In een oogwenk een perfecte tuin met onze tijdbesparende tuintips

24 augustus 2019
In een oogwenk een perfecte tuin met onze tijdbesparende tuintips

Veel tuinliefhebbers dromen van een fraaie tuin. Het hoeft echter geen jaren van geduld en planning te kosten om snel een schitterend tuinontwerp te realiseren. We geven u graag enkele tijdbesparende tuintips waarmee u in een oogwenk de perfecte tuin creëert. Laat u verrassen door de vele mogelijkheden die er zijn!

Kant-en-klare heggen
Het aanplanten van een kant-en-klare heg is in een dagje gebeurd. Daarna kunt u volop van privacy en beschutting genieten.

Kant-en-klare heggen

Kant-en-klare heggen zijn ideaal wanneer uw tuinlandschap nog kaal is en u wel snel wilt genieten van een fraai tuinontwerp. In onze webwinkel kunt u diverse haagplanten in kant-en-klare variant vinden. Denk onder meer aan een coniferenhaag, een ligusterhaag, een taxushaag of een laurierhaag. Door een kant-en-klaarhaag aan te schaffen hoeft u niet te wachten tot uw heg de door u gewenste hoogte bereikt heeft. U geniet direct van een mooie, volgroeide tuinafscheiding. Uw tuin krijgt hierdoor een prachtige, volwassen uitstraling, wat door liefhebbers van mooie tuinen erg wordt gewaardeerd.

Het aanplanten van een kant-en-klare heg is in een dagje gebeurd. Daarna kunt u volop van privacy en beschutting genieten. Dit bespaart u behoorlijk wat tijd. Bij langzaam groeiende haagplanten wacht u immers vaak jaren tot de heg een respectabele hoogte heeft bereikt. Heeft u interesse in een mooie kant-en-klaarhaag? U koopt deze snel en eenvoudig in onze webwinkel. Onze kant-en-klare heggen zijn van uitstekende kwaliteit. In onze kwekerij hebben de haagplanten jarenlang de allerbeste verzorging gekregen van onze vakkundige kwekers. Dit resulteert in bijzonder mooie, goed vertakte haagplanten met een gezonde bladkleur en een goede resistentie tegen ziekten en plagen.

Voorgeleide leibomen
Voorgeleide leibomen zijn in diverse vormen verkrijgbaar. Denk hierbij aan een schermvorm, leivorm, blokvorm of dakvorm.

Voorgeleide leibomen

Leibomen zijn al sinds jaar en dag zeer populair om uw tuinontwerp karakter te geven. Met een leibomenhaag in de tuin creëert u niet alleen schaduw en beschutting in uw tuin, maar ook een prachtige tuin waarin een natuurlijke sfeer heerst. In onze webshop kunt u kiezen tussen versgeleide en voorgeleide leibomen. Versgeleide leibomen dient u zelf nog te snoeien en te verzorgen tot ze hun uiteindelijke vorm hebben bereikt. Voorgeleide leibomen bieden echter direct resultaat: dit zijn kant-en-klare leibomen die u enkel nog hoeft aan te planten. U geniet dus meteen volop van enkele schitterende vormbomen in uw tuin.

Voorgeleide leibomen zijn in diverse vormen verkrijgbaar. Denk hierbij aan een schermvorm, leivorm, blokvorm of dakvorm. U heeft de keuze uit verschillende bomen, waaronder de Fagus sylvatica (beuk), Carpinus betulus (haagbeuk), Parrotia persica, Acer campestre, de leiplataan en de leilinde. Leibomen zijn geschikt voor formele en informele tuinontwerpen. Er is altijd wel een leiboom die uitstekend bij uw tuinontwerp past. Kijk eens rustig in onze webshop rond en kies de ideale boom voor uw tuinlandschap uit. U zult zien dat uw tuin direct een geheel andere, meer volwassen uitstraling krijgt!

