Haagconiferen

Als het over een hoge, dichte, wintergroene haag gaat, dan zullen mensen meestal meteen aan de verschillende soorten coniferen (haagconiferen) denken. Samen behoren ze wel tot de bekendste haagplanten. Haagconiferen hebben met elkaar gemeen dat ze zonder al te veel onderhoud te vergen toch heel indrukwekkende hagen vormen. Met een rij coniferen krijgt u veel meer privacy in uw tuin.

Coniferen en haagconiferen

Iedere soort heeft natuurlijk z’n eigen kwaliteiten en ook z’n eigen prijs. Bij haagplanten.net merken we dat er erg veel vraag is naar thuja en taxus, maar ook cypressensoorten zijn wat ons betreft bijzonder geschikt als haagplant. Wij zijn er dan ook trots op een groot assortiment haagconiferen op voorraad te hebben. Zoals u van ons gewend bent verkopen wij die voor vriendelijke prijzen, daar zijn we ook trots op!

Haagconiferen soorten

Er zijn veel verschillende soorten coniferen. De soorten in onze webwinkel zijn geselecteerd op hun geschiktheid voor tuinen in ons deel van de wereld. De coniferen die wij verkopen zijn opgewassen tegen onze gure winters en natte zomers.

  • Bijzonder sierlijk zijn de verschillende cypressen in ons assortiment. Ze zullen uw tuin meteen een andere uitstraling geven. Cypressen houden niet van al te natte standplaatsen.
  • Leylandii coniferen groeien opvallend snel. Al snel heeft u een mooie haag staan. Regelmatig snoeien is wel noodzakelijk, juist omdat leylandii zo hard groeien.
  • De thuja of levensboom heeft veel goede eigenschappen. Ze groeien vlot, kunnen erg oud worden en verdragen eigenlijk elke grond en elk weertype. Hoewel u niet te ver terug moet snoeien is het onderhoud van thuja’s over het algemeen erg gemakkelijk.
  • Over de taxus is haast iedereen wel enthousiast, wij ook. Slechte eigenschappen heeft deze plant eigenlijk niet, of het moet de giftigheid zijn – zorg dat uw huisdieren er nooit van eten!

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen voorkeuren en zal elke tuin weer andere eisen stellen, dus welke conifeer u kiest hangt van vele factoren af. Wij weten in ieder geval zeker dat we haagconiferen van de hoogste kwaliteit leveren. Deze haagplanten zijn zeker een verrijking voor uw tuin. Hebt u informatie nodig over planten, het bestelproces of snoei, kijk dan op de pagina's coniferen planten, coniferen snoeien en op coniferen kopen.

Coniferen soorten

Haagconiferen kopen

Coniferen kopen is niet moeilijk in onze webwinkel. We hebben de winkel zo ingericht dat u heel gemakkelijk de juiste keuze kunt maken. Zo kunt u het systeem laten uitreken hoeveel coniferen u per meter nodig heeft. Natuurlijk wordt dan meteen ook de gunstige prijs berekend. U hoeft echt uw stoel niet meer uit om haagconiferen te kopen. Wij bezorgen ze bij u thuis, dan kunt u ze op een goed moment zelf gaan planten.