Welke bamboe woekert niet?

3 april 2019
Welke bamboe woekert niet?

Een bamboehaag is een goed voorbeeld van een fraaie tuinafscheiding die tot de verbeelding spreekt. Bamboe geeft uw tuin een ietwat exotische uitstraling. Bamboe is bijzonder sierlijk en uitstekend geschikt om als haagplant te gebruiken. Door zijn rappe groei levert bamboe snel een elegante, volle haag op die bij ferme wind een ontspannend, ruisend geluid maakt. Aan de andere kant hebben veel bamboesoorten ook de neiging tot woekeren, en dat is natuurlijk het laatste waar u op zit te wachten. Hiervoor is gelukkig een handige oplossing: er zijn veel soorten bamboe die niet woekeren. We vertellen u graag welke bamboe niet woekert.

Niet-woekerende bamboe: een zegen voor uw tuin
Bamboe kan zowel in haagvorm als solitair worden aangeplant. Snoei wordt uitstekend verdragen.

Niet-woekerende bamboe: een zegen voor uw tuin

Goed nieuws: bij Haagplanten.net vindt u enkel niet-woekerende soorten bamboe. Wij bieden geen woekerende bamboe aan, omdat dit allerminst praktisch is voor het creëren van een haag. Bamboe groeit immers razendsnel en kan zich al woekerend door uw tuin verspreiden, ook op plekken waar hij niet gewenst is. Denk bijvoorbeeld aan verschuivingen van uw terrastegels of looppaden door woekerende bamboe. Niet-woekerende bamboe is dus een zegen voor uw tuin: u kunt hier gerust een onderhoudsvriendelijke, wintergroene haag mee aanleggen. Onze bamboe woekert nu niet, maar ook niet over 20 jaar. U kunt dus met een gerust hart bamboe aanplanten, zonder u hier zorgen over te hoeven maken.

Bamboe kan zowel in haagvorm als solitair worden aangeplant. Snoei wordt uitstekend verdragen. U kunt hem dus gerust in de door u gewenste haagvorm snoeien. Zelfs radicale verjongingssnoei wordt verdragen door de bamboe. Snoei de haagplanten op tijd: ze kunnen namelijk erg hoog worden. Het beste is om de bamboe 1 à 2 keer per jaar te snoeien om er een haag van te maken. Vergeet de bamboe na de snoei niet te bemesten met wat organische tuinmest: zo houdt u de struik mooi en levendig. Bamboe is echter wel een sterke haagplant die in de meeste omstandigheden prima gedijt.

Welke soorten niet-woekerende bamboe zijn er?
Een haag van Fargesia 'Jumbo' wordt maximaal 3 meter hoog.

Welke soorten niet-woekerende bamboe zijn er?

In ons webwinkel gedeelte vindt u verschillende soorten niet-woekerende bamboe. Zo is er bijvoorbeeld de Fargesia 'Jumbo', die wordt gekenmerkt door zijn frisgroene blad. Dit type bamboe is enkel geschikt voor het aanleggen van een vrij brede haag. Heb je een kleine stadstuin? Dan kun je beter voor een andere bamboesoort kiezen, of de Fargesia 'Jumbo' solitair aanplanten. Een haag van Fargesia 'Jumbo' wordt maximaal 3 meter hoog. Houd er rekening mee dat de haag dan niet helemaal zichtdicht is: het is beter om hem iets korter te houden. De Fargesia 'Jumbo' past goed bij verschillende tuinstijlen. Vooral in de Japanse tuin en moderne tuin komt hij goed tot z’n recht.

De Fargesia murieliae 'Simba' groeit een stuk minder snel dan de Fargesia 'Jumbo'. Dit maakt hem een stuk geschikter voor de kleinere tot middelgrote tuin. Tel daarbij op dat deze bamboesoort maximaal 2 meter hoogte kan bereiken, en u begrijpt dat deze soort goed te onderhouden is. De Fargesia 'Simba' kan zowel op een zonnige plek als half in de schaduw worden neergezet. Een beetje zon heeft deze bamboe wel nodig om mooi te blijven. De Fargesia 'Simba' is wintergroen, zeer winterhard en gedijt op elke grondsoort prima. Door zijn volle, compacte voorkomen is dit type bamboe bijzonder geschikt om een haag mee te creëren.

Welke soorten niet-woekerende bamboe zijn er?
Dan is er ook nog de Fargesia jiuzaighou.

Dan is er ook nog de Fargesia jiuzaighou. Dit type bamboe staat bekend om zijn schitterende, gele verkleuring in het najaar. Ook is de Fargesia jiuzaighou bladhoudend en goed winterhard. Hij is zowel geschikt om in groepjes als solitair aan te planten. Ook is de Fargesia jiuzaighou erg geschikt om een mooie haag mee aan te leggen. Wel is hij enkel geschikt om een brede haag mee te creëren, dus een wat grotere tuin is zeker wenselijk. Deze bamboesoort groeit erg snel, dus regelmatig snoeien is geen overbodige luxe. Bent u op zoek naar een bamboesoort die iets extra’s biedt, en in de herfst een fraaie kleur laat zien? Dan is de Fargesia jiuzaighou iets voor u.

De bladeren van de Fargesia nitida zijn grijsgroen. Dit geeft deze haagplant een mooie, luxe uitstraling. Ook deze bamboesoort is uitermate geschikt om als haag aan te planten, maar ook solitair of in een groepje is dit een prachtige struik. De Fargesia nitida kan op elke standplaats worden neergezet: hij verdraagt zon even goed als schaduw of halfschaduw. Ook wordt elke grondsoort geaccepteerd. Dat maakt de Fargesia nitida een geschikte haagplant voor menig tuin. Zijn maximale hoogte is 3 meter en zijn groei is bossig. Welke bamboesoort past het beste in uw tuin? Zoals u ziet is er keuze genoeg!

Online bamboe kopen die niet woekert
In onze webwinkel kunt u op snelle en eenvoudige wijze online bamboe kopen die niet woekert.

Online bamboe kopen die niet woekert

Ziet u een bamboehaag in uw tuin al helemaal voor zich? Of wilt u liever een mooie bamboestruik solitair of in een groepje aanplanten? Het kan allemaal! In onze webwinkel kunt u op snelle en eenvoudige wijze online bamboe kopen die niet woekert. Doordat onze bamboe niet woekert, hoeft u geen wortelbegrenzer te gebruiken bij de aanplant. Kies zelf het type bamboe uit dat het mooist in uw tuin zal staan en bestel hem met enkele klikken op de knop. Van een bamboehaag kunt u jarenlang genieten: het is immers een zeer sterke plant die wel tegen een stootje kan.

Is hij na een flink aantal jaren niet meer zo mooi als eerst? Onderwerp hem dan aan een fikse verjongingssnoei, en de bamboe zal snel weer de oude zijn. Nieuwe scheuten worden aangemaakt en sieren uw tuin weer net als voorheen. U kunt dan weer volop genieten van het uitzicht op uw schitterende bamboehaag!