede houtwal.

Denk daarbij aan meidoorn, krentenboompje, gele kornoelje en haagbeuk. Deze haagplanten gaan heel goed samen met een landelijke tuinstijl. Houdt u van het landelijke tuinontwerp maar heeft u niet veel ruimte? Kies dan voor een beukenhaag (Fagus sylvatica). Een beukenhaag in twee kleuren geeft uw tuin een landelijk tintje en omlijst het erf op fraaie wijze. U vindt het haagpakket voor een tweekleurige beukenhaag in onze webwinkel. Het pakket is geschikt voor het maken van 3 à 4 meter beukenhaag.

Liever een gemengde wintergroene haag?
Heeft u interesse in een van onze haagpakketten? Kijk dan eens rustig rond in onze webwinkel.

Liever een gemengde wintergroene haag?

Het kan natuurlijk zijn dat u niets heeft met bladverliezende struiken. In dat geval is een bloeiende, gemengde haag dan ook niets voor u. Speciaal voor tuiniers die de voorkeur geven aan een wintergroene haag hebben we een gemengd, wintergroen haagpakket samengesteld. Dit haagpakket bestaat uit de laurierkers ‘Otto Luyken’, de laurierkers ‘Rotundifolia’, de buxus en de Taxus baccata. Dit haagpakket is geschikt voor het maken van 4 tot 5 meter haag. Een wintergroene haag is het hele jaar rond bladhoudend en laat zich goed combineren met veel andere soorten beplanting.

Heeft u interesse in een van onze haagpakketten? Kijk dan eens rustig rond in onze webwinkel. Er is altijd wel een haagpakket dat goed bij uw tuinontwerp past. Liever geen gemengde haag? Dan kunt u in onze webshop natuurlijk ook terecht voor tal van andere haagplanten. Houd daarnaast regelmatig onze blog in de gaten voor tuininspiratie, advies & tuintips van onze professionals.