Taxus of toch andere haagconiferen kopen?

6 september 2019
Taxus of toch andere haagconiferen kopen?

Overweegt u om taxus te kopen? Dan is het goed om te weten wat de verschillen tussen de taxus en andere haagconiferen zijn. Op deze manier kunt u eenvoudiger een weloverwogen keuze maken die uw tuinontwerp ook echt ten goede komt. Niet elke conifeer past immers even goed bij elke tuinstijl. De taxus is echter een veelzijdige haagplant die wel in diverse tuinlandschappen goed tot z’n recht komt.

Taxushaag of toch een andere coniferenhaag?
De coniferenhaag komt in diverse tuinontwerpen terug en kent vele mooie eigenschappen.

Taxushaag of toch een andere coniferenhaag?

Coniferen zijn van alle tijden. De coniferenhaag komt in diverse tuinontwerpen terug en kent vele mooie eigenschappen. Zo zijn de meeste haagconiferen wintergroen en kunt u dus het hele jaar rond genieten van een groene leefomgeving en de nodige privacy in uw tuin. Ook zijn coniferen goed in een strakke vorm te scheren, waardoor uw tuin een klassiek voorkomen krijgt. De taxus verschilt in veel opzichten van andere coniferen. Waar de thuja, Leylandii conifeer en verschillende cipressen de nodige uiterlijke kenmerken met elkaar gemeen hebben, is de taxus van een heel ander kaliber.

Ten eerste heeft de taxus naalden, waardoor hij al een ander voorkomen dan de meeste haagconiferen heeft. Daarnaast is de groeiwijze van de taxus ook iets anders: hij wordt immers door een zeer compacte en dichte groeivorm gekenmerkt. Hierdoor is het mogelijk om een taxushaag een bijzonder formeel voorkomen te geven. Hoewel dit met andere haagconiferen tot op zekere hoogte ook tot de mogelijkheden behoort, blinkt de taxus op dit gebied echt uit. Niet voor niets prijken in formele tuinen in Engeland regelmatig schitterende taxushagen en in vorm gesnoeide taxussen.

Ook de diepgroene kleur van de taxus is ietwat intenser dan de kleur van menig andere conifeer. Met de taxus kunt u echt een groene, dichte muur creëren die een prachtige omlijsting van uw tuin vormt. En hoewel coniferen als de thuja hiervoor ook bijzonder geschikt voor zijn, heeft de taxus nog een voordeel: hij gaat goed samen met veel andere beplanting. In uw tuinontwerp kunt u bladverliezende en wintergroene beplanting prima combineren. De taxus geeft uw tuin een stijlvol en elegant voorkomen zonder dominant te worden. Hij past zich min of meer aan uw tuinontwerp aan en is dus zeer veelzijdig.

Deze haagplant gaat op in uw tuin, waardoor u een natuurlijk maar toch gebalanceerd eindresultaat boekt.

Taxus kopen voor uw tuinontwerp

Zoals u heeft kunnen lezen kan de taxus dus prima worden aangeplant in elk tuinontwerp. Of uw tuinstijl nu klassiek, landelijk of informeel is: een fraaie taxushaag kan altijd. Waar sommige andere haagconiferen soms niet helemaal goed mêleren met andere heesters, bomen en tuinplanten hoeft u zich daarover geen zorgen te maken wanneer u ervoor kiest om taxus te kopen. Deze haagplant gaat op in uw tuin, waardoor u een natuurlijk maar toch gebalanceerd eindresultaat boekt. Wilt u liever geen taxushaag aanplanten? Dan kunt u er ook voor kiezen om enkele taxusplanten solitair of in groepjes neer te zetten.

U kunt met de taxus dus alle kanten op. Een ander voordeel dat de taxus biedt ten opzichte van andere haagconiferen is dat hij in zowel grote als kleine tuinen kan worden aangeplant. Daarnaast heeft de taxus geen bijzondere verzorging nodig: een taxushaag onderhouden is eenvoudig en zeker niet al te tijdrovend. Wanneer u op zoek bent naar een haagplant die niet al te veeleisend is op dit gebied, is de taxus zeker het overwegen waard. De taxus groeit op nagenoeg alle grondsoorten prima. Let er wel op dat de grond niet te nat is. Verder is de taxus geschikt voor alle standplaatsen.

De taxus is een haagplant die niet al te snel groeit. Gemiddeld zal de taxus zo’n 20 centimeter per jaar in hoogte toenemen. Dat is wel iets om rekening mee te houden wanneer u een taxushaag aanschaft. Wilt u een heg die snel op de door u gewenste hoogte is? Bijvoorbeeld omdat u een kale tuin gaat inrichten of een oude heg of schutting gaat vervangen? Dan kunt u ook kiezen voor een kant-en-klare taxushaag. Deze bestaat uit haagelementen van elk 1 meter breed. Samen vormen deze elementen direct een dichte, volgroeide haag op een fraaie hoogte.

Waar kunt u taxus kopen?
U kunt taxus in een tuincentrum kopen, maar de meeste tuiniers kiezen voor het aanschaffen in een online webshop.

Waar kunt u taxus kopen?

U kunt taxus in een tuincentrum kopen, maar de meeste tuiniers kiezen voor het aanschaffen in een online webshop. Het gemak dat online winkelen biedt is erg aantrekkelijk voor consumenten. U hoeft zelf immers geen zware haagplanten te vervoeren: de taxusplanten worden bij u thuis afgeleverd. Vooral taxus van een groter formaat, zoals bijvoorbeeld kant-en-klare taxus, kan behoorlijk zwaar zijn om zelf te vervoeren. Wij ontfermen ons over het professionele transport van uw taxushaag. Of u nu een paar haagplanten of een complete kant-en-klaarhaag koopt: we vervoeren de planten op uiterst zorgvuldige wijze.

Schaft u taxus aan via Haagplanten.net? Dan kiest u voor kwaliteit. Onze taxus is goed vertakt en wordt gekenmerkt door gezonde, diepgroene naalden. De haagplanten zijn mooi vol en verkeren in topconditie. Of u nu kiest voor jonge taxusplanten of voor een volledige kant-en-klare taxushaag: u zult zeker verrast zijn door de vitale staat waarin de haagplanten verkeren. Op de kwekerij heeft de taxus alles gekregen wat hij nodig had: de juiste grondsoort, voldoende vocht en alle benodigde voedingsstoffen en mineralen. We zijn erin geslaagd om haagplanten op te kweken die uw tuin nog zeer lange tijd zullen sieren.

Heeft u nog vragen over onze taxus, of wilt u meer weten over het kopen van andere haagplanten? Neem dan gerust contact met ons op. Ons professionele team helpt u graag verder. Ook voor advies op maat kunt u natuurlijk contact met ons zoeken. Een mooie en gezonde tuin begint immers bij Haagplanten.net.