Pot

 1. Japanse zegge 'Everest' (20-25 cm)
  Vanaf € 4,90
  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  5.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  In Pot

  Minimum bestelaantal: 10

  Aantal:
  10+
  € 7,00
  25+
  € 6,00
  50+
  € 5,20
  200+
  € 4,90

  Directe levering

Japanse zegge ‘Everest’ onderhoud en standplaats

Japanse zegge ‘Everest’ onderhoud en standplaats

De ‘Everest’ groeit het beste op een schaduw/halfschaduwrijke plaats. Plaats de Carex oshimensis ‘Everest’ niet in de volle zon, hier kan het siergras niet goed tegen. Als u Japanse zegge toch in de zon wilt plaatsen zorg er dan voor dat het licht gefilterd is door andere bomen of struiken. Het siergras kan veel grondsoorten verdragen, maar doet het op een humusrijke grond erg goed. De Japanse zegge houdt niet van ‘natte voeten’. Zorg er dus voor dat de grond waar de Carex ‘Everest’ in staat goed waterdoorlatend is. Mocht de grond erg droog zijn, geef het siergras dan regelmatig water. 

Japanse zegge vraagt weinig onderhoud, in het voorjaar hoeft u alleen wat bladeren weg te knippen. Het kan zijn dat het blad wat bruin wordt in de winter. Door de bladeren in het begin van het voorjaar weg te halen groeit de ‘Everest’ weer fris uit.

Carex ‘Everest’

Carex ‘Everest’ in de tuin

Zoals bij alle Carex soorten heeft deze ook een hoge sierwaarde in uw tuin. Japanse zegge is perfect te gebruiken als bodembedekker of voor een border in strakke vorm. Met de ‘Everest’ kunt u zelfs een lage erfafscheiding creëren, bijvoorbeeld in uw voortuin. Maar ook als vak beplanting komt het siergras prachtig tot zijn recht. Plant de Japanse zegge dan in grotere groepen voor een mooi effect. Voor een moderne uitstraling op uw terras of balkon komen deze siergrassen heel mooi tot hun recht in een plantenbak. Bij Haagplanten.net verkopen wij diverse soorten plantenbakken die allemaal uitermate geschikt zijn voor onze producten, waaronder de Carex ‘Everest’.