Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Een haag planten: zo kiest u de juiste struiken

Haag planten

Een haag planten: zo kiest u de juiste struiken

Wilt u een haag planten in uw tuin? Er is zoveel keuze op het gebied van haagplanten, dat u wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Welke struiken zijn nu precies geschikt voor het planten van een haag? En op welke zaken let u nog meer? We helpen u graag op weg met onze professionele tips.

Een haag planten: hier let u op
Allereerst is het goed om de grondsoort in uw tuin te bepalen. Niet elke struik groeit op elke grondsoort even goed.

Een haag planten: hier let u op

Saaie schuttingen en hekken maken in steeds meer tuinen plaats voor een fraaie haag. Wanneer u een haag gaat planten, is er echter wel een aantal zaken waarmee u rekening dient te houden. We willen graag vooropstellen dat voor elke tuin wel een geschikte haagplant te vinden is. Wij hebben al heel wat tuinen voorzien van een prachtige haag die het straatbeeld in zowel woonwijken als buitengebieden flink heeft verbeterd. Een haag geeft uw tuin een natuurlijke en elegante uitstraling. Daarnaast is het wetenschappelijk bewezen dat mensen gelukkiger en productiever zijn in een groene leefomgeving. Genoeg redenen om een haag te planten, dus.

Maar waar let u op wanneer u een haag gaat planten? Allereerst is het goed om de grondsoort in uw tuin te bepalen. Niet elke struik groeit op elke grondsoort even goed. Zo kunnen veel haagplanten natte voeten niet goed waarderen. Andere haagplanten vereisen een voedingsrijke, goed doorlatende bodem en weer andere heesters stellen weinig eisen aan de grondsoort waarin ze worden geplant. Wanneer u de grondsoort in uw tuin hebt bepaald, is het tijd om te kijken welke haagplanten daar goed bij passen. Op onze website staat per haagplant duidelijk aangegeven welke grondsoorten hij verdraagt.

Ook valt bij de informatie te lezen welke standplaats het meest geschikt is voor de struik in kwestie. Daarnaast is het belangrijk om de juiste haagplant bij uw tuinontwerp uit te kiezen. Een formele tuin vraagt doorgaans om een wintergroene haag die in een vrij strakke, klassieke vorm wordt geschoren. Een landelijke of informele tuin kan zowel wintergroene als bladverliezende haagplanten hebben. Vaak wordt echter gekozen voor een bladverliezende haag met een natuurlijke uitstraling. Daarnaast is ook het planten van een gemengde haag een optie: we verkopen diverse gemengde haagpakketten in onze webshop.

Wanneer u de grondsoort in uw tuin hebt bepaald, weet waar de haag komt te staan op een schaduwrijke of juist zonnige plek en een bepaald tuinontwerp in uw hoofd heeft, bent u er klaar voor om de juiste haagplanten voor uw tuin uit te kiezen.

Welke haagplanten zijn geschikt?
Er zijn enkele uitzonderingen, zoals haagplanten die bedoeld zijn voor gebruik in houtwallen. Een voorbeeld hiervan is de sleedoorn.

Welke haagplanten zijn geschikt?

Nagenoeg alle haagplanten die wij in onze webshop aanbieden zijn geschikt voor gebruik in de tuin. Er zijn enkele uitzonderingen, zoals haagplanten die bedoeld zijn voor gebruik in houtwallen. Een voorbeeld hiervan is de sleedoorn. U kunt kiezen uit verschillende bladverliezende en wintergroene haagplanten. Wanneer u een haag planten gaat, is het essentieel om eerst uw verwachtingen helder te hebben. Wilt u een hoge of juist een lage haag? Moet hij zichtdicht zijn gedurende elk seizoen? Prefereert u een haag met een universele uitstraling of gaat u liever voor een haagplant die uw tuin een uniek karakter geeft?

Wanneer u over deze zaken heeft nagedacht kunt u op zoek gaan naar haagplanten die aan uw eisen voldoen. Wie een privacyhaag ambieert kan het beste kiezen voor haagplanten die bladhoudend zijn: deze zorgen het hele jaar door voor privacy. Ook moeten de struiken een respectabele hoogte kunnen bereiken. Coniferen zoals de thuja, taxus, Californische cipres en Leylandii coniferen zijn hiervoor het meest geschikt. Ook andere wintergroene haagplanten zoals de laurierkers, de hulst, de glansmispel en de klimop lenen zich hiervoor uitstekend. Heeft u liever een bladverliezende haag? Ook dan is de keuze erg royaal.

Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de populaire beukenhaag (Fagus sylvatica). Deze haagplant is in principe bladverliezend. Toch houdt hij ’s winters het grootste deel van zijn verdorde blad vast, waardoor hij ook gedurende deze maanden voor de nodige privacy in uw tuin zorgt. U kunt kiezen voor de welbekende groene beuk, maar ook een rode beukenhaag behoort tot de mogelijkheden. Ook de liguster is semi-wintergroen: hij is in principe bladhoudend, maar verliest tijdens de strengste winters een deel van zijn blad. Andere populaire bladverliezende haagplanten zijn de hortensia, meidoorn, zuurbes, boerenjasmijn, Chinees klokje, heesterganzerik en Japanse bottelroos.

Ons volledige assortiment kunt u natuurlijk bekijken in onze webshop.

Een haag planten? Koop de juiste haagplanten!
In onze webshop kunt u een groot aantal haagplanten online kopen voor een voordelige prijs.

Een haag planten? Koop de juiste haagplanten!

Wie een haag gaat planten moet dus goed opletten dat er voor de juiste haagplanten gekozen wordt. In onze webshop kunt u een groot aantal haagplanten online kopen voor een voordelige prijs. Al onze haagplanten verkeren in topconditie en zijn sterk en gezond, waardoor u er een fraaie haag mee aan kunt leggen die uw tuin nog lange tijd zal sieren. Of u nu voor een wintergroene of een bladverliezende struik gaat: elke haagplant heeft zijn eigen karakter en voegt iets moois toe aan uw tuinontwerp. Houd rekening met uw persoonlijke voorkeuren, de grondsoort in uw tuin en uw tuinstijl en u komt al een heel eind.

Wilt u weten hoe u een haag planten moet? Op onze website vindt u de plantinstructies voor diverse verschillende haagplanten. Er staat precies beschreven hoe u een haag kunt planten en waar u op let. Komt u er toch niet zelf uit? Dan mag u altijd contact met ons opnemen. We denken met alle plezier met ons mee. Ons team van professionals kan u altijd van een goed advies op maat voorzien. We wensen u alvast heel veel plezier met uw nieuwe haag toe.