Pot

 1. Laurier 'Mano' (30-40 cm)
  Vanaf € 8,10
  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  4.5 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  In Pot

  Minimum bestelaantal: 10

  Aantal:
  10+
  € 12,80
  15+
  € 10,60
  50+
  € 9,70
  200+
  € 8,10

  Directe levering

 2. Laurier 'Mano' (40-50 cm)
  Vanaf € 10,10
  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  4.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  In Pot

  Minimum bestelaantal: 10

  Aantal:
  10+
  € 13,80
  15+
  € 11,60
  50+
  € 10,70
  200+
  € 10,10

  Directe levering

De laurier 'Mano' in de tuin

Laurierhaag met relatief kleine bladeren

De laurierkers is een van de meest geliefde haagplanten, omdat hij er zoveel vrolijker uitziet dan de meeste coniferen en andere wintergroene haagplanten. Een laurierhaag heeft een wat minder strakke vorm en daarmee een hele andere uitstraling. Dat komt voor een groot deel door zijn bladeren. Deze zijn vrij groot, ovaal van vorm en hebben aan de bovenzijde een prachtige glans. Het blad van de laurier 'Mano' is wel wat kleiner dan dat van bijvoorbeeld de vaak aangeplante laurier 'Rotundifolia'. Maar omdat de laurier 'Mano' vooral geschikt is voor een middelhoge haag, werkt dat juist heel goed.

De bloei van de laurier 'Mano' is sierlijker dan bij de meeste andere soorten laurierhagen. De laurierkers bloeit normaal gesproken redelijk onopvallend, maar de ongeveer 10 centimeter grote, witte bloementrosjes van de laurier 'Mano' springen wel in het oog. De bloeiperiode duurt van mei tot juni en dan zullen vlinders uw tuin graag bezoeken. Overigens ruiken de bloemen ook lekker. Na de bloei komen er donkerrode tot donkerpaarse bessen aan de takken. Vogels eten die bessen graag.

Ook opvallend: de jonge bladeren van de laurier 'Mano' zijn bronsachtig rood van kleur wanneer ze voor het eerst uitlopen. Dit vormt een mooi contrast met het donkergroen van de bladeren die al aan de plant zitten. Die laat hij in het najaar niet vallen, waardoor u ’s winters ook een mooie groene tuinafscheiding heeft. Ook als het heel koud wordt, want de laurier 'Mano' is zeer winterhard.

Laurier 'Mano' planten en verzorgen

Laurier 'Mano' planten en verzorgen

Zoals alle andere laurierhagen doet de laurier 'Mano' niet moeilijk over de grond waarin hij komt te staan. Zolang er voor een goede afwatering gezorgd wordt, kan de laurier 'Mano' eigenlijk overal wel groeien. Wanneer u deze laurierhaag planten gaat, kunt u dat het beste op een plek doen waar hij in ieder geval een deel van de dag wat zonlicht krijgt. De laurier 'Mano' gedijt wel in de schaduw, maar kan beter een standplaats in de halfschaduw of zon krijgen.

Voor een laurierhaag groeit de laurier 'Mano' vrij langzaam, met een jaarlijkse groeisnelheid van 20 tot 30 centimeter. Een snoeibeurt per jaar kan dus al voldoende zijn, al levert een tweede snoeibeurt een laurierhaag op met een relatief formeel uiterlijk. Juist omdat de bloei van de laurier 'Mano' zo opvallend is, is het beste moment om te snoeien als de haag uitgebloeid is. Doe dit niet op een al te zonnige dag, want dan kunnen delen van de haagplanten verbranden.

Laurier 'Mano' online kopen

Laurier 'Mano' online kopen

Als u gevallen bent voor de mooie eigenschappen van de laurier 'Mano', kunt u deze haagplanten via Haagplanten.net gemakkelijk online kopen. U krijgt dan de meest gezonde haagplanten aan de deur geleverd. Dat is natuurlijk ook het geval als u een andere kweekvorm van de laurierkers bij ons bestelt. Of een taxus, liguster, Japanse broodboom, buxus, thuja of andere haagplantensoort.