Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Japanse zegge

Zoals vele andere siergrassen kunt u de Carex oshimensis (Nederlandse naam: Japanse zegge), gebruiken als een wintergroene bodembedekker. De Carex oshimensis behoort tot de cypergrassen (Cyperaceae). Alle seizoenen draagt de Japanse zegge bij aan een mooie uitstraling in uw tuin. Wij bieden drie soorten Carex oshimensis aan in ons assortiment. De Carex oshimensis 'Everest', Carex oshimensis 'Evergold' en de Carex oshimensis 'Evergreen'. Al deze soorten hebben hun eigen prachtige kleur en unieke kenmerken.

Japanse zegge in de tuin

Carex oshimensis staat prachtig in iedere tuin. Het siergras heeft een hoge sierwaarde en kan goed dienen als lage erfafscheiding of het opvullen van lege plekken in uw tuin. Ook is het zeer decoratief wanneer u de Japanse zegge in een plantenbak op uw balkon of terras plaatst. Japanse zegge bloeit van april tot en met juni met wit tot bruine halmen, die weer bestaan uit fijne aren die zich aan het uiteinde van de halmen bevinden.

Japanse zegge sfeerfoto

Onderhoud en standplaats

Japanse zegge is niet alleen wintergroen maar ook winterhard. Dat maakt het siergras perfect voor iedere tuin. De Japanse zegge maakt uw tuin een stuk mooier. Doordat het siergras wintergroen is kunt u heel het jaar door genieten van de prachtige kleuren van deze plant. De Carex oshimensis heeft geen extra verzorging nodig in de winter, het siergras kan goed tegen koude temperaturen. Maar let op: wanneer u Japanse zegge in een plantenbak plant, kan het zijn dat u extra bescherming moet bieden in de winter. Bescherm de wortels van de plant bij strenge vorst door de plantenbak op een vorstvrije plaats te zetten. 

Carex oshimensis kunt u plaatsen op een schaduwrijke of halfschaduwrijke standplaats. Voor een optimale groei van het siergras is het belangrijk dat de grond goed waterdoorlatend is. De Japanse zegge houdt van een humusrijke grond.

Japanse zegge sfeerfoto

Japanse zegge kopen bij haagplanten.net

Japanse zegge kopen is gemakkelijk bij Haagplanten.net. In ons handige bestelmenu kunt u uitrekenen hoeveel planten u nodig heeft per meter. U kunt er bij de Carex oshimensis voor kiezen of u deze in een rij plant, als een soort erfafscheiding, in een groep of solitair. Wij raden altijd aan om meerdere zegge bij elkaar te planten, het siergras komt dan beter tot zijn recht.

Bent u benieuwd naar andere soorten siergrassen of haagplanten? Wij bieden een groot assortiment. Zo zit er altijd iets bij voor uw tuin. Denk hierbij aan pijpenstrootje, vingergras en prachtriet. Wanneer u op de bestelknop klikt, begint bij ons pas het echte werk. Wij gaan snel voor u aan de slag om de bestelling in orde te maken en bij u thuis te leveren. Heeft u hier vragen over, of inhoudelijke vragen over ons aanbod? Neem dan contact op met een van onze plantspecialisten. Zij helpen u graag verder.