Blote wortel

 1. Gewone sering (40-60 cm)
  Vanaf € 2,07
  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  4.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  Blote wortels

  25 stuks per verpakking

  Aantal:
  +
  € 2,80
  50+
  € 2,40
  100+
  € 2,17
  500+
  € 2,07
  Leverbaar vanaf plantseizoen
  oktober 2020
  Bestellen is mogelijk

Sering als haagplant

Sering als haagplant

De gewone sering is een robuuste struik die vooral bekend staat om zijn prachtige en geurige paarse bloemen. De sering staat erom bekend overal wel te groeien en heel uitbundig te bloeien. Gewone sering is bovendien een snelle groeier en daarom is regelmatig snoeien in kleinere tuinen geen overbodige luxe. Verder is het echter een haagplant die maar weinig onderhoud nodig heeft.

De geurige bloemen van de gewone sering zullen bijen, vlinders en andere insecten naar uw tuin trekken. Hiermee helpt u niet alleen de plaatselijke natuur een handje, maar zorgt u ook voor meer leven in de tuin. Bovendien zullen de insecten ervoor zorgen dat uw bloeiende planten zich kunnen voortplanten. De gewone sering kan in zowel zon als schaduw en op alle grondsoorten gedijen. Laat er daarom geen twijfel over bestaan of de sering in uw tuin past!

Sering geschiedenis

Sering geschiedenis

De sering komt van nature voor op de Balkan, maar is ondertussen ook in veel andere Europese landen en Amerika in het wild te vinden. De sering als tuinplant heeft zijn huidige spreiding in Europa bereikt via het Ottomaanse rijk, waar de soort populariteit genoot als sierplant. Al in de zestiende eeuw werden er seringplanten naar Europa geïmporteerd en in tuinen aangeplant. En vanaf de achttiende eeuw werden seringen vanuit Europa verder naar Amerika geëxporteerd.

Gedurende de eeuwen heeft de sering bewezen dat hij eigenlijk helemaal niet zo 'gewoon' is. Door in zo'n groot en divers klimaatgebied te blijven overleven, heeft de sering inmiddels laten zien hoe robuust hij is. Hoewel er diverse cultivars gekweekt zijn, is de gewone sering nog onverminderd populair. De gewone sering in zijn huidige vorm is bovendien zeer geschikt als haagplant door zijn maximale hoogte van ca. 3-4 meter.

Gewone sering kopen bij Haagplanten.net

Gewone sering kopen bij Haagplanten.net

In de online shop van Haagplanten.net treft u vanzelfsprekend de gewone sering (Latijn: syringa vulgaris) aan. U kunt bij ons eenvoudig uw bestelling plaatsen en in een beveiligde omgeving afrekenen. Wanneer u haagplanten koopt bij Haagplanten.net profiteert u van onze jarenlange ervaring in de sector en een hoog niveau van service. De gewone sering wordt snel bij u thuis afgeleverd. Naast het gebruik als haagplant, kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om van de gewone sering te genieten als borderplant. Mocht u nog vragen hebben over onze producten of diensten, dan kunt u uiteraard contact opnemen met onze klantenservice. Wij zullen u graag te woord staan.