5 interessante kant-en-klaarhagen

6 november 2018
5 interessante kant-en-klaarhagen

Natuurlijk, de ligusterhaag, beukenhaag en taxushaag zijn populaire en veelzijdige heggen die uw tuin op een prachtige manier omlijsten. Maar sommige mensen zijn juist op zoek naar een haagplant die wat minder voorkomt. Wanneer u uw tuin direct een andere uitstraling wilt geven, is het aanplanten van een kant-en-klaarhaag een puik idee. Op deze manier staat er namelijk direct een volgroeide, groene muur van planten in uw tuin. Wij presenteren u graag 5 interessante kant-en-klaarhagen die u in ons assortiment vindt.

De Perzische parrotia
Deze haagplant is bijzonder mooi: in de herfst verkleurt zijn glanzende blad goudgeel en oranjerood.

De Perzische parrotia

De Perzische parrotia is een bladverliezende boom die uitstekend dienst kan doen als haagplant. Vaker wordt deze sierlijke boom echter solitair aangeplant en in vorm gesnoeid. U vindt de Perzische parrotia bij ons dan ook niet alleen als kant-en-klaarhaag, maar ook als in leivorm gesnoeide leiboom. Deze haagplant is bijzonder mooi: in de herfst verkleurt zijn glanzende blad goudgeel en oranjerood. De Perzische parrotia is een naaktbloeier: in het voorjaar draagt deze boom mooie rode bloempjes nog voordat zijn blad is teruggekomen.

De stam van de Perzische parrotia is erg decoratief en wordt gekenmerkt door afbladderende schorsplaten. Dit komt vooral bij de wat oudere bomen voor. Deze haagplant is erg winterhard en houdt van een goed doorlatende, ietwat vochtige bodem. De Perzische parrotia is voornamelijk geschikt om aan te planten in de wat grotere tuinen. Bent u op zoek naar een haagplant die elk seizoen anders is en uw tuin het hele jaar door een prachtige uitstraling geeft? Dan is de Perzische parrotia de kant-en-klaarhaag waar u naar op zoek bent!

De klimhortensia
De klimhortensia oefent een grote aantrekkingskracht uit op vogels. Uw tuin komt dus zeker tot leven wanneer u kiest voor deze bijzondere klimplant.

De klimhortensia

U houdt van klimplanten, maar vindt de standaard klimopsoorten ietwat saai? Maak kennis met de klimhortensia: een werkelijk prachtige haagplant die bloeit met schitterende witte bloemschermen. Deze haagplant is bij ons verkrijgbaar als kant-en-klaarhaag. De klimhortensia oefent een grote aantrekkingskracht uit op vogels. Uw tuin komt dus zeker tot leven wanneer u kiest voor deze bijzondere klimplant. Deze plant groeit vrij snel, waardoor een jaarlijkse snoeibeurt wel aan te raden is. De klimhortensia groeit goed tegen muren en schuttingen. De ideale haagplant wanneer u uw kale tuin wat wil aankleden en wil hullen in groen!

De rode beuk
De rode beuk is een prachtige variatie op de groene beuk, die we relatief vaak terugzien in onze tuinen.

De rode beuk

De beuk een prachtige haagplant die bij ons te vinden is als kant-en-klaarhaag. Hoewel de beukenhaag misschien niet heel origineel is, is het wel degelijk een interessante haagplant. De rode beuk is een prachtige variatie op de groene beuk, die we relatief vaak terugzien in onze tuinen. Ook prachtig: een gemengde beukenhaag van zowel rode als groene beuken. In de herfst verkleurt het blad van de beuk bruin, maar de blaadjes blijven wel aan zijn takken hangen. Hierdoor biedt de beukenhaag toch het hele jaar door bescherming tegen de nieuwsgierige blikken van voorbijgangers. Wilt u niet wachten tot jonge beuken zijn uitgegroeid tot een mooie, goed vertakte haag? Dan biedt een kant-en-klaarhaag de ultieme oplossing!

De gele kornoelje
Maar ook een haag die volledig uit gele kornoelje bestaat heeft zo zijn charmes.

De gele kornoelje

De gele kornoelje is een bladverliezende haagplant die zeer geschikt is voor het gebruik in gemengde hagen. Maar ook een haag die volledig uit gele kornoelje bestaat heeft zo zijn charmes. Deze haagplant is weliswaar niet al te opvallend, maar de gele bloei die gevolgd wordt door de trosjes rode bessen zijn toch wel elegant te noemen. Bij ons koopt u de gele kornoelje als kant-en-klaarhaag. En dat is bijzonder handig, want zo hoeft u niet te wachten tot uw plant volgroeid is. De gele kornoelje houdt van een bodem die wat kalk bevat en goed doorlatend is. Doordat de struik vrij breeduit groeit, is hij minder geschikt voor de kleinere tuin. Heeft u niet al te veel ruimte? Dan is het nodig om de gele kornoelje goed terug te snoeien.

De Vuurdoorn ‘Orange Glow’
Deze haagplant dankt zijn naam aan het feit dat hij in het najaar prachtige, dieporanje bessen draagt.

De Vuurdoorn 'Orange Glow'

De vuurdoorn 'Orange Glow' is een wintergroene heester die we ook nog wel eens terugzien in plantsoenen. Deze haagplant dankt zijn naam aan het feit dat hij in het najaar prachtige, dieporanje bessen draagt. In het voorjaar bloeit deze plant vrij onopvallend met witte bloempjes die een sterke geur verspreiden in uw tuin. De vuurdoorn 'Orange Glow' heeft verder fikse doorns, dus pas goed op wanneer u deze haagplant gaat snoeien. Het beste is om beschermende kleding en handschoenen te dragen. Door de doorns is de vuurdoorn 'Orange Glow' overigens ook direct een inbraakwerende haag. Heeft u interesse om deze haagplant aan te planten? Dan hebben we goed nieuws: ook de vuurdoorn 'Orange Glow' is bij ons verkrijgbaar als kant-en-klare haagvariant.

Toch liever een andere kant-en-klaarhaag?
Onze kant-en-klaarhagen zijn stuk voor stuk in topconditie en vanaf onderaan goed vertakt.

Toch liever een andere kant-en-klaarhaag?

Het kan natuurlijk zijn dat bovenstaande haagplanten niet goed bij u en uw tuin passen. Misschien bent u juist op zoek naar een wintergroene haag zonder doorns. Ook in dat geval kunt u bij Haagplanten.net vinden wat u zoekt. Wij staan bekend om onze royale selectie van kant-en-klaarhagen in alle soorten en maten. Zo verkopen wij diverse kant-en-klare coniferenhagen, waaronder de taxus, verschillende thuja’s en de Japanse lariks. Ook voor een kant-en-klare ligusterhaag, beukenhaag of laurierhaag bent u bij ons aan het juiste adres.

Onze kant-en-klaarhagen zijn stuk voor stuk in topconditie en vanaf onderaan goed vertakt. Een kant-en-klaarhaag brengt een groot gemak met zich mee: u heeft direct een zichtdichte tuinafscheiding in de tuin staan. Of u nu op zoek bent naar een populaire of minder populaire haag: bij ons kunt u zeker vinden wat u zoekt. Het is van belang dat u een haagplant uitkiest die goed bij uw tuinstijl past en waar u graag tegenaan kijkt. Naast praktische zaken als blikdichtheid en de snelheid waarmee een haagplant groeit is het natuurlijk ook belangrijk dat u uw tuinafscheiding echt mooi vindt. Precies om deze reden heeft u bij Haagplanten.net volop keuze: zo zit er voor iedere tuin wel een prachtige haag bij.