Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Geel-Wit Borderpakket

€ 40,70
Beschikbaar

De gele en witte tinten van ons geel-witte borderpakket geven in de zomer een bijzonder frisse uitstraling aan uw tuin. De vaste planten in dit borderpakket bloeien van mei tot aan de herfst. Het geel-witte borderpakket van Haagplanten.net is zo samengesteld dat er ruim een half jaar lang volop kleur aanwezig is.


De planten in dit pakket zijn aan te planten voor een border van ongeveer 3 vierkante meter. Het pakket bestaat uit de volgende soorten:

  • 4 x Buphtalmum salicifolium
  • 3 x Campanula glomerata 'Alba'
  • 2 x Campanula poscharskyana 'E.H. Frost'
  • 2 x Coreopsis verticilata 'Moonbeam'
  • 3 x Leucanthemum (S) 'Silberprinzesschen'
  • 3 x Lysimachia punctata
  • 3 x Trollius chinensis 'Golden Queen'


Het geel-witte borderpakket zorgt vanaf mei voor een overdaad aan bloemen in diverse kleurschakeringen tussen wit en geel.

Toon meer Toon minder
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Insectenlokkend Insectenlokkend
Opmerking bij product
20 Stuks per verpakking
Standplaats
Halfschaduw, Volle zon
Wortelsoort
P9 Pot
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per m2
7
Aantal per strekkende meter
2.5
Bladkleur
Groen
Giftig
Nee
Eigenschappen
Bloeiende plant, Insectenlokkend
Minimale besteleenheid
1

Plantomschrijving Geel-Wit Borderpakket

In mei is het de Trollius chinensis ‘Golden Queen’ (Kogelboterbloem/Kogelbloem) die met zijn oranje-gele grote (boter)bloemen kleur geeft aan de border. In juni volgen dan de Campanula glomerata ‘Alba’ (Kluwenklokje), de Campanula poscharskyana ‘E.H. Frost’ (Klokjesbloem) en de Leucanthemum (S) ‘Silberprinzesschen’ (Margriet) met hun talrijke witte bloemen samen met de geelbloeiende Lysimachia punctata (Puntwederik). In juli zijn dan de laatste twee soorten aan de beurt om te beginnen met bloeien, de Buphtalmum salicifolium (Koeieoog) met zijn heldergele margriet-achtige bloemen en de zacht-geel bloeiende Coreopsis verticilata ‘Moonbeam’. Alle bovenstaande bloemen lenen zich ook voor gebruik als snijbloem met uitzondering van de Campanula posharskyana ‘E.H. Frost’ die daarvoor te laag is. De maximale hoogte van de vaste planten in deze border bedraagt zo’n 70 cm.

Standplaats en verzorging

De meeste planten die in het Geel-Wit Borderpakket zijn opgenomen staan graag op een plaatsje in de volle zon tot halfschaduw en hebben weinig onderhoud nodig. In de winter sterven de meeste planten af en kunnen dan net boven de grond worden afgeknipt om in het voorjaar weer opnieuw uit te lopen. De Campanula posharskyana ‘E.H. Frost’ is wintergroen en zal dus de hele winter zijn blad behouden, knip deze in het vroege voorjaar ook terug zodat ze met frisse nieuwe bladeren aan het seizoen kan beginnen.
Toon meer Toon minder