Haagpakket

 1. Haag voor vlinders en insecten (30-60 cm)
  € 50,00
  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  4.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  Haagpakket blote wortels
  Leverbaar vanaf plantseizoen
  oktober 2020
  Bestellen is mogelijk
 2. Haagpakket in pot

 3. Haag voor vlinders en insecten (30-60 cm)

  Slechts: € 80,60

  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  4.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  Haagpakket in pot

  Directe levering

Planten voor bijen en vlinders

Planten voor bijen en vlinders

Op Haagplanten.net verkopen wij verschillende haagpakketten om een gemengde, informele haag mee te maken. Met dit haagpakket, bestaande uit vier verschillende soorten Planten voor bijen en vlinders, bent u verzekerd van levendigheid in uw tuin. Bijen en vlinders zijn prachtig om naar te kijken en bovendien erg nuttig. De heerlijke geuren die de spierstruik ‘Grefsheim’, vlinderstruik ‘White Profusion’, ribes ‘King Edward VII’ en de gewone sering in de zomer verspreiden zijn daarbij een groot pluspunt. Wat is er nu heerlijker dan buiten in de zon zitten en de natuur haar werk zien doen in uw eigen tuin?

Haag voor bijen

Haag voor bijen

Er is echter een meer dringende reden om dit gemengde haagpakket voor vlinders en insecten aan te schaffen. Zoals u waarschijnlijk wel weet gaat het op dit moment niet goed met de bijen en hommels. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld komen steeds meer bijensoorten op de lijst van bedreigde diersoorten te staan. Deze crisis heeft natuurlijk meerdere oorzaken, maar het gebruik van pesticiden in de landbouw vormt een groot deel van het probleem. Bijen en hommels overlijden wanneer zij blootgesteld worden aan pesticiden. Deze bijen kunnen de bloemen van de gewassen dan niet bestuiven en dat zorgt er weer voor dat de planten geen vruchten gaan dragen.

Dit betekent dat de productie vermindert en er dus minder voedsel is. Het uitsterven van de bij heeft dus ook zeker gevolgen voor de mens. Überhaupt mag het niet zover komen dat er nog een diersoort uitsterft. Door het planten van hagen die bijen aantrekken kunt u de bijen helpen door te gaan met bestuiven. Het is een klein gebaar, maar het brengt ons als mensen weer een stukje dichter bij het herstellen van de natuurlijke kringloop. Wij hebben bijen en hommels nu eenmaal nodig en niet alleen omdat we zo graag honing op onze boterham willen smeren.

Haag voor vlinders en insecten

Haag voor vlinders en insecten

Naast bijen en hommels zijn er nog talloze andere bestuivers actief, zoals bijvoorbeeld de vlinder. Nu zijn vlinders geen bedreigde diersoort, maar het loont om ook een aantal hagen voor vlinders en/of andere insecten te planten. Vooral omdat het zulke fantastische dieren zijn om naar te kijken. Mensen hebben altijd van vlinders gehouden en het beeld van de vlinder roept meestal positieve associaties op. Vlinders zijn een extra toevoeging aan uw tuin. Door het planten van hagen voor vlinders helpt u de natuur en zorgt u ervoor dat uw tuin een levendige plek wordt.

Planten voor bijen en vlinders op Haagplanten.net

Planten voor bijen en vlinders op Haagplanten.net

In onze webshop kunt u heel eenvoudig het haagpakket voor bijen en vlinders bestellen. U kunt voordat u bestelt aangeven hoeveel pakketten u wilt aanschaffen en u ziet direct hoeveel u moet betalen. Na de bestelling zorgen wij ervoor dat alles spoedig verloopt, wij controleren de haagplanten op kwaliteit en begeleiden ze vanaf de kwekerij tot aan uw huis. Alleen het planten laten we aan u over.