Een gemengde, bloeiende haag creëren? Dat kan!

4 april 2019
Een gemengde, bloeiende haag creëren? Dat kan!

Hoewel wintergroene haagplanten uitermate geliefd zijn bij veel tuinliefhebbers, heeft ook een gemengde, bloeiende haag zo zijn charme. Een gemengde haag draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast trekken bloeiende haagplanten vlinders, honingbijen en nuttige insecten naar uw tuin. Geeft u de voorkeur aan een levendige tuin die elk seizoen weer anders is? Een tuin waar u niet snel op uitgekeken raakt? Overweeg dan eens om een gemengde, bloeiende haag te creëren. We vertellen u graag hoe u een fraaie gemengde haag aanlegt.

Waarom een gemengde, bloeiende haag?
Een gemengde, bloeiende haag kan een prachtige toevoeging aan uw tuinontwerp zijn.

Waarom een gemengde, bloeiende haag?

Een gemengde, bloeiende haag kan een prachtige toevoeging aan uw tuinontwerp zijn. Een dergelijke haag wordt vaak teruggezien in informele, natuurlijke tuinstijlen. Een goed voorbeeld hiervan is de cottage tuin, waar overal wel wat groeit en bloeit. Ook in landelijke tuinen komt een gemengde, bloeiende haag prima tot z’n recht. Een bloeiende heg oefent een grote aantrekkingskracht uit op vlinders, insecten en bijen. Daarmee is dit ook een zeer nuttige haag. Mens en dier kunnen eindeloos genieten van een bloeiende, gemengde haag. Daarnaast creëert een gemengde haag een natuurlijke, serene sfeer in uw tuin.

Een gemengde, bloeiende haag geeft uw tuin een schitterende uitstraling. In het voorjaar en de zomer kunt u volop genieten. Door ook najaarsbloeiende haagplanten te gebruiken, kunt u ook in de herfst genieten van een kleurrijk, romantisch schouwspel. Door een bloeiende, bladverliezende haag te combineren met wintergroene tuinplanten schept u een fraai tuinontwerp waar diverse beplanting elkaar ontmoet en aanvult. Een dergelijke tuin creëert een ontspannen omgeving waarin u helemaal tot uzelf kunt komen. Daarnaast biedt zo’n tuin een prachtig uitzicht vanuit uw woonkamer, waarvan u zeker volop zult genieten.

Een gemengde, bloeiende haag aanleggen
Het aanleggen van een gemengde bloeiende haag lijkt misschien een lastige klus, maar is eigenlijk vrij eenvoudig.

Een gemengde, bloeiende haag aanleggen

Het aanleggen van een gemengde bloeiende haag lijkt misschien een lastige klus, maar is eigenlijk vrij eenvoudig. Laat u in ons webshop gedeelte eens inspireren door de diverse bloeiende haagplanten die wij te bieden hebben. Kijk welke haagplanten goed in uw tuin zullen passen. U kunt kiezen voor haagplanten met verschillende kleuren bloesems. Het gebruiken van 3 à 4 verschillende haagplanten in een gemengde haag geeft doorgaans het mooiste resultaat. Het is wel belangrijk dat alle haagplanten die u gebruikt ongeveer dezelfde behoeften hebben. Haagplanten die niet tegen natte voeten kunnen gaan natuurlijk niet goed samen met exemplaren die het liefst een vochtige grond onder zich hebben.

Alle haagplanten die u in een gemengde, bloeiende haag gebruikt moeten van eenzelfde soort standplaats houden. Vindt u het lastig om de juiste haagplanten bij elkaar te zoeken? Dan kunt u ook voor een van onze samengestelde haagpakketten kiezen. Deze bestaan uit 4 verschillende haagplanten die goed op elkaar zijn afgestemd. Ze hebben dezelfde verzorging nodig en kunnen in dezelfde grondsoort worden aangeplant. Natuurlijk hebben wij deze haagplanten niet alleen samengesteld op deze criteria. Ook hebben we erop gelet dat de bloeiende heesters prachtig bij elkaar staan in een gemengde haag, waardoor de tuinafscheiding zeer fraai is om te zien.

Hoge of lage bloeiende haag
U kunt uit diverse haagpakketten kiezen. Zo kunt u voor een hoge of lage bloeiende haag gaan.

U kunt uit diverse haagpakketten kiezen. Zo kunt u voor een hoge of lage bloeiende haag gaan. Ook een haag die extra aantrekkelijk voor vlinders en insecten is behoort tot de mogelijkheden. In onze gemengde haagpakketten worden onder meer planten als de vlinderstruik, spierstruik, Chinees klokje, weigela, gele kornoelje, sering, boerenjasmijn, heesterganzerik, sneeuwbes en bruidsbloem. Deze haagplanten zijn met zorg door onze professionals samengesteld. Is er een soort haagplant niet op voorraad? Dan gebruiken we een waardig alternatief. Liever een landschapshaag, omdat u in een buitengebied woont? Kies dan voor onze gemengde landschapshaag. Deze bestaat uit meidoorn, haagbeuk, krentenboompje en gele kornoelje.

Een gemengde, bloeiende haag aanplanten is geen zware klus. Haagplanten in pot kunt u het hele jaar door aanplanten. Heesters met blote wortel kunt u het beste aanplanten tussen november en april. Plant geen haag aan wanneer het vriest of wanneer er sprake is van sneeuwval of zware regenval. Ietwat vochtige dagen met een milde temperatuur zijn ideaal voor het planten van een gemengde, bloeiende heg. Graaf een plantgeul over de gehele lengte waar uw haag mag komen te staan. Verwijder uiteraard ook alle onkruid in de omgeving van de heg. Vervolgens kunt u de bodem verbeteren met compost en aanplantgrond gebruiken voordat u de haagplanten in de grond zet.

Uw gemengde haag in optimale conditie houden
Doorgaans hebben dit soort haagplanten niet veel bijzondere verzorging nodig. Bij langdurige, aanhoudende droogte kunnen ze wel wat extra water gebruiken.

Uw gemengde haag in optimale conditie houden

Staat uw gemengde, bloeiende haag eenmaal in de grond? Dan is het zaak om deze in optimale conditie te houden. Doorgaans hebben dit soort haagplanten niet veel bijzondere verzorging nodig. Bij langdurige, aanhoudende droogte kunnen ze wel wat extra water gebruiken. Ook een jaarlijkse bemesting in het voorjaar is wenselijk, maar dat geldt eigenlijk voor alle haagplanten. Een gemengde, bloeiende haag hoeft ook niet vaak gesnoeid te worden: ze hoeven immers niet in strakke, formele vorm geknipt te worden. Doorgaans is een gemengde, bloeiende haag onderhoudsvriendelijk: wanneer u niet heel veel werk wilt hebben aan uw tuin, is een dergelijke haag uitstekend geschikt.

Voor deze geringe verzorging krijgt u echter wel een prachtig plaatje terug: de gemengde, bloeiende haag is niet voor niets zo populair. Ook is een dergelijke haag vaak voordelig in aanschaf, zeker wanneer u voor een van onze haagpakketten kiest. Deze pakketten zijn meestal geschikt om zo’n 4 à 5 meter haag mee te creëren. Wilt u meer weten over onze gemengde hagen? Of wilt u een professioneel advies op maat? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met u mee en helpen u graag bij het vinden van een passende tuinafscheiding.