De mooiste haagplanten voor de natuurlijke tuin

13 juni 2019
De mooiste haagplanten voor de natuurlijke tuin

Een natuurlijk tuinontwerp is momenteel erg populair. In de natuurlijke tuin neemt groen een belangrijke plaats in. Tuintegels maken plaats voor mooie vaste planten en de schutting moet het veld ruimen voor een prachtige haag. Maar wat zijn nu eigenlijk de mooiste haagplanten voor de natuurlijke tuin? We helpen u graag op weg.

De natuurlijke tuin: goed voor mens, dier en milieu
Maar welke heesters en haagplanten passen nu precies goed bij de natuurlijke tuinstijl?

De natuurlijke tuin: goed voor mens, dier en milieu

De natuurlijke tuin wint steeds meer aan populariteit onder tuinliefhebbers. In de natuurlijke tuin staat de natuur centraal. Heesters, bloemen en vaste planten krijgen de tijd en ruimte om te groeien en te bloeien. De natuurlijke tuin is onderhoudsarm en goed voor mens, dier en milieu. Vogels, vlinders en honingbijen worden aangetrokken door natuurlijke tuinen. Ook het bodemleven vaart wel bij een gezonde natuurlijke tuin. Tel daarbij op dat bepaalde haagplanten beschermen tegen fijnstof en andere schadelijke stoffen en u begrijpt waarom een natuurlijk tuinontwerp een investering is in uzelf en uw omgeving.

Maar welke heesters en haagplanten passen nu precies goed bij de natuurlijke tuinstijl? We presenteren u graag een aantal haagplanten die perfect aansluiten op dit populaire tuinontwerp. Heeft u de ideale heesters voor in uw tuin gevonden? Dan kunt u deze snel en eenvoudig bestellen in ons webshopgedeelte.

Gemengde haag
In onze webwinkel kunt u diverse haagpakketten kopen. Wij stellen deze met zorg voor u samen.

Gemengde haag

Een gemengde haag wordt vaker teruggezien in de natuurlijke tuin. Een schitterende tuinomlijsting die bestaat uit meerdere nuttige struiken is niet alleen een lust voor het oog, maar ook goed voor nuttige insecten en vogels. De gemixte Buddlejahaag is hiervan een goed voorbeeld. Deze haag verliest zijn blad in de winter, maar bloeit in het voorjaar met verschillende kleuren bloemen die een grote aantrekkingskracht op vlinders uitoefenen. Ook honingbijen zijn dol op de vlinderstruik. Uw tuin komt dus helemaal tot leven. Tegelijkertijd geniet u van een prachtig uitzicht op uw tuinafscheiding: de vlinderstruik heeft immers een elegant en stijlvol voorkomen.

Ook kunt u kiezen voor een gemengde bloeiende haag die gecreëerd wordt met verschillende haagplanten. In onze webwinkel kunt u diverse haagpakketten kopen. Wij stellen deze met zorg voor u samen. Zo weet u zeker dat u haagplanten krijgt die goed bij elkaar passen, zowel qua uiterlijk als wat betreft bloeiperiode. Ook hebben alle haagplanten in de door ons samengestelde haagpakketten ongeveer dezelfde verzorging nodig. Geen ingewikkelde toestanden – gewoon een schitterende gemengde haag die het middelpunt van de natuurlijke tuin vormt. Kies bijvoorbeeld voor een hoge bloeiende haag die bestaat uit gele kornoelje, vlinderstruik, boerenjasmijn en gewone sering.

Geeft u de voorkeur aan een groenblijvende gemengde haag? Ook dit is uiteraard een optie. Wat dacht u van een mooie haag van taxus, buxus, laurierkers ‘Otto Luyken’ en laurierkers ‘Rotundifolia’? Deze haag heeft een klassieke uitstraling maar past tegelijkertijd prima thuis in de natuurlijke tuin. Dat u voor een natuurlijk tuinontwerp kiest wil immers niet zeggen dat u per definitie een voorkeur voor een bladverliezende haag heeft. Naast de bovengenoemde haagplanten hebben wij ook pakketten samengesteld om onder meer een landschapshaag, een haag voor vogels, een tweekleurige beukenhaag of een geurende haag mee aan te leggen.

Wintergroene haagplanten voor de natuurlijke tuin
Ook wintergroene haagplanten die zorgen voor de nodige privacy in uw tuin kunnen prima worden aangeplant.

Wintergroene haagplanten voor de natuurlijke tuin

Ook hoeft u niet per definitie voor een gemengde haag te kiezen als u een natuurlijke tuin ambieert. Ook wintergroene haagplanten die zorgen voor de nodige privacy in uw tuin kunnen prima worden aangeplant. Meestal wordt er gekozen voor een bladhoudende haag in combinatie met verschillende bloeiende en bladverliezende struiken en tuinplanten. U creëert dan een divers tuinlandschap waarin verschillende planten een plekje innemen en elkaar aanvullen. Haagplanten zoals de vlinderstruik, gele kornoelje, heesterganzerik en bruidsbloem en het Chinees klokje zijn ook prima solitair of in groepjes aan te planten. Als tuinafscheiding kunt u dan zeker kiezen voor een wintergroene heg.

Niet iedereen weet echter welke wintergroene haagplanten precies geschikt zijn om in de natuurlijke tuin aan te planten. Een formele, strakke taxushaag is wellicht niet direct de meest voor de hand liggende keuze. Toch kunt u eigenlijk elke haagplant gebruiken die u zelf mooi vindt. Zo laten coniferen zich prima combineren met de natuurlijke tuinstijl. Een haag van thuja, Leylandii of taxus komt in de natuurlijke tuin het beste tot zijn recht wanneer hij niet in een al te strakke haagvorm wordt gesnoeid. Ook laurierkers, glansmispel en klimop passen heel goed bij de natuurlijke tuin.

Kies altijd voor de haagplant die goed bij u en uw tuin past. In de natuurlijke tuin vervangt een mooie haag die saaie schutting. Voor welke heg u dan kiest is helemaal aan u. Dit hangt bijvoorbeeld af van de grondsoort in uw tuin, uw persoonlijke voorkeuren en welke eisen u stelt aan een tuinafscheiding. Voor de ene tuinier is privacy en bescherming tegen blikken van buren en voorbijgangers het belangrijkste, terwijl de andere tuinier meer waarde hecht aan een heg die veel vogels aantrekt of weinig verzorging nodig heeft.

Haagplanten voor de natuurlijke tuin kopen
In de kwekerij krijgen onze heesters de allerbeste verzorging van kwekers die een jarenlange expertise hebben op het gebied van heggen.

Haagplanten voor de natuurlijke tuin kopen

In onze webwinkel koopt u de beste haagplanten voor de natuurlijke tuin. Of u nu een haagpakket prefereert of liever zelf uw struiken uitkiest: het is allemaal mogelijk. Bij Haagplanten.net bent u verzekerd van haagplanten die in topconditie zijn. In de kwekerij krijgen onze heesters de allerbeste verzorging van kwekers die een jarenlange expertise hebben op het gebied van heggen. Dit heeft als gevolg dat onze haagplanten goed vertakt zijn vanaf onderaan. Ook hebben de heesters een lange levensduur en worden ze gekenmerkt door een uitmuntende gezondheid. Kijk snel rond in onze webwinkel en kies de mooiste haagplanten voor de natuurlijke tuin uit.