Vormsnoei
Vormsnoei geeft uw tuin een prachtige uitstraling en een fikse dosis karakter. Denk maar eens aan de in elegante vormen gesnoeide buxussen die kasteel- en paleistuinen sieren.

Vormsnoei

Vormsnoei geeft uw tuin een prachtige uitstraling en een fikse dosis karakter. Denk maar eens aan de in elegante vormen gesnoeide buxussen die kasteel- en paleistuinen sieren. Er zijn diverse struiken die geknipt zijn om in dergelijke vormen te snoeien. U kunt het natuurlijk ook simpel houden en kiezen voor een struik die u in bolvorm, kubus of piramidevorm knipt. Zeker wanneer u net met vormsnoei begint liggen deze vormen voor u binnen handbereik. Wilt u niet voor de buxus kiezen in verband met de buxusrups of buxusziekten? Er zijn gelukkig veel andere wintergroene struiken die prima voor vormsnoei te gebruiken zijn.

Denk daarbij eens aan Ilex crenata (Japanse hulst), taxus, thuja en zelfs laurierkers. In onze webshop zijn deze haagplanten in verschillende grootten verkrijgbaar. Hoe hoger -en dus ouder- de haagplant is, hoe makkelijker deze in vorm te snoeien is. U kunt kiezen voor planten met kluit of in pot. In vorm gesnoeide haagplanten in pot zijn erg geschikt om op uw terras of balkon neer te zetten. Zo creëert u direct een klassieke en verfijnde uitstraling in uw tuin. En dat is precies waarnaar u op zoek bent!

Bodembedekkers
Bodembedekkers zijn bloeiende of wintergroene planten die kale stukken grond in uw tuin bedekken.

Bodembedekkers

Niets staat zo onaf als een kaal stuk grond in uw tuin. Gelukkig hebben we ook voor dit tuinprobleem een mooie oplossing: bodembedekkers. Bodembedekkers zijn bloeiende of wintergroene planten die kale stukken grond in uw tuin bedekken. In onze webshop vindt u verschillende bodembedekkende planten. Deze worden geleverd in kant-en-klare plantenmatten. De kale bodem is dus direct bedekt met de mooiste planten. U kunt kiezen voor Sedum (vetkruid), Waldsteina, Vinca minor, Euonymus, Nepeta of hedera. Bodembedekkers als goudaardbei trekken ook vlinders en honingbijen naar uw tuin en dragen zo bij aan biodiversiteit.

Bamboe (Fargesia)
Kies niet voor hele jonge haagplanten, maar voor planten die al wat groter gegroeid zijn.

Bamboe (Fargesia)

Bamboeplanten zijn snelgroeiende haagplanten die snel een Oosterse en serene sfeer in uw tuin scheppen. U kunt ervoor kiezen een bamboehaag aan te leggen, maar ook enkele solitair geplante bamboestruiken geven uw tuin direct een geheel ander karakter. Fargesia is in onze webshop in verschillende grootten te koop. Kies niet voor hele jonge haagplanten, maar voor planten die al wat groter gegroeid zijn. Deze geven uw tuin op korte termijn die elegante look waar u naar op zoek bent. Bamboe is daarnaast een zeer voordelige haagplant die u voor een vriendelijke prijs aanschaft in onze webwinkel.

Het is ook goed om te weten dat de soorten bamboe die wij aanbieden niet-woekerend zijn. U ondervindt dus geen overlast na het aanplanten van deze bamboe. Woekerende bamboe kan schade aanrichten in tuinen van buren. Ook terrastegels kunnen omhoog komen en er kan schade aan andere planten worden veroorzaakt. Alle soorten Fargesia zijn echter niet-woekerende bamboesoorten, dus hiervan zult u geen last hebben.

Met deze tijdbesparende tuintips ontwerpt u binnen no-time die schitterende tuin waar u trots op kunt zijn. En daar hoeft u weinig tot geen geduld voor op te brengen!