Buxus planten

Buxus planten

Een buxus planten hoeft niet moeilijk te zijn met de juiste voorbereiding en de informatie van Haagplanten.net. Haagplanten.net laat u graag zien wat de buxus als haagplant allemaal kan!

Buxus: stijlvol en klassiek

Buxus: stijlvol en klassiek

Met de buxus (volle Latijnse naam: Buxus sempervirens) kiest u voor een stijlvolle plant die ook in de wintermaanden zijn groene bladeren houdt en die past in elk type tuin. Al van oudsher stond de buxus in klooster- en kasteeltuinen en hij heeft ook in deze tijd zijn klassieke en elegante uitstraling behouden. Met buxus in de tuin combineert u klassiek én modern.

Omdat de buxus niet snel groeit kunt u hem elke vorm geven die u maar wenst en u kunt er dus lange tijd van genieten en slechts twee tot vier keer paar jaar hoeven snoeien. Wel zult u de buxus op de juiste manier moeten planten om er plezier aan te kunnen beleven.

Buxus planten: wanneer?

Buxus planten: wanneer?

U kunt uw buxus het beste planten in de wintermaanden, vanaf oktober tot eind april. Als u hem later in het jaar wil planten loopt u het risico dat de wortels zijn uitgelopen en dan loopt u de kans dat hij niet goed zal gedijen in de grond. Als u de buxus echter in de wintermaanden plant, zal hij tegen de tijd dat het zomer is stevig in de grond geworteld zijn.

Wilt u toch een buxus kopen in een andere tijd van het jaar, kies dan voor een buxus in een pot. Indien u uw buxus niet direct gaat planten na levering moet u de wortels bedekken met aarde en goed nathouden met een tuinslang of gieter. U dient de buxus nooit in water te zetten zoals u bij bloemen zou doen. De buxus mag namelijk niet te nat worden.

Buxus planten: aan de slag

Buxus planten: aan de slag

Zorg voordat u begint met buxus planten voor een gleuf die breed genoeg is. Voor een plant in blote wortel moet de gleuf 30 cm breed en diep zijn en voor een plant met kluit 40 cm breed en diep. Omdat de buxus houdt van een kalkrijke grond strooit u wat kalk op de bodem van de gleuf. Vermeng de grond die u weer terug stopt in de gleuf met stalmest of compost, let u erop dat er geen ongemengde mest bij de wortels komt, dan kunnen zij namelijk verbranden.

Nu kan de buxus de aarde in. Het aantal planten die u per meter kan planten is afhankelijk van de grootte van de plant. Het beste is om bij de buxus met naakte wortels uit te gaan van ongeveer zeven planten per meter. Doordat de aarde ‘los’ in de kuil ligt, hebben de wortels de ruimte om zich vast te zetten in de grond en krijgt u een mooie, stevige plant.

Na het planten hoeft u alleen nog water te geven, af en toe bij te mesten indien de grond daarom vraagt en natuurlijk te snoeien. Lees hier over buxus snoeien.

Buxus bij Haagplanten.net

Buxus bij Haagplanten.net

Haagplanten.net is een webshop vol haagplanten. De buxus is een vaste waarde in ons assortiment, deze haagplant is blijvend populair. Buxus planten doet u zelf, al het andere regelen wij: het contact met de kweker, de kwaliteitscontrole en de bezorging van de plant. Dat is het werk van Haagplanten.net!

Heeft u voor uw buxus alternatieven nodig, omdat de buxusschimmel en de buxusrups in uw regio actief zijn? Lees dan buxus en Japanse hulst - daar leggen wij u haarfijn uit waarom de Japanse hulst de ideale keuze is als u voor uw buxus vervangers zoekt.