Bodembedekkende planten maken uw tuin compleet

11 juni 2019
Bodembedekkende planten maken uw tuin compleet

Kale stukken aarde onder uw haag of in borders. Het is een doorn in het oog van vele tuiniers. Op dit soort plekken schiet het onkruid in het voorjaar bij bosjes uit de grond. Daarnaast oogt uw tuin onaf als er veel kale stukken aarde te zien zijn. Bodembedekkende planten maken uw tuin compleet en geven uw erf een verzorgde uitstraling. Maar welke bodembedekkers zijn er allemaal? En welke voordelen bieden bodembedekkers?

  • Bodembedekkers zijn in onze webwinkel verkrijgbaar als kant-en-klare plantenmatten
  • Er zijn zowel wintergroene als bloeiende bodembedekkers te krijgen
  • Bodembedekkers voorkomen dat er onkruid kan groeien op kale stukken aarde
  • Uw tuin oogt direct verzorgd, gezond en helemaal af
  • Bodembedekkers zijn een voordelige manier om uw tuin aan te kleden
  • Kies voor bloeiende bodembedekkers voor een tuin die vriendelijk is voor honingbijen en vlinders
Wintergroene of bloeiende bodembedekkers?
Een goed voorbeeld van een dergelijke bodembedekker is de Euonymus ‘Hort’s Blaze’.

Wintergroene of bloeiende bodembedekkers?

Er bestaan zowel wintergroene als bloeiende bodembedekkers. Ook zijn er bodembedekkers te vinden die het beste van deze twee werelden weten te combineren: zij trakteren ons op mooie bloemetjes en houden hun blad vast gedurende de winter. Een goed voorbeeld van een dergelijke bodembedekker is de Euonymus ‘Hort’s Blaze’. Ook de geranium is een bodembedekker die mooie bloemen draagt en tegelijkertijd bladhoudend is. Wel moet worden vermeld dat het blad van de geranium wel verkleurt gedurende het najaar en de winter. Of u het beste kunt kiezen voor een wintergroene of een bladverliezende bodembedekker hangt af van uw tuinstijl en persoonlijke voorkeuren.

In een formele tuinstijl komen wintergroene bodembedekkers als de hedera (klimop) en de kleine maagdenpalm goed tot hun recht. Binnen informele of meer gemengde tuinstijlen kan worden gekozen voor een bladverliezende bodembedekker of een wintergroene bodembedekkende plant die bloemetjes draagt.

Wat kunnen bodembedekkers voor mijn tuin betekenen?
Bodembedekkers zijn een zegen voor menig tuin. Kale stukken aarde worden zo voorzien van groene of kleurrijke planten. Onkruid krijgt op deze plekken nauwelijks tot geen kans meer.

Wat kunnen bodembedekkers voor mijn tuin betekenen?

Bodembedekkers zijn een zegen voor menig tuin. Kale stukken aarde worden zo voorzien van groene of kleurrijke planten. Onkruid krijgt op deze plekken nauwelijks tot geen kans meer. Bodembedekkers kunnen prachtig staan onder een haag of in borders. Combineer bodembedekkers met mooie heesters of andere vaste tuinplanten voor een optimaal effect. Met bodembedekkende planten ziet uw tuin er direct aangekleed uit. U geeft uw tuin op simpele maar effectieve manier een verzorgde uitstraling. Doordat u de keuze heeft uit veel verschillende bodembedekkers, zijn de mogelijkheden eindeloos. Kies voor één of meerdere bodembedekkende planten en kleur uw tuin op duurzame wijze in.

Sommige bodembedekkers zijn van grote waarde voor nuttige insecten zoals bijvoorbeeld honingbijen en vlinders. Om deze een eindje op weg te helpen kunt u ervoor kiezen om bodembedekkers met bloemen aan te planten. De goudaardbei en de struikroos (Rosa Robin) zijn hiervan goede voorbeelden. Ook de kardinaalsmuts is een bodembedekker die in trek is bij honingbijen. Zo profiteert u van een schitterende tuin en helpt u tegelijkertijd de bij.

