Producten vergelijken
 1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Cottage Borderpakket

€ 53,90
Beschikbaar

Het cottage borderpakket van Haagplanten.net geeft uw tuin een mooie, natuurlijke uitstraling. Dit cottage borderpakket is zorgvuldig samengesteld met planten die bloeien in verschillende vormen, kleuren en hoogten. Het hele seizoen door een feest om naar te kijken.


De planten in dit pakket zijn te gebruiken voor een border van ongeveer 3 vierkante meter. Het cottage borderpakket bestaat uit de volgende soorten:

 • 3 x Achillea filipendulina 'Cloth of Gold'
 • 3 x Echinops bannaticus
 • 2 x Kniphofia 'Alcazar'
 • 4 x Nepeta 'Walker’s Low'
 • 3 x Origanum 'Rosenkuppel'
 • 2 x Persicaria amplexicaulis
 • 3 x Teucrium lucidrys


Het cottage borderpakket geeft van april tot ver in oktober overdadige bloei in diverse kleuren en vormen. Een aanrader voor iedereen die van afwisseling houdt.

Toon meer Toon minder
 • Semi-bladhoudend Semi-bladhoudend
 • Bloeiende plant Bloeiende plant
 • Insectenlokkend Insectenlokkend
Opmerking bij product
20 Stuks per verpakking
Standplaats
Halfschaduw, Volle zon
Wortelsoort
P9 Pot
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per m2
7
Aantal per strekkende meter
2.5
Bladkleur
Groen
Giftig
Nee
Eigenschappen
Bloeiende plant, Semi-bladhoudend, Insectenlokkend
Minimale besteleenheid
1

Plantomschrijving Cottage Borderpakket

Zoals gezegd bestaat het Cottage Borderpakket uit planten met diverse bloeivormen en bloemkleuren. Voor de gele kleur zorgt de Achillea filipendulina ‘Cloth of Gold’ (Duizendblad) met zijn heldergele bloemschermen en de Kniphofia ‘Alcazar’ (Vuurpijl/Fakkellelie) bloeit met oranje gele pluimvormige bloemtrossen. De Echinops bannaticus (Kogeldistel) en de Nepeta ‘Walker’s Low’ (Kattenkruid) bloeien in blauwe tinten. Het paarsroze gedeelte van de Cottage Border wordt verzorgd door de Persicaria amplexicaulis (Duizendknoop/Adderwortel) met rozerode bloemaren, de Origanum ‘Rosenkuppel’ (Marjolein/Siermarjolein) met zijn geurende paars-roze bloemtrossen en de Teucrium lucidrys (Gamander) met zijn lichtroze bloempjes boven zijn donkergroene, glanzende blad.

Standplaats en verzorging

De planten uit dit Cottage Borderpakket staan het liefst op een zonnige standplaats maar een lichte schaduw wordt ook wel verdragen. Onderhoud is vrij gemakkelijk, alle planten behalve de Teucrium lucidrys, sterven in de winter af en kunnen dan tot aan de grond worden teruggesnoeid. Bij de Teucrium hoeft dat dus niet en die snoeien we pas als deze te groot wordt, wel halen we eventuele lelijke takken weg in het vroege voorjaar.
Toon meer Toon minder