Producten vergelijken
 1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Japanse zegge 'Everest'

Carex oshimensis ‘Everest'
Vanaf € 7,20
 • Gratis advies van experts

 • Vers van de kwekerij

 • Milieubewust transport

 • Mogelijkheid aanplantservice

 • Diverse betaalmogelijkheden

 • TrustedShops beoordeling 4.58/5.00

Advies nodig of een andere vraag?

Productinformatie

De bladeren van de winterharde Japanse zegge 'Everest' (Carex oshimensis 'Everest') zijn steviger dan die van de Carex oshimensis 'Evergold'. De groeiwijze van het siergras is rechtopstaand. De wintergroene Carex oshimensis 'Everest' heeft een helderwitte bladrand en een donkergroene kleur in het midden van het blad. Door deze kleurencombinatie zal dit siergras dé echte blikvanger van uw tuin worden. De Japanse zegge 'Everest' bloeit in mei en juni met lichtbruine aren. De hoogte van het siergras is maximaal 40 centimeter. Hierdoor is het een perfecte bodembedekker voor het opvullen van lege plekken in uw tuin.

Toon meer Toon minder

Specificaties

 • Bloeiende plant Bloeiende plant
 • Groeit opgaand Groeit opgaand
Maximale hoogte in cm
< 50
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw
Giftig
Nee
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Carex oshimensis ‘Everest'
Eigenschappen
Bloeiende plant, Groeit opgaand
Pot

Japanse zegge 'Everest' pot 20-25 cm

€ 7,20 Vanaf € 5,00

Japanse zegge 'Everest' pot 20-25 cm

€ 7,20 Vanaf € 5,00
Beschikbaar
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
5
Wortelsoort
In pot
Minimale besteleenheid
10
Bekijk details
Beschikbaar
 • 10+ € 7,20
 • 25+ € 6,10
 • 50+ € 5,30
 • 200+ € 5,00
Toevoegen om te vergelijken

Productinformatie

Onderhoud en standplaats Japanse zegge 'Everest'

De Japanse zegge 'Everest' groeit het beste op een standplaats in de schaduw of halfschaduw. Plant de Carex oshimensis 'Everest' niet in de volle zon, want daar kan het siergras niet goed tegen. Wilt u de Japanse zegge 'Everest' toch in de zon planten? Zorg er dan voor dat het licht gefilterd is door bomen of struiken. Het siergras gedijt op veel verschillende grondsoorten, maar doet het op een humusrijke grond erg goed. De Japanse zegge houdt niet van natte voeten. Zorg er dus voor dat de grond waar de Carex 'Everest' in staat goed waterdoorlatend is. Geef de Japanse zegge 'Everest' regelmatig water als hij in heel droge grond staat.

Japanse zegge vraagt weinig onderhoud. In het voorjaar hoeft u alleen wat bladeren weg te knippen. Het kan zijn dat het blad wat bruin wordt in de winter. Door de bladeren in het begin van het voorjaar weg te halen groeit de Japanse zegge 'Everest' weer fris uit.

Japanse zegge ‘Everest’ onderhoud en standplaats

Japanse zegge 'Everest' in de tuin

Zoals bij alle Carex-soorten heeft de Japanse zegge ook een hoge sierwaarde. Japanse zegge is perfect te gebruiken als bodembedekker of voor een border in strakke vorm. Met de Japanse zegge 'Everest' kunt u zelfs een lage erfafscheiding creëren, bijvoorbeeld in uw voortuin. Maar ook als vakbeplanting komt het siergras prachtig tot zijn recht. Plant de Japanse zegge dan in grotere groepen voor een mooi effect. Voor een moderne uitstraling op uw terras of balkon komen deze siergrassen heel mooi tot hun recht in een plantenbak. Bij Haagplanten.net verkopen we diverse soorten plantenbakken die allemaal uitermate geschikt zijn voor de Japanse zegge 'Everest'.

Carex ‘Everest’

Toon meer Toon minder
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!