Pot

 1. Boerenjasmijn (40-60 cm)
  Vanaf € 4,40
  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  4.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  In Pot

  Minimum bestelaantal: 10

  Aantal:
  10+
  € 6,00
  50+
  € 5,00
  100+
  € 4,60
  200+
  € 4,40

  Directe levering

 2. Blote wortel

 3. Boerenjasmijn (40-60 cm)
  Vanaf € 1,33
  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  4.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  Blote wortels

  25 stuks per verpakking

  Aantal:
  +
  € 1,82
  50+
  € 1,55
  100+
  € 1,44
  500+
  € 1,33
  Leverbaar vanaf plantseizoen
  oktober 2020
  Bestellen is mogelijk

Boerenjasmijn - onze informatie

Boerenjasmijn als haagplant

Boerenjasmijn als haagplant

De boerenjasmijn is een geliefde haagplant. Klanten waarderen de boerenjasmijn om de mooie witte bloemen, die aangenaam geuren. Aan die geur dankt deze plant ook haar naam: de geur doet denken aan jasmijn, hoewel de boerenjasmijn niet aan de gewone jasmijn verwant is. Dit is zeker een charme. Thuiskomen en meteen de haag ruiken, dat is een feestje.

De boerenjasmijn is een informele haagplant, die prachtig uitwaaiert en dus het best tot haar recht komt als ze volop de ruimte krijgt in uw tuin. Juist voor landelijke, groots opgezette tuinen is de boerenjasmijn erg geschikt. De plant gaat goed op in de omgeving en zal meer leven in uw tuin brengen. Let alleen wel op voor de kat: de boerenjasmijn is giftig voor katten, en hoewel zij er meestal niet van zullen eten, kunnen ze dit soms toch doen.

Boerenjasmijn geschiedenis

Boerenjasmijn geschiedenis

Dat de boerenjasmijn een plant voor echte tuinliefhebbers is blijkt al uit de geschiedenis van de boerenjasmijn. De Latijnse naam van deze haag, Philadelphus, verwijst namelijk naar een Egyptische koning die een echte tuinliefhebber was. Die naam werd echter pas in de 17e eeuw aan deze plant gegeven, dus het is maar de vraag of deze Egyptische koning de plant heeft gekend. Waarschijnlijk niet, want het is een plant die oorspronkelijk uit Europese gebergtes komt.

Mooi is de boerenjasmijn zeker, de weelderige bloesems van deze plant deden de botanici aan die van de veel exotischere sinaasappelplanten denken. Dat droeg natuurlijk bij aan de populariteit van deze plant, die na de zeventiende eeuw in veel siertuinen opdook. Het was een mooie aanvulling op de bekendere planten en boerenjasmijn werd dan ook vaak in gemengde hagen aangeplant.

Toen de Europeanen meer vertrouwd raakten met de Amerikaanse natuur ontdekten ze daar soorten die aan onze boerenjasmijn verwant waren en zo konden er nieuwe Philadelphus-hagen geplant worden in de Europese siertuinen. Ook het kruisen van soorten nam nu een hoge vlucht, zodat er tegenwoordig veel verschillende soorten boerenjasmijn zijn, die allemaal een verrijking voor de tuin zijn.

Boerenjasmijn in de tuin

Boerenjasmijn in de tuin

Boerenjasmijn is een typische sierplant die ook om die reden in tuinen wordt geplant. Het is een struik die veelal als alleenstaande plant wordt ingezet, dan heeft de boerenjasmijn ook zeker veel aantrekking. Maar als haag is deze struik ook heel geschikt. De boerenjasmijn heeft dan meer massa en dat geeft deze struik weer een andere uitstraling, zeker heel charmant en opvallend. Bij Haagplanten.net zien we dat natuurlijk het liefste.

Interessant ook is om de boerenjasmijn in samenspel met andere hagen te planten. We spreken dan wel van een gemengde haag. In onze webshop vindt u ook gemengde hagen waar boerenjasmijn deel van uit maakt, en die u in hun geheel kunt bestellen. Maar het is natuurlijk ook leuk om zelf te combineren met boerenjasmijn en andere hagen.

In de tuin is de boerenjasmijn een echte landelijke haagplant, die veel ruimte nodig heeft en opvalt door haar vroege bloei en haar mooie, helder groene bladeren. Laat de boerenjasmijn de ruimte, laat deze plant lekker groeien en bloeien, en u zult er veel plezier van hebben. Het is een pracht van een haagplant, maar dat zeggen we bij Haagplanten.net natuurlijk van wel meer hagen; vast staat dat de boerenjasmijn anders is, bijzonderder, een plant met veel karakter.

Boerenjasmijn kopen bij Haagplanten.net

Boerenjasmijn kopen bij Haagplanten.net

Bij Haagplanten.net is de boerenjasmijn een vertrouwd gezicht. Deze plant is al lang een deel van ons assortiment en we krijgen veel leuke reacties van klanten, vooral over de heerlijke geur. Boerenjasmijn kopen bij Haagplanten.net is dan ook prettig winkelen, en met deze plant haalt u echt weer wat moois binnen in uw tuin. Bestel de boerenjasmijn dan ook in onze webwinkel, dat kan eenvoudig via bovenstaand menu.

Zodra u besteld heeft, maken wij ons sterk voor de spoedige bezorging van uw boerenjasmijn. Na de bezorging kunt u de haagplant planten. Dan begint voor u het genieten. Natuurlijk, zo’n plant moet groeien, deel worden van uw tuin, dat duurt even – maar zelfs de eerste bloei is prachtig. We horen graag later hoe de boerenjasmijn u bevalt!