Haagbeuk snoeien

26 september 2018
Haagbeuk snoeien

Er zijn natuurlijk ontzettend veel haagplanten, maar de haagbeuk is een wel heel populaire. Niet alleen kan deze bladverliezende haagplant met veel verschillende tuinstijlen gecombineerd worden, ook is hij vrij onderhoudsarm. De haagbeuk stelt niet veel eisen aan de grond waarin hij geplant wordt en vraagt ook geen bijzondere verzorging. Toch moet ook de haagbeuk zo nu en dan gesnoeid worden. Maar hoe vaak doet u dat? En hoe kunt u het beste te werk gaan? De haagbeuk snoeien: zó pakt u dat aan. Overigens kunt u deze tips ook toepassen op de beukenhaag.

Wanneer is de beste tijd voor de snoei?

Goed nieuws: u kunt de haagbeuk het gehele jaar door snoeien. Vriest het of is er sprake van nachtvorst? Dan kunt u echter liever even wachten.

Wanneer is de beste tijd voor de snoei?

Goed nieuws: u kunt de haagbeuk het gehele jaar door snoeien. Vriest het of is er sprake van nachtvorst? Dan kunt u echter liever even wachten. Ook is het niet raadzaam om de haagbeuk te snoeien wanneer er een felle zon schijnt: het blad kan dan lelijk verbranden. Eén snoeibeurt per jaar is voor de haagbeuk voldoende. Zo blijft hij mooi in vorm en houdt hij een verzorgd uiterlijk. Geeft u de voorkeur aan een hele nette haag? Dan kunt u de haagbeuk eventueel nog een tweede maal snoeien. In principe zal dit echter niet snel nodig zijn.

beste snoeigereedschap haagbeuk

Wann Sie Ihre Liguster-Hecke am besten schneiden sollten, hängt dann teilweise davon ab, wie formell diese Hecke nach Ihrem Geschmack aussehen soll.

Het beste snoeigereedschap

Kan de haagbeuk nu het beste gesnoeid worden met een handheggenschaar of met een elektrische heggenschaar? Welk snoeigereedschap u ook gebruikt, zorg ervoor dat het schoon is en ook scherp genoeg. Bent u een beginneling op het gebied van het snoeien van een haag of heeft u geen groene vingers? Maak dan gebruik van een handheggenschaar. Het kost wat meer tijd, maar kleine foutjes zijn gemakkelijker te corrigeren. Als u een gevorderde bent op snoeigebied kunt u gerust een elektrische heggenschaar gebruiken. Hiermee boekt u over het algemeen een strakker resultaat. Onthoud: oefening baart kunst!

Haagbeuk recht snoeien

Wilt u de haag echt helemaal recht snoeien? Dan kunt u een touw langs de haag spannen. Knip de haagbeuk precies langs het touw en u krijgt beslist een strak resultaat.

Hoe ga ik te werk?

Wilt u de haag echt helemaal recht snoeien? Dan kunt u een touw langs de haag spannen. Knip de haagbeuk precies langs het touw en u krijgt beslist een strak resultaat. Vooral mensen die niet veel ervaring hebben met het snoeien van de haagbeuk maken hiervan graag gebruik. Het is een ontzettend handig hulpmiddel waarmee u niet snel de mist in gaat. Het is het beste om de haagbeuk van onderen naar boven te snoeien. Zorg ervoor dat u de haag aan de onderkant wat breder laat en naar boven toe wat smaller laat uitlopen: zo verdeelt het zonlicht zich gemakkelijker door uw hele haag en voorkomt u verdorde plekken aan de onderkant van de haag.

Snoeien haagbeuk

Het is goed om uw haagbeuk zo nu en dan flink te snoeien. Door een snoeibeurt zal uw haag immers meer gaan vertakken en steeds dichter worden.

Wat doe ik na het snoeien van de haagbeuk?

Het is goed om uw haagbeuk zo nu en dan flink te snoeien. Door een snoeibeurt zal uw haag immers meer gaan vertakken en steeds dichter worden. Toch is het snoeien vrij ingrijpend voor iedere haagplant. Ook uw haagbeuk zal na een flinke snoeibeurt goed moeten herstellen. Daarom kunt u uw haag na het snoeien een goede bemesting geven.

In online tuinwinkels, bij tuincentra en bouwmarkten is meststof te koop die speciaal is samengesteld voor de bemesting van haagplanten. Deze staan immers relatief dicht op elkaar. De grond waarin een haag staat heeft dus andere voedingsstoffen en mineralen nodig dan grond waarin een solitair geplante struik staat. Strooi de meststof om uw haag heen en hark deze voorzichtig in de grond. Bewater uw haagbeuk daarna royaal. Hierdoor zal uw haag sneller herstellen van de snoei en zal deze op de lange termijn ook mooier blijven.

haagbeuk van goede kwaliteit

Door uw haagbeuk goed te snoeien en te verzorgen kunt u nog jarenlang genieten van een prachtige haag.

Een haagbeuk van goede kwaliteit

Door uw haagbeuk goed te snoeien en te verzorgen kunt u nog jarenlang genieten van een prachtige haag. Wel is het belangrijk dat u een haagbeuk aanschaft van goede kwaliteit. Een haagbeuk die al niet zo goed vertakt was weer oplappen kan een lastig karwei zijn waar veel tijd en moeite in gaat zitten. Bovendien is er geen garantie op succes. Koopt u een haagbeuk bij Haagplanten.net? Dan weet u zeker dat dit een haagbeuk is die in goede conditie is en die vanaf de onderkant zeer goed vertakt is. Onze haagbeuken komen van de allerbeste kwekerijen van Europa en worden op een gezonde manier opgekweekt tot robuuste en zeer krachtige haagplanten die decennialang mee kunnen gaan. Zo kunt u zorgeloos genieten van een schitterende tuinafscheiding!

Lees ook: Haagbeuk of beukenhaag?

Nieuwsgierig naar andere bladverliezende haagplanten? Bekijk dan bijvoorbeeld eens onze amberboom, kornoelje, ribes, zuurbes of spierstruik.