Wat kost een wintergroene haag?

24 september 2018
Wat kost een wintergroene haag?

Hoewel een bladverliezende haag ook zo z’n charmes heeft, geven de meeste mensen de voorkeur aan een wintergroene haag. Want wat is er nu beter dan wanneer u het hele jaar door kunt genieten van een diepgroene haag? Er zijn wintergroene haagplanten te koop in verscheidene soorten en prijsklassen. De haag moet immers niet alleen elegant zijn, maar ook bij uw budget passen. We geven daarom graag antwoord op de veelgestelde vraag: wat kost een wintergroene haag?

Welke wintergroene haagplanten zijn er?

Om een goed antwoord te kunnen geven op de vraag wat een wintergroene haag gaat kosten, moeten we eerst kijken welke wintergroene haagplanten er nu eigenlijk zijn.

Welke wintergroene haagplanten zijn er?

Om een goed antwoord te kunnen geven op de vraag wat een wintergroene haag gaat kosten, moeten we eerst kijken welke wintergroene haagplanten er nu eigenlijk zijn. Elke plant kent zijn eigen prijsklasse. Enkele voorbeelden van haagplanten die hun blad ’s winters niet verliezen zijn Japanse hulst, laurierkers, olijfwilg, kardinaalsmuts, berberis en klimop. Ook zijn veel soorten coniferen wintergroen. Bovendien zijn deze erg geliefd als haagplant.

De haagplanten die we net opnoemden zijn zeer uiteenlopend, maar allen wintergroen. Sommige mensen geven de voorkeur aan een formele haag, anderen zien liever een prachtige bloeiende haag van bijvoorbeeld wintergroene rhododendrons. Voor iedereen zit er wel een mooie haagplant bij. Ook verschillen de planten sterk in prijs. Zo betaalt u voor een haag van olijfwilg stukken meer dan voor een buxushaag.

Waarom is de ene wintergroene haag duurder dan de andere?

Dat niet alle wintergroene hagen in dezelfde prijsklasse zitten, heeft meerdere oorzaken. Zo bepaalt de maat van een haagplant onder andere de prijs.

Waarom is de ene wintergroene haag duurder dan de andere?

Dat niet alle wintergroene hagen in dezelfde prijsklasse zitten, heeft meerdere oorzaken. Zo bepaalt de maat van een haagplant onder andere de prijs. Een jonge plant van 30 centimeter is natuurlijk goedkoper dan een plant die al is uitgegroeid tot een meter hoogte. Het heeft immers meer tijd gekost om die laatste op te kweken tot een gezonde, goed vertakte haagplant van die hoogte. De prijzigste optie is de kant-en-klaarhaag, die bestaat uit haagelementen die al volledig volgroeid zijn en zo door u in de grond gezet kunnen worden. Zo staat er direct een schitterende wintergroene haag in uw tuin zonder dat u daar iets voor hoeft te doen.

Daarnaast geldt uiteraard dat hoe langer de wintergroene haag moet worden, hoe meer u betaalt. U heeft een aantal haagplanten nodig per strekkende meter. Een haag van 10 meter lengte is dan goedkoper dan een haag die 25 meter lang is. Sommige mensen willen een hele volle haag, dus die planten een dubbele rij wintergroene haagplanten aan. Dat is natuurlijk ook prijziger dan wanneer u een enkele rij planten wilt.

Wat is de beste optie voor mij?

Iedereen heeft andere wensen. Wanneer u net bent verhuisd en de tuin van uw nieuwe woning nog kaal is, is het aanplanten van een kant-en-klaarhaag de beste optie voor u.

Wat is de beste optie voor mij?

Iedereen heeft andere wensen. Wanneer u net bent verhuisd en de tuin van uw nieuwe woning nog kaal is, is het aanplanten van een kant-en-klaarhaag de beste optie voor u. Koopt u jonge planten, bent u vanzelfsprekend minder geld kwijt, maar heeft u ook meer geduld nodig, al is het zo dat de ene wintergroene haagplant sneller groeit dan de andere. Op Haagplanten.net vindt u tal van wintergroene planten die geschikt zijn voor het aanleggen van een mooie, zichtdichte haag. Al deze planten hebben hun eigen kenmerken en prijzen. Kijk goed welke wintergroene haagplant het beste bij uw budget en tuinontwerp past en maak een weloverwogen keuze. Het goede nieuws is dat er voor elk budget wel een mooie wintergroene haag verkrijgbaar is!