Bodembedekkers planten en verzorgen
Bodembedekkers hebben over het algemeen weinig verzorging nodig. Sommige soorten moeten worden gemaaid, anderen worden zo nu en dan bijgeknipt.

Bodembedekkers planten en verzorgen

De bodembedekkers die u in onze webwinkel kunt kopen zijn gemakkelijk en snel aan te planten. De bodembedekkende planten worden namelijk geleverd in kant-en-klare plantenmatten. Deze kunt u eenvoudig uitrollen over het kale stuk grond dat u wilt bedekken. U kunt zoveel plantenmatten gebruiken als u wilt: zowel grote als kleine oppervlakten kunnen op deze manier handig worden bekleed. De bodembedekkers groeien vanzelf vast in de grond. Bodembedekkers hebben over het algemeen weinig verzorging nodig. Sommige soorten moeten worden gemaaid, anderen worden zo nu en dan bijgeknipt. Af en toe kunt u de bodembedekkende planten verwennen met een dun laagje compost of tuinmest.

Bodembedekkers vereisen meestal dus slechts minimale verzorging. Tel daarbij op dat de meeste bodembedekkende planten erg robuust zijn en gedijen op veel verschillende grondsoorten en u begrijpt dat deze tuinplanten erg geliefd zijn onder tuiniers. Bodembedekkers zijn een fraai en bijzonder makkelijk te onderhouden alternatief voor kale stukken grond en onkruid.

Ook bodembedekkende planten in uw tuin?
Of u nu een grote of een kleine tuin heeft: bodembedekkende planten kunnen altijd.

Ook bodembedekkende planten in uw tuin?

Bent u erg gecharmeerd van onze bodembedekkende planten en zou u graag kant-en-klare bodembedekkers in uw eigen tuin willen aanplanten? Dat kan! In onze webwinkel koopt u op snelle en eenvoudige wijze de verschillende soorten bodembedekkers. Kies voor de wintergroene en ijzersterke hedera of ga voor een romantisch alternatief dat rijk aan bloemen is zoals de Covergreen Rosa Sterre, de maagdenpalm of kattenkruid. Kijk voor inspiratie rustig rond in onze webwinkel en laat u inspireren door de eindeloze mogelijkheden op het gebied van bodembedekkende planten. Er is altijd wel een bodembedekker te vinden die uitstekend bij uw tuinontwerp past.

Of u nu een grote of een kleine tuin heeft: bodembedekkende planten kunnen altijd. In onze webwinkel kunt u eenvoudig uitrekenen hoeveel plantenmatten u nodig heeft voor het aantal vierkante meters dat u wilt bedekken. Zo weet u direct hoeveel bodembedekkers u nodig heeft en wat dit gaat kosten. Bedenk van tevoren goed dat bodembedekkende planten een fantastische investering zijn in uw tuin. U zegt onkruid voortaan vaarwel en bekleed uw tuin op stijlvolle en elegante wijze met nuttige planten. Doordat onze bodembedekkers sterk en gezond zijn kunt u hiervan een zeer lange tijd genieten.

Heeft u nog vragen over onze bodembedekkers of wenst u persoonlijk advies op maat? Neem dan gerust contact met ons op. Ons gespecialiseerde team deelt haar kennis graag met u. We helpen u graag mee bij het vinden van een geschikte bodembedekkende plant die goed past bij uw tuin en persoonlijke wensen. Al onze bodembedekkers zijn gekweekt door professional die een jarenlange expertise op dit gebied hebben. Zonder hen was dit mooie product niet ontstaan. De bodembedekkers die u door ons aangeleverd krijgt zijn altijd in uitstekende conditie en goede gezondheid. U wilt immers nog lang van het schitterende uitzicht kunnen genieten.