Kluit

 1. Laurier ‘Zabeliana’ (40-50 cm)
  Vanaf € 7,20
  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  4.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  Kluit

  Minimum bestelaantal: 10

  Aantal:
  10+
  € 10,20
  15+
  € 8,60
  50+
  € 7,70
  200+
  € 7,20

  Directe levering

 2. Pot

 3. Laurier ‘Zabeliana’ (30+ cm)
  Vanaf € 4,40
  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  4.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  In Pot

  Minimum bestelaantal: 10

  Aantal:
  10+
  € 6,20
  15+
  € 5,20
  50+
  € 4,60
  200+
  € 4,40

  Directe levering

Meer over de laurierkers ‘Zabeliana’

Deze laurierhaag is laag, breed en zeer winterhard

De langzaam groeiende laurierkers 'Zabeliana' is een geliefde haagplant in koude streken. Dat komt doordat de laurier 'Zabeliana' zeer vorstbestendig is. Sterker nog: volgens sommige experts is deze laurierhaag zelfs de meest winterharde laurierkers in Europa. Toch kiezen mensen ook vaak voor de laurierkers 'Zabeliana' vanwege zijn uiterlijk. De bladeren van deze laurierkers zijn namelijk smaller dan die van andere varianten. De typerende glans die alle laurierhagen hebben, heeft de 'Zabeliana' echter ook.

Zeer winterharde laurierhaag

Een perfecte laurierhaag voor een kleine tuin

Qua hoogte is de laurierkers 'Zabeliana' vergelijkbaar met de laurier 'Otto Luyken', die ook een maximale hoogte van zo’n 1,25 meter heeft. Met een gemiddelde groeisnelheid van ongeveer 20 centimeter per jaar groeit deze laurierhaag wel iets sneller. Bovendien groeit hij tamelijk breed uit, waardoor hij ondanks zijn langzame groei minstens één, het liefst twee keer per jaar gesnoeid moet worden. Door zijn geringe formaat is de laurier 'Zabeliana' een zeer geschikte plant voor een kleine tuin.

Laurierkers ‘Zabeliana’ online kopen

Laurierkers 'Zabeliana' online kopen

Winters die zo koud zijn dat de laurierkers 'Zabeliana' eraan onderdoor gaat zijn in Nederland zeer zeldzaam. Daarom hoef je je over deze wintergroene haagplant geen zorgen te maken. Sterker nog: het zijn hele makkelijke haagplanten die zich bijna overal op hun gemak voelen. Alleen op een bodem die heel kalkrijk of slecht gedraineerd is komt de laurier 'Zabeliana' niet tot zijn recht. Bovendien kan hij zowel voor informele als voor formele hagen gebruikt worden.